Treceți la conținutul principal

Pretentii, numite drepturi

Dragostea nu inseamna numai tinerete, zambete, romante... Mai tarziu apare starea de plictiseala care nu inseamna decat goana dupa altceva, care mereu e acelasi lucru. Pierderea de sine. Mi-ar placea sa inteleg dragostea ca un sentiment de la tinerete pana la batranete, nu sa spun: "a fost odata ". Realitatea cea mai de pret este sufletul. A nu-ti pierde sufletul, a-l salva este cea mai mare preocupare a omului din ziua de azi. Dar cum il salvam?

Ma uit in jur si observ ca nimeni nu-si mai asuma vreo obligatie. Numai pretentii, numite simplu ”drepturi”. Dar cu dreptul la fericire cum stam?
Toti pleaca cine stie unde “sa se realizeze sau sa fie liberi”. Poate ca se si “realizeaza“, dar ma intreb ce inseamna asta, o masina, o vila, week-enduri pentru care munceste, mai mult de opt ore pe zi, eventual in alta meserie, mult sub nivelul sau, care nu-i aduce nicio statisfactie, asta o fi “realizarea”? Poate ca fericirea nu e un “drept”, ci o indatorire. Fericirea nu pica din cer. Hopa a venit! Ea se plateste, enorm de scump, dar valoreaza. Cel mai frumos tratat asupra fericirii este Cartea lui Iov. Alexandru Pleologu vorbea de acel “simt al divinului” pe care daca il ai, te face sa recunosti, luminos si exaltat, prezenta a ceva sfant si insemnat.

Comentarii

Indigo a spus…
Putini au cel de-al saselea simt, in materie de suflet.Altora nici macar nu le lipseste din inventar acest lucru.Fericirea e deseori cameleonica, isi schimba chipul in functie de cel care incearca in lumea asta total debusolata, sa-i dea o forma. Uneori e amagire. Alteori poate fi chiar blestem. Fericirea nu exista, exista doar momente...traite de fiecare in ritmul lui, in felul lui...

Postări populare de pe acest blog

Recomandarile din vacanta de Paste

Puzzle lemn magnetic Remorcherul 3 ani+ Melissa and Doug
Acest joc de de indemanare este pentru pasionatii de masini, necesita atentie sporita, rabdare si precizie. Jocul are un dicton foarte bun de incurajare a baieteilor, sa tracteze masinile cu probleme: Suna la remorcari! Puzzle-ul magnetic "Melissa and Dougdin" din lemn contine o piesa speciala cu magnet care "pescuieste" piesele din lemn de pe tabla de joc. Sunt adepta jucariilor confectionate din materiale rezistente. Lemnul este perfect pentru puzzle-uri pentru că imaginile nu se deteriorează la fel de uşor ca cele din plastic sau din carton.
Cateva beneficii ale jocului de puzzle în dezvoltarea copiilor:
    Puzzle-ul este un joc care pune accent pe comunicare, spun ce văd în imagini    Îmbunătăţeşte coordonarea mână-ochi a celor mici    Îmbunătăţeşte orientarea spaţială    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai bine dimensiunile    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai întâi…

Copiii vin la Muzeul Naţional al Literaturii Române

Sâmbătă, 17 iunie 2017, ora 11.00, la sediul din Strada Nicolae Crețulescu nr. 8, Muzeul Naţional al Literaturii Române (MNLR) vă așteaptă la o întâlnire interdisciplinară dedicată copiilor dumneavoastră. Alături de amfitrionul evenimentului, Vasile Ernu, vor fi invitate scriitoarea Adina Rosetti şi ilustratoarea Cristiana Radu, un „cuplu” artistic care a realizat două dintre cele mai premiate cărţi din ultima perioadă, volumele ”Domnișoara Poimâine și joaca de-a Timpul” şi ”De ce zboară vrăjitoarele pe cozi de mătură?”. AgențiadeCarte.ro este partener media al evenimentului.
Vara acestea MNLR va organiza mai multe evenimente dedicate copiilor, care au ca scop promovarea lecturii în rîndul celor mici. În cadrul acestor evenimente vor fi invitaţi scriitori şi ilustratori de carte pentru copii care îşi vor prezenta propriile lor creaţii.
Parteneri media: Radio România Cultural, Radio France Internationale, TV City, Observator cultural, Contemporanul, AgentiadeCarte, publicaț…

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .