Treceți la conținutul principal

Eliberează-ţi documentele – Document Freedom Day 2008


Astăzi, 26 Martie, în toată lumea se desfăşoară activităţi de sprijin pentru formatele deschise ale documentelor sub egida Document Freedom Day (http://www.documentfreedom.org/). Aproape 200 de echipe din peste 60 de ţări de pe întreg mapamondul organizează activităţi locale pentru a atrage atenţia asupra Libertăţii Documentelor şi a Standardelor Deschise.


Document Freedom Day (DFD) - Ziua Libertăţii Documentelor este o zi mondială pentru Eliberarea Documentelor sprijinită de activităţi iniţiate de la „firul ierbii” pentru promovarea Formatelor Documentelor Deschise şi al Standardelor Deschise în general. DFD a fost iniţiat şi este sprijinit de un grup de organizaţii şi companii, incluzând Free Software Foundation Europe, ODF Alliance, OpenForum Europe, IBM, Red Hat şi Sun Microsystems, Inc şi nu numai acestea.
„Blocarea datelor precum şi captivitatea în soluţia unui furnizor sunt doar unele dintre cele mai drastice probleme cu care se confruntă utilizatori astăzi” spune Georg Greve preşedintele FSFE. „Astfel, majoritatea oamenilor nu realizează această conexiune decât atunci când este prea târziu şi abia când au pierdut controlul asupra datelor lor. Sprijinim Document Freedom Day pentru a veni în ajutorul creşterii gradului de conştientizare asupra acestei probleme prin startul de la ceea ce afectează cam toţi utilizatorii computerelor: documentele text, foile de calcul şi prezentările.”

Echipa noastra sustine activ acesta initiativa a formatelor documentelor deschise.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

O primavara frumoasa!

Dragi prieteni,

Va doresc o primavara insorita, cu multe carti care sa va inspire viata!:)

@Gingasia

KILIPIRIM, 15-19 martie 2017

Miercurea viitoare, pe 15 martie, la etajul 2 al Unirea Shopping Center, Aripa Călăraşi, debutează o nouă ediție a târgului de carte Kilipirim. Toți cei interesați să achiziționeze cărți la prețuri speciale din oferta celor mai importante edituri autohtone au la dispoziție 5 zile în care pot vizita spațiul expozițional: 15-19 martie, zilnic între orele 10.00 și 22.00, accesul fiind gratuit. La targ, iubitorii de lectura vor gasi carti la 1 leu si discounturi substantiale, care ajung si pana la 80%, la standul fiecarei edituri.

„Din 2005 încoace, cum sosește primăvara, iubitorii de lectură din capitală și-au făcut un obicei din a aștepta o nouă ediție a Kilipirim. Ne bucurăm că putem face ca această tradiție să continue și în acest an!

Kilipirim-ul a fost o idee nouă, ce promovează vânzarea de carte direct de la editură, în special titluri aflate la «a doua tinerețe», dar si titluri noi, toate cu discount. Le mulțumim expozanților, care au pregătit, încă o dată, reduc…

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .