Treceți la conținutul principal

Ce spun ochii?


Mi-au placut intotdeauna privirile care ascund dorul. Sa-ti doresti adevaratul respect din priviri, nu cel spus. Ochii mari deschisi reprezinta semnul recunoasterii. Deschiderea la maximum a ochilor are loc atunci cand o persoana simte o atractie fizica puternica fata de alta. Femeile din Islam, lasa sa se vada doar ochii, ca parte sugestiva a corpului. Copiii fac, uneori ochii mari deschisi de bucurie sau din dorinta de a comunica, salutand apropiere fata de ei. Pana la varsta de 6 saptamani, bebelusii zambesc catre petele negre si rotunde, pentru ca le percep ca pe niste ochii.

Barbatii sunt dominati vizual de femei, dar ofera mai mult contact vizual in timp ce vorbesc decat in timp ce asculta. Dar, atunci cand fac curte, situatia se schimba. Barbatii ofera priviri incantate femeilor care le plac, chiar si in timp ce asculta. Cand se intalnesc privirile adultilor, de obicei ele se resping, acest lucru poate insemna teama sau protectia. Multi sunt cei care isi ascund privirile in spatele ochelarilor de soare!

Astazi zambetele si privirile intense sunt foarte pretioase si rare, nu le mai regasesti decat putin. Am facut un experiment intr-una din zilele trecute, am zambit si am constatat ca oamenii au acel reflex de a-si indrepta privirea in alta directie. Sunt tematori, umiti si fug. Nu este si cazul privirilor de dor sau celor de dragoste. Privirea persista asupra persoanei indragite, apare zambetul , o inclinare intr-o parte a capului si o privire pe sub gene. Ridicare din sprancene demonstreaza interes, consimtamant si intelegere. De asemnenea, sprancenele sporesc energia unui zambet, poate acesta este si motivul pentru care femeile isi creioneaza si-si aranjeaza sprancenele. In curtare, nu uita: priveste ca sa fii privit!

Cuvintele au fost spuse, sentimentele si privirile se vor intalni candva….

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .

KILIPIRIM, 15-19 martie 2017

Miercurea viitoare, pe 15 martie, la etajul 2 al Unirea Shopping Center, Aripa Călăraşi, debutează o nouă ediție a târgului de carte Kilipirim. Toți cei interesați să achiziționeze cărți la prețuri speciale din oferta celor mai importante edituri autohtone au la dispoziție 5 zile în care pot vizita spațiul expozițional: 15-19 martie, zilnic între orele 10.00 și 22.00, accesul fiind gratuit. La targ, iubitorii de lectura vor gasi carti la 1 leu si discounturi substantiale, care ajung si pana la 80%, la standul fiecarei edituri.

„Din 2005 încoace, cum sosește primăvara, iubitorii de lectură din capitală și-au făcut un obicei din a aștepta o nouă ediție a Kilipirim. Ne bucurăm că putem face ca această tradiție să continue și în acest an!

Kilipirim-ul a fost o idee nouă, ce promovează vânzarea de carte direct de la editură, în special titluri aflate la «a doua tinerețe», dar si titluri noi, toate cu discount. Le mulțumim expozanților, care au pregătit, încă o dată, reduc…

Editura Cartea Copiilor lansează „De ce plângem?”

Editura Cartea Copiilor anunţă un nou titlu despre psihologia copiilor, “De ce plângem?” de Andreea Constantin, cu ilustraţii de Maria Constantinescu. Cartea îi ajută pe copii să înţelegă ce este plânsul, ce se întâmplă în corpul lor când plâng şi de ce le pot fi folositoare lacrimile. Cartea prezintă plânsul şi emoţiile atât din punct de vedere psihologic, cât şi biologic, explicând celor mici toate detaliile anatomice într-un mod creativ şi distractiv. De exemplu, copiii pot afla că lacrimile din timpul plânsului sunt deosebite, pentru că, pe lângă apă și sare, în ele se găsesc substanțe speciale produse de corp. Acestea sunt hormonii de stres, care apar din cauza durerii sau a tristeții și e bine să fie daţi afară prin lacrimi, şi endorfinele, un fel de medicament creat de corp pentru a nu mai simţi durerea.
„Am ales să scriu despre plâns fiindcă în cultura noastră acest proces vindecător este descurajat și disprețuit. Copiii, care au atâta nevoie de el, aud deseori m…