Treceți la conținutul principal

The Librarian

Duminica micuta mea artista a primit in dar sevaletul mult dorit. I-am vazut sclipirea din ochii si m-am rugat sa fie inceputul si inspiratia multor lucrari bune. Tot veni vorba de pictura, am incercat sa gasesc cine este autorul acestei picturi. As numi pictura “un om al cartii ”, napadit de carti. Aceasta pictura o foloseam mult pe coperta revistei din facultate. Ce timpuri!


The Librarian (1566)


Artistul este Giuseppe Arcimboldo, nascut la Milano în anul 1527, reprezentant al manierismului (ital.: maniera = stil, maniera), a lucrat în special la schitele pentru realizarea vitraliilor din Domul din Milano. G.Arcimboldo se bucura de un bun renume, nu numai pentru pictura, dar si pentru lucrari decorative la diferite festivitati, scenografie, lucrari de arhitectura, hidraulica, fiind admirat în special de Salvador Dali. Se recunosc cu usurinta cateva trasaturi ale curentului manierism: simboluri complexe (arta blazonului, limbajul florilor), gust pronuntat pentru un erotism, modificarea proportiilor între diverse parti ale corpului, alungirea formelor si pierderea calitatii imaginii.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

O primavara frumoasa!

Dragi prieteni,

Va doresc o primavara insorita, cu multe carti care sa va inspire viata!:)

@Gingasia

KILIPIRIM, 15-19 martie 2017

Miercurea viitoare, pe 15 martie, la etajul 2 al Unirea Shopping Center, Aripa Călăraşi, debutează o nouă ediție a târgului de carte Kilipirim. Toți cei interesați să achiziționeze cărți la prețuri speciale din oferta celor mai importante edituri autohtone au la dispoziție 5 zile în care pot vizita spațiul expozițional: 15-19 martie, zilnic între orele 10.00 și 22.00, accesul fiind gratuit. La targ, iubitorii de lectura vor gasi carti la 1 leu si discounturi substantiale, care ajung si pana la 80%, la standul fiecarei edituri.

„Din 2005 încoace, cum sosește primăvara, iubitorii de lectură din capitală și-au făcut un obicei din a aștepta o nouă ediție a Kilipirim. Ne bucurăm că putem face ca această tradiție să continue și în acest an!

Kilipirim-ul a fost o idee nouă, ce promovează vânzarea de carte direct de la editură, în special titluri aflate la «a doua tinerețe», dar si titluri noi, toate cu discount. Le mulțumim expozanților, care au pregătit, încă o dată, reduc…

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .