Treceți la conținutul principal

Iertarea

Refuzul de a ierta nu aduce nimic bun, în suflet se naşte o ranchiuna care merge pana la ura şi deznadejde, uiţi de tot, poate chiar şi de tine. ..Toate emoţiile se imprima fizic, şi de aici, apare boala, suferinţa fizica şi psihică. Pe plan afectiv, iertarea refuza şi raneşte vointa, acest lucru, provocand serioase dificultăţi, de multe ori neputinta .....de a mai iubi. De aceea, e bine ca sufletul să nu dea o declaraţie pe genunchi în graba, ci trebuie sa recunoasca mânia, amărăciunea şi tristeţea. Cred ca iertarea este un act creator, nu şterge trecutul, ci doar îl recreeaza, îl pune într-o lumina nouă:„Lumina care luminează în întuneric” (Ioan 1, 4-5)

Mai întâi e nevoie de mult timp să uiti, sa te implici în alte activităţi care nu au nicio legatură cu ceea ce trebuie să uiţi, o ruptură totală de trecut. Apoi, intervine etapa recunoaşterii. Cu cât vei fi mai detaşat cu atât vei vedea mai limpede experienţele din trecut: suferinţă, mânie sau dorinţă de răzbunare. Doar trebuie să le vezi conştient, atât. Acceptarea lor înseamnă etapa iertării propiu-zise, greu, dar nu imposibil.

Ma întrebam zilele trecute, cum ai putea ierta un om care a omorat, fie si din greseala un tata de trei copii….

Nu exista pustiu; ci doar neputinta noastra de a umple golul în care
traim.
Octavian Paler

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Recomandarile din vacanta de Paste

Puzzle lemn magnetic Remorcherul 3 ani+ Melissa and Doug
Acest joc de de indemanare este pentru pasionatii de masini, necesita atentie sporita, rabdare si precizie. Jocul are un dicton foarte bun de incurajare a baieteilor, sa tracteze masinile cu probleme: Suna la remorcari! Puzzle-ul magnetic "Melissa and Dougdin" din lemn contine o piesa speciala cu magnet care "pescuieste" piesele din lemn de pe tabla de joc. Sunt adepta jucariilor confectionate din materiale rezistente. Lemnul este perfect pentru puzzle-uri pentru că imaginile nu se deteriorează la fel de uşor ca cele din plastic sau din carton.
Cateva beneficii ale jocului de puzzle în dezvoltarea copiilor:
    Puzzle-ul este un joc care pune accent pe comunicare, spun ce văd în imagini    Îmbunătăţeşte coordonarea mână-ochi a celor mici    Îmbunătăţeşte orientarea spaţială    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai bine dimensiunile    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai întâi…

Copiii vin la Muzeul Naţional al Literaturii Române

Sâmbătă, 17 iunie 2017, ora 11.00, la sediul din Strada Nicolae Crețulescu nr. 8, Muzeul Naţional al Literaturii Române (MNLR) vă așteaptă la o întâlnire interdisciplinară dedicată copiilor dumneavoastră. Alături de amfitrionul evenimentului, Vasile Ernu, vor fi invitate scriitoarea Adina Rosetti şi ilustratoarea Cristiana Radu, un „cuplu” artistic care a realizat două dintre cele mai premiate cărţi din ultima perioadă, volumele ”Domnișoara Poimâine și joaca de-a Timpul” şi ”De ce zboară vrăjitoarele pe cozi de mătură?”. AgențiadeCarte.ro este partener media al evenimentului.
Vara acestea MNLR va organiza mai multe evenimente dedicate copiilor, care au ca scop promovarea lecturii în rîndul celor mici. În cadrul acestor evenimente vor fi invitaţi scriitori şi ilustratori de carte pentru copii care îşi vor prezenta propriile lor creaţii.
Parteneri media: Radio România Cultural, Radio France Internationale, TV City, Observator cultural, Contemporanul, AgentiadeCarte, publicaț…

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .