Treceți la conținutul principal

Mens Sana In Corpore Sano

In documentarul The Secret mi-a atras atentia o idee : “Gandurile pozitive atrag lucruri bune “ . Vindecarea de sine nu poate fi realizata decat prin meditatie, transformare launtrica şi rugaciune. Inţelepciunea din vechime ar trebui să ne-o însuşim si noi astazi, minte sănătoasă în corp sănătos, să înţelegem ca sanatatea este o stare de echilibru între suflet şi trup. Boala este un dezechilibru care se naşte din uitarea de sine, din îngreunarea sufletului cu probleme care nu pot fi rezolvate, din blocaje emoţionale şi fiziologice.

Oare exista un medic pentru suflet ? Medicul ar trebui „sa-l ajute pe pacient sa se vindece singur „ asa cum afirma Herodot. Ramane un miracol acela al vindecarii prin redobandirea credintei si prin regasirea interioara. Astfel, întotdeauana lucrurile bune se asteapta în tacere şi cu rabdare. Cel care crede cu tarie în sine, în puterea rugaciunii ca un mijloc de vindecare interioara, acela este pe jumatate tamaduit. Poate că şi boala poate fi privită ca o lecţie de viata, sa întelegi ca ceea ce ţi-a fost dat, nu este întamplator.... Caţi înteleg asta astazi? Nu –şi pun decat o simpla întrebare : de ce mi-a dat Dumnezeu mie asta?

Vreau cu orice pret să merg înainte, vreau să fiu eu însumi.

Van Gogh

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

O primavara frumoasa!

Dragi prieteni,

Va doresc o primavara insorita, cu multe carti care sa va inspire viata!:)

@Gingasia

KILIPIRIM, 15-19 martie 2017

Miercurea viitoare, pe 15 martie, la etajul 2 al Unirea Shopping Center, Aripa Călăraşi, debutează o nouă ediție a târgului de carte Kilipirim. Toți cei interesați să achiziționeze cărți la prețuri speciale din oferta celor mai importante edituri autohtone au la dispoziție 5 zile în care pot vizita spațiul expozițional: 15-19 martie, zilnic între orele 10.00 și 22.00, accesul fiind gratuit. La targ, iubitorii de lectura vor gasi carti la 1 leu si discounturi substantiale, care ajung si pana la 80%, la standul fiecarei edituri.

„Din 2005 încoace, cum sosește primăvara, iubitorii de lectură din capitală și-au făcut un obicei din a aștepta o nouă ediție a Kilipirim. Ne bucurăm că putem face ca această tradiție să continue și în acest an!

Kilipirim-ul a fost o idee nouă, ce promovează vânzarea de carte direct de la editură, în special titluri aflate la «a doua tinerețe», dar si titluri noi, toate cu discount. Le mulțumim expozanților, care au pregătit, încă o dată, reduc…

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .