Treceți la conținutul principal

Ce spun mainile?Barbatii si femeile sunt atenti la trasaturile mainilor si la gesturile expresive ale acestora. Limbajul nerostit al trupului exprima multe din trairile si temerile noastre. De exemplu, o palma deschisa si ridicata este un gest prietenos, exprimand : "Te poti apropia" ! Gestul palmei indreptate in jos exprima ceva negativ si dorinta de respingere si de autoritate. Femeile considera mainile si incheieturile mainilor barbatilor atragatoare. De aceea cand faceti curte unei femei, cu mult curaj, suflecati-va manecile si aratati-va mainile si incheieturile.

Astazi ma duc sa-mi incurajez un bun amic in gestul sau de a cere mana iubitei ! sa fie intr-un ceas bun in prag de primavara!

Iubeşte-mi mâinile
Şi ochii
Şi iartă-le dac-au fost clipe
În care n-au
ştiut să-ţi spună,
În care n-au putut să-ţi dea
Atât cât ar fi
vrut,
Atâta – cât poate doru-ţi le cerea
În dragostea,
În
îndoiala,
În deznădejdea unei clipe...
Iubeşte-mi mâinile
Şi
ochii
Şi iartă-le nevruta vină
Că prea târziu veniră-n cale-ţi
Şi prea
curând se duc de tot...
Dezleagă-mi sufletul de vina
Că în curând n-am
să-ţi mai pot
Aduce-n mâini
Şi-n ochi
Durutul,
Târziul zâmbet de
lumină...
Iubeşte-mi mâinile...Iubeşte-mi mâinile
Şi ochii
Şi iartă-le
dac-au fost clipe
În care n-au ştiut să-ţi spună,
În care n-au putut să-ţi
dea
Atât cât ar fi vrut,
Atâta – cât poate doru-ţi le cerea
În
dragostea,
În îndoiala,
În deznădejdea unei clipe...
Iubeşte-mi mâinile
Şi ochii
Şi iartă-le nevruta vină
Că prea târziu veniră-n
cale-ţi
Şi prea curând se duc de tot...
Dezleagă-mi sufletul de vina

în curând n-am să-ţi mai pot
Aduce-n mâini
Şi-n
ochi
Durutul,
Târziul zâmbet de lumină...

Farago, Elena. Iubeste-mi mainile.Din volumul "Şoaptele amurgului", 1920

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

O primavara frumoasa!

Dragi prieteni,

Va doresc o primavara insorita, cu multe carti care sa va inspire viata!:)

@Gingasia

KILIPIRIM, 15-19 martie 2017

Miercurea viitoare, pe 15 martie, la etajul 2 al Unirea Shopping Center, Aripa Călăraşi, debutează o nouă ediție a târgului de carte Kilipirim. Toți cei interesați să achiziționeze cărți la prețuri speciale din oferta celor mai importante edituri autohtone au la dispoziție 5 zile în care pot vizita spațiul expozițional: 15-19 martie, zilnic între orele 10.00 și 22.00, accesul fiind gratuit. La targ, iubitorii de lectura vor gasi carti la 1 leu si discounturi substantiale, care ajung si pana la 80%, la standul fiecarei edituri.

„Din 2005 încoace, cum sosește primăvara, iubitorii de lectură din capitală și-au făcut un obicei din a aștepta o nouă ediție a Kilipirim. Ne bucurăm că putem face ca această tradiție să continue și în acest an!

Kilipirim-ul a fost o idee nouă, ce promovează vânzarea de carte direct de la editură, în special titluri aflate la «a doua tinerețe», dar si titluri noi, toate cu discount. Le mulțumim expozanților, care au pregătit, încă o dată, reduc…

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .