Treceți la conținutul principal

Muzica de la metrou

In preajma sarbatorilor de iarna am avut multe drumuri de facut si am fost placut impresionata sa aud colinde la metrou. Mi-am spus in sinea mea, doar acum probabil, se apropie sarbatorile si oamenii poate au mai mult ragaz sa asculte, sa se apropie unii de altii, sa comunice. Nu a fost asa, zilele trecute l-am auzit pe Gheroghe Zamfir cu inconfundabilul sau nai! Am zambit si am ascultat.... mi-am închis cartea pe care o citeam, cand aud în spatele meu: „Ceva mai energic, nu puteau sa puna astia! ”.

Nu mai avem rabdare pentru suflet, pentru liniste, dorim doar zbucium şi cautari abisale. N. Stanescu avea dreptate cand spunea : “Muzica este un răspuns căruia nu i s-a pus nicio întrebare”.

Despre nai
Legenda spune ca naiul ar fi fost inventat de Pan, zeu din mitologia greaca, protectorul turmelor si al pastrorilor. Naiul alunga spiritele rele. La sfarsitul secolului al XX-lea, naiul era compus din 7-8 tevi închise in partea de jos, confectionate din lemn de soc, nuc, de salcîm, prun. In prezent, naiul are 18-23 tuburi. Tuburile sunt lipite unul langă altul într-o linie semiovală, iar partea de jos a acestor tuburi este acoperita din trei părţi cu o şipcă de lemn, adesea frumos ornamentată. Sunetul naiului difera de la o zona, la alta. In Transilvania are o muzicalitate asezata, calma, pe cand în Oltenia ritmul este mai alert, îndeamna la voiosie şi suflet curat.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Recomandarile din vacanta de Paste

Puzzle lemn magnetic Remorcherul 3 ani+ Melissa and Doug
Acest joc de de indemanare este pentru pasionatii de masini, necesita atentie sporita, rabdare si precizie. Jocul are un dicton foarte bun de incurajare a baieteilor, sa tracteze masinile cu probleme: Suna la remorcari! Puzzle-ul magnetic "Melissa and Dougdin" din lemn contine o piesa speciala cu magnet care "pescuieste" piesele din lemn de pe tabla de joc. Sunt adepta jucariilor confectionate din materiale rezistente. Lemnul este perfect pentru puzzle-uri pentru că imaginile nu se deteriorează la fel de uşor ca cele din plastic sau din carton.
Cateva beneficii ale jocului de puzzle în dezvoltarea copiilor:
    Puzzle-ul este un joc care pune accent pe comunicare, spun ce văd în imagini    Îmbunătăţeşte coordonarea mână-ochi a celor mici    Îmbunătăţeşte orientarea spaţială    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai bine dimensiunile    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai întâi…

Copiii vin la Muzeul Naţional al Literaturii Române

Sâmbătă, 17 iunie 2017, ora 11.00, la sediul din Strada Nicolae Crețulescu nr. 8, Muzeul Naţional al Literaturii Române (MNLR) vă așteaptă la o întâlnire interdisciplinară dedicată copiilor dumneavoastră. Alături de amfitrionul evenimentului, Vasile Ernu, vor fi invitate scriitoarea Adina Rosetti şi ilustratoarea Cristiana Radu, un „cuplu” artistic care a realizat două dintre cele mai premiate cărţi din ultima perioadă, volumele ”Domnișoara Poimâine și joaca de-a Timpul” şi ”De ce zboară vrăjitoarele pe cozi de mătură?”. AgențiadeCarte.ro este partener media al evenimentului.
Vara acestea MNLR va organiza mai multe evenimente dedicate copiilor, care au ca scop promovarea lecturii în rîndul celor mici. În cadrul acestor evenimente vor fi invitaţi scriitori şi ilustratori de carte pentru copii care îşi vor prezenta propriile lor creaţii.
Parteneri media: Radio România Cultural, Radio France Internationale, TV City, Observator cultural, Contemporanul, AgentiadeCarte, publicaț…

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .