Treceți la conținutul principal

Invitatie…. la meditatie

Dupa treisprezece ani tacerea a devenit forma suprema de a vorbi. Suntem uneori atat de aproape si la fel de departe de tot ceea ce ne inconjoara. Cu cat fugim mai mult spre liniste, cu atat nu o vom gasi niciodata… Ca forma de a inlocui linistea, omul a gasit speranta. Singurul lucru care nu poate fi cumparat cu banii jos… este sufletul. Atunci cand cineva pleaca si ia din sufletul tau o mica parte, ai vrea sa o inlocuiesti sau poate sa o cumperi. Are cineva o bucata de suflet de vanzare? Tacere.
M-am gandit sa inlocuiesc acea parte de suflet cu o fapta buna. De ce ?Faptele bune pot rascumpara sufletul. Ura nu a creat si nu a vindecat niciodata, ci doar a dat nastere la mii si mii de lacrimi neintelese, nerostite, neatinse. Si totusi, am trait fericirea si nefericrea, am sperat, am ratacit, regasind drumul si apoi, piezandu-l din nou, dar nu-mi pare rau…. Mi -am vindecat ranile pentru a suporta altele, dar niciodata renuntand.
(...)Atat de nefericiti sa fim noi
incat sa trebuiasca sa ne
iubim.
Atat de nestabili sa fim noi
incat sa trebuiasca sa ne prelungim
prin nastere
tristetea noastra urata
si dragostea noastra infrigurata?

Nichita
Stanescu – Nedreptate

Comentarii

Mariana a spus…
Aici trebuia sa gasesc ceva despre lacimi? Intr-adevar este ceva...si e frumos. Dar ma gandeam ca linkul ma va aduce la un articol intitulat ,,Lacrima". Am vrut sa te anunt in cazul in care s-a strecurat o eroare. Daca nu , e ok. Multumesc mult de tot!

Postări populare de pe acest blog

Recomandarile din vacanta de Paste

Puzzle lemn magnetic Remorcherul 3 ani+ Melissa and Doug
Acest joc de de indemanare este pentru pasionatii de masini, necesita atentie sporita, rabdare si precizie. Jocul are un dicton foarte bun de incurajare a baieteilor, sa tracteze masinile cu probleme: Suna la remorcari! Puzzle-ul magnetic "Melissa and Dougdin" din lemn contine o piesa speciala cu magnet care "pescuieste" piesele din lemn de pe tabla de joc. Sunt adepta jucariilor confectionate din materiale rezistente. Lemnul este perfect pentru puzzle-uri pentru că imaginile nu se deteriorează la fel de uşor ca cele din plastic sau din carton.
Cateva beneficii ale jocului de puzzle în dezvoltarea copiilor:
    Puzzle-ul este un joc care pune accent pe comunicare, spun ce văd în imagini    Îmbunătăţeşte coordonarea mână-ochi a celor mici    Îmbunătăţeşte orientarea spaţială    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai bine dimensiunile    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai întâi…

Copiii vin la Muzeul Naţional al Literaturii Române

Sâmbătă, 17 iunie 2017, ora 11.00, la sediul din Strada Nicolae Crețulescu nr. 8, Muzeul Naţional al Literaturii Române (MNLR) vă așteaptă la o întâlnire interdisciplinară dedicată copiilor dumneavoastră. Alături de amfitrionul evenimentului, Vasile Ernu, vor fi invitate scriitoarea Adina Rosetti şi ilustratoarea Cristiana Radu, un „cuplu” artistic care a realizat două dintre cele mai premiate cărţi din ultima perioadă, volumele ”Domnișoara Poimâine și joaca de-a Timpul” şi ”De ce zboară vrăjitoarele pe cozi de mătură?”. AgențiadeCarte.ro este partener media al evenimentului.
Vara acestea MNLR va organiza mai multe evenimente dedicate copiilor, care au ca scop promovarea lecturii în rîndul celor mici. În cadrul acestor evenimente vor fi invitaţi scriitori şi ilustratori de carte pentru copii care îşi vor prezenta propriile lor creaţii.
Parteneri media: Radio România Cultural, Radio France Internationale, TV City, Observator cultural, Contemporanul, AgentiadeCarte, publicaț…

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .