Treceți la conținutul principal

Te faruru!

Te faurur in limba maori inseama "Aici se iubeste!". Aud tot mai mult in jur, vorbindu-se despre notiunea "de a avea iubiri", dar iubiri nu inseamna iubire. Atat de mult alergam dupa dragoste, incat uitam sa traim ceea ce este langa noi. Cautam cu disperare dragostea, dar ce nevoie am avea sa cautam ceea ce nu am fost in stare sa gasim in noi insine ? Dorim victorii, indiferent cum le obtinem, dar ajungem prea tarziu pentru a ne mai bucura de ele. Le-am obtinut, obosind de atata asteptare disperata. Ma intreb de ce avem nevoie de aceasta zi ? Mai bine ne-am respecta mai mult, ne-am spune adevaruri cu blandete si am aprecia fiecare clipa langa cel drag. Adevarul era o cerinta a Dragobetelui. Dragobetele, personificare a iubirii, era insotit de zane numite "Dragostele".


Pana nu demult a trebui sa calc peste noroi si sa culeg un nufar...


Această simţire / percepere a tainei neputinţei proprii este şi începutul iubirii aproapelui
Patericul egiptean, Pentru avva Macarie Egipteanul, 31

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

O primavara frumoasa!

Dragi prieteni,

Va doresc o primavara insorita, cu multe carti care sa va inspire viata!:)

@Gingasia

KILIPIRIM, 15-19 martie 2017

Miercurea viitoare, pe 15 martie, la etajul 2 al Unirea Shopping Center, Aripa Călăraşi, debutează o nouă ediție a târgului de carte Kilipirim. Toți cei interesați să achiziționeze cărți la prețuri speciale din oferta celor mai importante edituri autohtone au la dispoziție 5 zile în care pot vizita spațiul expozițional: 15-19 martie, zilnic între orele 10.00 și 22.00, accesul fiind gratuit. La targ, iubitorii de lectura vor gasi carti la 1 leu si discounturi substantiale, care ajung si pana la 80%, la standul fiecarei edituri.

„Din 2005 încoace, cum sosește primăvara, iubitorii de lectură din capitală și-au făcut un obicei din a aștepta o nouă ediție a Kilipirim. Ne bucurăm că putem face ca această tradiție să continue și în acest an!

Kilipirim-ul a fost o idee nouă, ce promovează vânzarea de carte direct de la editură, în special titluri aflate la «a doua tinerețe», dar si titluri noi, toate cu discount. Le mulțumim expozanților, care au pregătit, încă o dată, reduc…

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .