Treceți la conținutul principal

La Martisor

Mi-am propus sa ajung la Martisor zilele acestea. Casa memoriala Tudor Arghezi se afla pe strada Martisor nr. 26 (zona Piata Sudului) si poate fi vizitata zilnic intre 10-17, lunea fiind inchis.
Pe numele sau adevarat Ion N. Theodorescu, T. Arghezi s-a nascut in 21 mai 1880. Numele de Arghezi provine din Argesis - vechiul nume al Argeşului, dupa cum a explicat însuşi poetul. Prima carte de poezii "Cuvinte potrivite", apare in anul 1927, apoi la doi ani distanta prima carte in proza intitulala “Icoane de lemn”. Poate putini sunt cei care stiu, ca Arghezi a avut brevet de practicare a meseriei de tipograf. In 1928 sub directia sa apare ziarul "Bilete de papagal". In 1943 scrie un pampflet despre ambasadorul german von Kilinger, intitulat "Baroane". Ziarul e confiscat, scriitorul este închis la Bucureşti şi în lagărul de la Tg. Jiu.

Casa in care a locuit Arghezi este compusa din parter si etaj insumeaza 18 camere plus dependintele. Conform dorintei sale testamentare, la sapte ani dupa moartea scriitorului, in 1974 - domeniul familiei Tudor Arghezi a devenit Muzeu memorial, întreţinut de fiica sa Mitzura Arghezi.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

O primavara frumoasa!

Dragi prieteni,

Va doresc o primavara insorita, cu multe carti care sa va inspire viata!:)

@Gingasia

KILIPIRIM, 15-19 martie 2017

Miercurea viitoare, pe 15 martie, la etajul 2 al Unirea Shopping Center, Aripa Călăraşi, debutează o nouă ediție a târgului de carte Kilipirim. Toți cei interesați să achiziționeze cărți la prețuri speciale din oferta celor mai importante edituri autohtone au la dispoziție 5 zile în care pot vizita spațiul expozițional: 15-19 martie, zilnic între orele 10.00 și 22.00, accesul fiind gratuit. La targ, iubitorii de lectura vor gasi carti la 1 leu si discounturi substantiale, care ajung si pana la 80%, la standul fiecarei edituri.

„Din 2005 încoace, cum sosește primăvara, iubitorii de lectură din capitală și-au făcut un obicei din a aștepta o nouă ediție a Kilipirim. Ne bucurăm că putem face ca această tradiție să continue și în acest an!

Kilipirim-ul a fost o idee nouă, ce promovează vânzarea de carte direct de la editură, în special titluri aflate la «a doua tinerețe», dar si titluri noi, toate cu discount. Le mulțumim expozanților, care au pregătit, încă o dată, reduc…

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .