Treceți la conținutul principal

Sa aducem primavara si in casa


Ma tot gandesc de cateva zile sa aduc primavara si in casa prin mici schimbari. Sa vedem ce resusesc din lista de mai jos:


* spatiile mici scoase in evidenta prin plante noi cu flori multe si frumoase, prefer zambilele ;

* peisaje de primavara in rame de diferite marimi si culori;

* schimb atmosfera prin lenjerii de pat colorate si haioase, inflorate;

* inlocuiesc cateva tablouri mai sobre si mari cu cateva mai mici si mai in ton cu anotimpul, adica uleiuri sau acuarele cu flori de camp sau de gradina;

* fetele de masa in culorile pastel, de primavara;

* vesela poate fi innoita cu una mai inflorata: in special seturile de cafea sau ceai;

* pentru gradina caut piese de ornament artificial cum ar fi statui mici si albe, gardulete vopsite in alb;

* perdele in culorii vii au un rol important atat decorativ, cat si utilitar : orange, galben, portocaliu etc.;

* biblioteca se va lumina mult daca voi vopsi rafturile in alb sau daca vopsesc peretele pe care e amplasata intr-o culoare vesela;

* daca aveti timp puteti confectiona huse uni sau inflorate pentru scaunele de la bucatarie.

Daca mai aveti si voi idei le astept cu placere..!

Comentarii

Irina a spus…
foarte faine ideile.Am vazut intr-o vitrina ceva ce mi-a placut foarte mult- niste "coronite de primavara"- se pun pe usa, sau pe perete,dar nu stiu de unde sa cumpar, oare as gasi la practiker?
uite, ceva de genul asta:
http://www.dianesfloralboutique.com/images/052_forsythia.jpg

si ar mai merge si un aranjament floral de primavara, cu o lumanarica in mijloc, pus pe masa
Gingasia a spus…
Da, frumos!Nu am avut timp sa merg, dar poti sa o faci din flori naturale cam in cateva saptamani. Iti aduci aminte ca cele de la scoala !:)

Postări populare de pe acest blog

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .

KILIPIRIM, 15-19 martie 2017

Miercurea viitoare, pe 15 martie, la etajul 2 al Unirea Shopping Center, Aripa Călăraşi, debutează o nouă ediție a târgului de carte Kilipirim. Toți cei interesați să achiziționeze cărți la prețuri speciale din oferta celor mai importante edituri autohtone au la dispoziție 5 zile în care pot vizita spațiul expozițional: 15-19 martie, zilnic între orele 10.00 și 22.00, accesul fiind gratuit. La targ, iubitorii de lectura vor gasi carti la 1 leu si discounturi substantiale, care ajung si pana la 80%, la standul fiecarei edituri.

„Din 2005 încoace, cum sosește primăvara, iubitorii de lectură din capitală și-au făcut un obicei din a aștepta o nouă ediție a Kilipirim. Ne bucurăm că putem face ca această tradiție să continue și în acest an!

Kilipirim-ul a fost o idee nouă, ce promovează vânzarea de carte direct de la editură, în special titluri aflate la «a doua tinerețe», dar si titluri noi, toate cu discount. Le mulțumim expozanților, care au pregătit, încă o dată, reduc…

Editura Cartea Copiilor lansează „De ce plângem?”

Editura Cartea Copiilor anunţă un nou titlu despre psihologia copiilor, “De ce plângem?” de Andreea Constantin, cu ilustraţii de Maria Constantinescu. Cartea îi ajută pe copii să înţelegă ce este plânsul, ce se întâmplă în corpul lor când plâng şi de ce le pot fi folositoare lacrimile. Cartea prezintă plânsul şi emoţiile atât din punct de vedere psihologic, cât şi biologic, explicând celor mici toate detaliile anatomice într-un mod creativ şi distractiv. De exemplu, copiii pot afla că lacrimile din timpul plânsului sunt deosebite, pentru că, pe lângă apă și sare, în ele se găsesc substanțe speciale produse de corp. Acestea sunt hormonii de stres, care apar din cauza durerii sau a tristeții și e bine să fie daţi afară prin lacrimi, şi endorfinele, un fel de medicament creat de corp pentru a nu mai simţi durerea.
„Am ales să scriu despre plâns fiindcă în cultura noastră acest proces vindecător este descurajat și disprețuit. Copiii, care au atâta nevoie de el, aud deseori m…