Treceți la conținutul principal

Poem

Multumesc pentru acest poem daruit in prag de suflet...

Stelele se misca
Si eu odata cu ele,
Universul este nemiscare,
Dar stelele sunt miscare!

Cine decide asta,
Cine vede asta?
Cine stie asta,
Dar stie cineva?

Iluzia mi se asterne victorioasa
Pe pleoapa mintii adormite,
Dialoghez cu ratiune-apoasa
Visand la marile starnite!

Sunt la cheremul ridicolului,
Sunt lemnul ce asteapta focul,
Sunt arogantul ce prefera moartea,
Sunt omul ce sfinteste locul!

Seninul imi provoaca rau si greata
Numai acum din ce imi amintesc,
Hotarul armoniei atarna de un fir de ata
Si nici sfarsitul nu-s in stare sa-l cersesc!

Dusman de moarte-mi este luna
Ce imi era pe vesnicie aliata,
Si ma iubea juma` de zi, chiar toata,
Acum ma pironeste inghetata!

Blestem naivitatea mostenita
Si doru-mi de taramuri paralele,
Reneg si bunatatea preaiubita…
Ce imi zambeste din miscatoare stele!

Nu caut scuze pentru batalie
Ce are sa soseasca si-a sosit,
Dar sunt satul ca tot poporul stie
Ce trebuie si ce am de-mplinit!

Atat va spun si ma retrag pe data,
Nu scormoniti aluatul meu minat,
Ca umilinta multa-a fost rabdata
S-am sa purced cu zgomot si-un spate-naripat!

J. (19.03 2008)

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Recomandarile din vacanta de Paste

Puzzle lemn magnetic Remorcherul 3 ani+ Melissa and Doug
Acest joc de de indemanare este pentru pasionatii de masini, necesita atentie sporita, rabdare si precizie. Jocul are un dicton foarte bun de incurajare a baieteilor, sa tracteze masinile cu probleme: Suna la remorcari! Puzzle-ul magnetic "Melissa and Dougdin" din lemn contine o piesa speciala cu magnet care "pescuieste" piesele din lemn de pe tabla de joc. Sunt adepta jucariilor confectionate din materiale rezistente. Lemnul este perfect pentru puzzle-uri pentru că imaginile nu se deteriorează la fel de uşor ca cele din plastic sau din carton.
Cateva beneficii ale jocului de puzzle în dezvoltarea copiilor:
    Puzzle-ul este un joc care pune accent pe comunicare, spun ce văd în imagini    Îmbunătăţeşte coordonarea mână-ochi a celor mici    Îmbunătăţeşte orientarea spaţială    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai bine dimensiunile    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai întâi…

Copiii vin la Muzeul Naţional al Literaturii Române

Sâmbătă, 17 iunie 2017, ora 11.00, la sediul din Strada Nicolae Crețulescu nr. 8, Muzeul Naţional al Literaturii Române (MNLR) vă așteaptă la o întâlnire interdisciplinară dedicată copiilor dumneavoastră. Alături de amfitrionul evenimentului, Vasile Ernu, vor fi invitate scriitoarea Adina Rosetti şi ilustratoarea Cristiana Radu, un „cuplu” artistic care a realizat două dintre cele mai premiate cărţi din ultima perioadă, volumele ”Domnișoara Poimâine și joaca de-a Timpul” şi ”De ce zboară vrăjitoarele pe cozi de mătură?”. AgențiadeCarte.ro este partener media al evenimentului.
Vara acestea MNLR va organiza mai multe evenimente dedicate copiilor, care au ca scop promovarea lecturii în rîndul celor mici. În cadrul acestor evenimente vor fi invitaţi scriitori şi ilustratori de carte pentru copii care îşi vor prezenta propriile lor creaţii.
Parteneri media: Radio România Cultural, Radio France Internationale, TV City, Observator cultural, Contemporanul, AgentiadeCarte, publicaț…

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .