Treceți la conținutul principal

Invitatie…. la meditatie

Dupa treisprezece ani tacerea a devenit forma suprema de a vorbi. Suntem uneori atat de aproape si la fel de departe de tot ceea ce ne inconjoara. Cu cat fugim mai mult spre liniste, cu atat nu o vom gasi niciodata… Ca forma de a inlocui linistea, omul a gasit speranta. Singurul lucru care nu poate fi cumparat cu banii jos… este sufletul. Atunci cand cineva pleaca si ia din sufletul tau o mica parte, ai vrea sa o inlocuiesti sau poate sa o cumperi. Are cineva o bucata de suflet de vanzare? Tacere.
M-am gandit sa inlocuiesc acea parte de suflet cu o fapta buna. De ce ?Faptele bune pot rascumpara sufletul. Ura nu a creat si nu a vindecat niciodata, ci doar a dat nastere la mii si mii de lacrimi neintelese, nerostite, neatinse. Si totusi, am trait fericirea si nefericrea, am sperat, am ratacit, regasind drumul si apoi, piezandu-l din nou, dar nu-mi pare rau…. Mi -am vindecat ranile pentru a suporta altele, dar niciodata renuntand.
(...)Atat de nefericiti sa fim noi
incat sa trebuiasca sa ne
iubim.
Atat de nestabili sa fim noi
incat sa trebuiasca sa ne prelungim
prin nastere
tristetea noastra urata
si dragostea noastra infrigurata?

Nichita
Stanescu – Nedreptate

Comentarii

Mariana a spus…
Aici trebuia sa gasesc ceva despre lacimi? Intr-adevar este ceva...si e frumos. Dar ma gandeam ca linkul ma va aduce la un articol intitulat ,,Lacrima". Am vrut sa te anunt in cazul in care s-a strecurat o eroare. Daca nu , e ok. Multumesc mult de tot!

Postări populare de pe acest blog

O primavara frumoasa!

Dragi prieteni,

Va doresc o primavara insorita, cu multe carti care sa va inspire viata!:)

@Gingasia

KILIPIRIM, 15-19 martie 2017

Miercurea viitoare, pe 15 martie, la etajul 2 al Unirea Shopping Center, Aripa Călăraşi, debutează o nouă ediție a târgului de carte Kilipirim. Toți cei interesați să achiziționeze cărți la prețuri speciale din oferta celor mai importante edituri autohtone au la dispoziție 5 zile în care pot vizita spațiul expozițional: 15-19 martie, zilnic între orele 10.00 și 22.00, accesul fiind gratuit. La targ, iubitorii de lectura vor gasi carti la 1 leu si discounturi substantiale, care ajung si pana la 80%, la standul fiecarei edituri.

„Din 2005 încoace, cum sosește primăvara, iubitorii de lectură din capitală și-au făcut un obicei din a aștepta o nouă ediție a Kilipirim. Ne bucurăm că putem face ca această tradiție să continue și în acest an!

Kilipirim-ul a fost o idee nouă, ce promovează vânzarea de carte direct de la editură, în special titluri aflate la «a doua tinerețe», dar si titluri noi, toate cu discount. Le mulțumim expozanților, care au pregătit, încă o dată, reduc…

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .