Treceți la conținutul principal

Organizarea bibliotecii


Cartile ne inconjoara peste tot. De aceea, m-am gandit la cateva sfaturi utile pentru organizarea bibliotecii personale. Aveti grija de cartile voastre, asigurandu-le un loc potrivit si la vedere.

 • sa tinem la vedere si la indemana cartile pe care le iubim mai mult si care ne sunt de folos in activitatea noastra;
 • cele care s-au deteriorat prea rau ati putea sa le vindeti unor anticari;
 • daca deja aveti prea multe carti trebuie sa va ganditi serios la o reorganizare: dulapuri suspendate, asezate fie pe domenii, fie in colectii sau alfabetic;
 • multa lume aseaza bilbioteca dupa principiul estetic " inaltimea la cotor", mai utila ar fi organizarea tematica;
 • daca nu aveti rafturi pentru carti atunci si o masuta apropiata de perete va juca rolul de depozit pentru carti, mic, dar util;
 • cartile pot fi asezate dupa mai multe criterii: fie dupa editura, colectie, autor sau tema abordata;
 • daca utilizati foarte mult cartile de specialitate, atunci alegeti varianta rafturilor suspendate deasupra biroului;
 • sa tinem cartile in functie de utilitate in diferite camere: cartile de bucatarie sa le tineti in bucatarie, la indemana, cartile tehnice langa masa de lucru, cele de calatorie in sufragerie, cele de povesti in camera copiilor, iar cele de referinta sau specialitate in biblioteca;
 • nu depozitati sub nicio forma carti in garaj sau subsol unde se pot deteriora;
 • incaperile in care se depoziteaza cartile trebuie sa fie uscate, luminoase, aerisite si curatate in fiecare zi;
 • printre carti puteti sa asezati obiecte decorative, fotografii prinse in rame interesante etc.;
 • cand va cumparati mobila noua pentru carti, orientati-va catre cele cu multe rafturi ajustabile pe inaltime pentru a incapea toate felurile de carti, dictionare, albume de arta, almanahuri etc.
 • pentru spatiu se poate opta pentru biblioteca din perete cu scop utilitar sau decorativ, gen firida;
 • daca vreti sa scoateti in evidenta biblioteca vopsiti peretele pe care este pusa intr-o culoare vie;
 • daca aveti gradina, iesiti la un ceai fierbinte si la lectura in aer liber.
"O carte nedeschisa e doar o promisiune de carte"- Gabriel Liiceanu

Sursa fotografiei: photo.net

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

O primavara frumoasa!

Dragi prieteni,

Va doresc o primavara insorita, cu multe carti care sa va inspire viata!:)

@Gingasia

KILIPIRIM, 15-19 martie 2017

Miercurea viitoare, pe 15 martie, la etajul 2 al Unirea Shopping Center, Aripa Călăraşi, debutează o nouă ediție a târgului de carte Kilipirim. Toți cei interesați să achiziționeze cărți la prețuri speciale din oferta celor mai importante edituri autohtone au la dispoziție 5 zile în care pot vizita spațiul expozițional: 15-19 martie, zilnic între orele 10.00 și 22.00, accesul fiind gratuit. La targ, iubitorii de lectura vor gasi carti la 1 leu si discounturi substantiale, care ajung si pana la 80%, la standul fiecarei edituri.

„Din 2005 încoace, cum sosește primăvara, iubitorii de lectură din capitală și-au făcut un obicei din a aștepta o nouă ediție a Kilipirim. Ne bucurăm că putem face ca această tradiție să continue și în acest an!

Kilipirim-ul a fost o idee nouă, ce promovează vânzarea de carte direct de la editură, în special titluri aflate la «a doua tinerețe», dar si titluri noi, toate cu discount. Le mulțumim expozanților, care au pregătit, încă o dată, reduc…

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .