Treceți la conținutul principal

Eliberează-ţi documentele – Document Freedom Day 2008


Astăzi, 26 Martie, în toată lumea se desfăşoară activităţi de sprijin pentru formatele deschise ale documentelor sub egida Document Freedom Day (http://www.documentfreedom.org/). Aproape 200 de echipe din peste 60 de ţări de pe întreg mapamondul organizează activităţi locale pentru a atrage atenţia asupra Libertăţii Documentelor şi a Standardelor Deschise.


Document Freedom Day (DFD) - Ziua Libertăţii Documentelor este o zi mondială pentru Eliberarea Documentelor sprijinită de activităţi iniţiate de la „firul ierbii” pentru promovarea Formatelor Documentelor Deschise şi al Standardelor Deschise în general. DFD a fost iniţiat şi este sprijinit de un grup de organizaţii şi companii, incluzând Free Software Foundation Europe, ODF Alliance, OpenForum Europe, IBM, Red Hat şi Sun Microsystems, Inc şi nu numai acestea.
„Blocarea datelor precum şi captivitatea în soluţia unui furnizor sunt doar unele dintre cele mai drastice probleme cu care se confruntă utilizatori astăzi” spune Georg Greve preşedintele FSFE. „Astfel, majoritatea oamenilor nu realizează această conexiune decât atunci când este prea târziu şi abia când au pierdut controlul asupra datelor lor. Sprijinim Document Freedom Day pentru a veni în ajutorul creşterii gradului de conştientizare asupra acestei probleme prin startul de la ceea ce afectează cam toţi utilizatorii computerelor: documentele text, foile de calcul şi prezentările.”

Echipa noastra sustine activ acesta initiativa a formatelor documentelor deschise.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Recomandarile din vacanta de Paste

Puzzle lemn magnetic Remorcherul 3 ani+ Melissa and Doug
Acest joc de de indemanare este pentru pasionatii de masini, necesita atentie sporita, rabdare si precizie. Jocul are un dicton foarte bun de incurajare a baieteilor, sa tracteze masinile cu probleme: Suna la remorcari! Puzzle-ul magnetic "Melissa and Dougdin" din lemn contine o piesa speciala cu magnet care "pescuieste" piesele din lemn de pe tabla de joc. Sunt adepta jucariilor confectionate din materiale rezistente. Lemnul este perfect pentru puzzle-uri pentru că imaginile nu se deteriorează la fel de uşor ca cele din plastic sau din carton.
Cateva beneficii ale jocului de puzzle în dezvoltarea copiilor:
    Puzzle-ul este un joc care pune accent pe comunicare, spun ce văd în imagini    Îmbunătăţeşte coordonarea mână-ochi a celor mici    Îmbunătăţeşte orientarea spaţială    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai bine dimensiunile    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai întâi…

Copiii vin la Muzeul Naţional al Literaturii Române

Sâmbătă, 17 iunie 2017, ora 11.00, la sediul din Strada Nicolae Crețulescu nr. 8, Muzeul Naţional al Literaturii Române (MNLR) vă așteaptă la o întâlnire interdisciplinară dedicată copiilor dumneavoastră. Alături de amfitrionul evenimentului, Vasile Ernu, vor fi invitate scriitoarea Adina Rosetti şi ilustratoarea Cristiana Radu, un „cuplu” artistic care a realizat două dintre cele mai premiate cărţi din ultima perioadă, volumele ”Domnișoara Poimâine și joaca de-a Timpul” şi ”De ce zboară vrăjitoarele pe cozi de mătură?”. AgențiadeCarte.ro este partener media al evenimentului.
Vara acestea MNLR va organiza mai multe evenimente dedicate copiilor, care au ca scop promovarea lecturii în rîndul celor mici. În cadrul acestor evenimente vor fi invitaţi scriitori şi ilustratori de carte pentru copii care îşi vor prezenta propriile lor creaţii.
Parteneri media: Radio România Cultural, Radio France Internationale, TV City, Observator cultural, Contemporanul, AgentiadeCarte, publicaț…

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .