Treceți la conținutul principal

Cuvinte de folos

Frumoasa eleganta omeneasca ....am regasit in lucrarea "Caietul de la Varatec".
Cum reacţionăm acum, când se taie toate rădăcinile, când se taie trecutul,
când spu­nem că nu mai există trecut? De ce nu mai există trecut? De
fapt
oamenii nu se referă numai la trecutul istoric, ei neagă pe Dumnezeu.
Pentru ei
există doar prezent. Atât. Doar plăcerile. Crase. Cât despre
viitor, nici
el nu interesează, doar prezentul. Va daţi seama ce despuiere
este aceasta, din
punct de vedere spiritual, şi nu numai?
Noi românii,
oare nu putem învia?
Oare nu ne putem trezi? Oare trebuie să acceptăm
dezrădăcinările acestea? Noi,
ca creştini, putem să acceptăm, aşa, să vedem
cum copiii noştri vor intra de
mici în desfrâu? Ce se aude cu familia, vom
mai avea familie oare, nucleul
societăţii? Dacă se termină familia, ce am
făcut? Se termină nea­mul.

Ceea ce lipseşte sunt modelele. Şi din
cauza aceasta tinerii nu ştiu
cum să se comporte, cum să trăiască. Dar şi
părinţii sunt de vină. Ei aplaudă
pornirile copiilor lor. S-a distrus şi
satul, care era matricea spiritualităţii
nea­mului. La noi, majoritatea
oamenilor mari au ieşit de la ţară; începând
cu Brâncuşi, Enescu, Pârvan,
Simion . Mehedinţi. Am desfiinţat satul, am
desfiinţat şi familia şi
credinţa. Şi atunci, ce facem, cum ieşim din aceasta
încurcătură
îngrozitoare pe care noi înşine ne-am facut-o şi am acceptat-o ca
atare?
Nu se poate ca Dumnezeu să nu ne pedepseasca. Nu se poate ca Dumnezeu

nu ne pedepsească. Am impresia că ne lasă din mâini, că prea s-a înmulţit
fără­delegea. Credem că Domnul ne poate ierta şi ne-ar accepta mai
departe
dacă ne îndreptăm, dacă înviem şi noi.


Maica Benedicta. (Busulenga-Dumitrescu, Zoe). Caietul de la Varatec: convorbiri si cuvinte de folos. Bucuresti: Editura Lumea Credintei, 2007

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .

KILIPIRIM, 15-19 martie 2017

Miercurea viitoare, pe 15 martie, la etajul 2 al Unirea Shopping Center, Aripa Călăraşi, debutează o nouă ediție a târgului de carte Kilipirim. Toți cei interesați să achiziționeze cărți la prețuri speciale din oferta celor mai importante edituri autohtone au la dispoziție 5 zile în care pot vizita spațiul expozițional: 15-19 martie, zilnic între orele 10.00 și 22.00, accesul fiind gratuit. La targ, iubitorii de lectura vor gasi carti la 1 leu si discounturi substantiale, care ajung si pana la 80%, la standul fiecarei edituri.

„Din 2005 încoace, cum sosește primăvara, iubitorii de lectură din capitală și-au făcut un obicei din a aștepta o nouă ediție a Kilipirim. Ne bucurăm că putem face ca această tradiție să continue și în acest an!

Kilipirim-ul a fost o idee nouă, ce promovează vânzarea de carte direct de la editură, în special titluri aflate la «a doua tinerețe», dar si titluri noi, toate cu discount. Le mulțumim expozanților, care au pregătit, încă o dată, reduc…

Editura Cartea Copiilor lansează „De ce plângem?”

Editura Cartea Copiilor anunţă un nou titlu despre psihologia copiilor, “De ce plângem?” de Andreea Constantin, cu ilustraţii de Maria Constantinescu. Cartea îi ajută pe copii să înţelegă ce este plânsul, ce se întâmplă în corpul lor când plâng şi de ce le pot fi folositoare lacrimile. Cartea prezintă plânsul şi emoţiile atât din punct de vedere psihologic, cât şi biologic, explicând celor mici toate detaliile anatomice într-un mod creativ şi distractiv. De exemplu, copiii pot afla că lacrimile din timpul plânsului sunt deosebite, pentru că, pe lângă apă și sare, în ele se găsesc substanțe speciale produse de corp. Acestea sunt hormonii de stres, care apar din cauza durerii sau a tristeții și e bine să fie daţi afară prin lacrimi, şi endorfinele, un fel de medicament creat de corp pentru a nu mai simţi durerea.
„Am ales să scriu despre plâns fiindcă în cultura noastră acest proces vindecător este descurajat și disprețuit. Copiii, care au atâta nevoie de el, aud deseori m…