Treceți la conținutul principal

Sa citim impreuna!


Din dorinta de a-mi continua cu placere meseria am realizat aceasta noua sectiune intitulata: “Sa citim impreuna!”. Va fi o sectiune bibliografica de recomandare a ultimelor aparitii editoriale. Iubind cartea, m-am gandit sa promovez lectura si cultura. V-as ruga sa participati alaturi de mine la aceasta initiativa. Copiati codul html de mai jos in bara blogului dumneavoastra. Va multumesc !


<a href="http://gingasia.blogspot.com"><img src="http://i188.photobucket.com/albums/z155/simpaty28/micsorata.jpg"/></a>

Luna ianuarie-martie:

 • Paler, Octavian. Calomnii mitologice. Fărâme din conferinţe nerostite. Bucuresti: Editura Historia, 2008. Recomandare
 • Lancuzov, Alexandru. Grădinile Bucureştiului. Bucuresti: Editura Caligraf Design, 2008.
 • Chiţan, Simona ; Michailov, Mihaela.Victor Rebengiuc, omul şi actorul. Bucuresti: Editura Humanitas, 2008.
 • Foster, Juliana. Cartea fetelor. Bucuresti: Corint Junior, 2008 . Carte pentru copii
 • * * * Invata jucandu-te - Deseneaza personajele Disney. Bucuresti: Editura Egmont, 2008. Carte pentru copii
 • Schmitt, Eric-Emmanuel.Viaţa mea cu Mozart.Bucuresti: Editura Humanitas, 2008.
 • Noica, Constantin .Jurnal de idei. Bucuresti: Editura Humanitas,2008.
 • Mavrodin, Irina .Cioran sau marele joc. Bucuresti: Institutul Cultural Român, 2008.
 • Handoca, Mircea. Mircea Eliade si corespondentii sai, vol. 5 (S-Z). Bucuresti : Criterion publishing, 2008.
 • Zamfirescu, Dinu ; Dobre, Dumitru; Nanu, Veronica. România la Conferinţa de pace de la Paris. Bucuresti : Editura Monitorul Oficial, 2008.
 • Panatitescu, Alexandru. Remember Manastirea Vacaresti. Bucuresti: Editura Simetria, 2008. Recomandare
 • Cosma, Viorel. Enciclopedia muzicii româneşti, vol. 2 , litera B. Bucuresti: Editura Arc, 2008. Primul volul a aparut in 2005 .
 • Călinescu, G. Publicistică, vol. III-IV (1936 – 1939). Bucuresti: Fundaţia Naţională pentru Ştiinţă şi Artă, ediţie de Nicolae Mecu, 2008.
 • Ungureanu, Cornel. Istoria secretă a literaturii române. Brasov: Editura Aula, 2008.
 • Maica Benedicta. (Busulenga-Dumitrescu, Zoe). Caietul de la Varatec: convorbiri si cuvinte de folos. Bucuresti: Editura Lumea Credintei, 2007. (Un pic mai veche, dar foarte buna).

Comentarii

Irina a spus…
Nu ne cunoastem inca, dar as vrea sa te sustin si eu in acest proiect pentru ca ma incanta :). Chiar ma gandeam azi ca as vrea sa reiau literatura "laica" dar sa citesc carti selectate atent de cineva de care m-as folosi in mod real, sa nu fie o pierdere de timp cu ele.

Multumesc!

Irina
Gingasia a spus…
Irina, multumesc pentru vizita ta pe blog, sper sa gasesti bibliografia utila!Mi-am propus in fiecare luna sa fac recomandari de carti noi.Cu bune intentii, Roxana!

Postări populare de pe acest blog

Recomandarile din vacanta de Paste

Puzzle lemn magnetic Remorcherul 3 ani+ Melissa and Doug
Acest joc de de indemanare este pentru pasionatii de masini, necesita atentie sporita, rabdare si precizie. Jocul are un dicton foarte bun de incurajare a baieteilor, sa tracteze masinile cu probleme: Suna la remorcari! Puzzle-ul magnetic "Melissa and Dougdin" din lemn contine o piesa speciala cu magnet care "pescuieste" piesele din lemn de pe tabla de joc. Sunt adepta jucariilor confectionate din materiale rezistente. Lemnul este perfect pentru puzzle-uri pentru că imaginile nu se deteriorează la fel de uşor ca cele din plastic sau din carton.
Cateva beneficii ale jocului de puzzle în dezvoltarea copiilor:
    Puzzle-ul este un joc care pune accent pe comunicare, spun ce văd în imagini    Îmbunătăţeşte coordonarea mână-ochi a celor mici    Îmbunătăţeşte orientarea spaţială    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai bine dimensiunile    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai întâi…

Copiii vin la Muzeul Naţional al Literaturii Române

Sâmbătă, 17 iunie 2017, ora 11.00, la sediul din Strada Nicolae Crețulescu nr. 8, Muzeul Naţional al Literaturii Române (MNLR) vă așteaptă la o întâlnire interdisciplinară dedicată copiilor dumneavoastră. Alături de amfitrionul evenimentului, Vasile Ernu, vor fi invitate scriitoarea Adina Rosetti şi ilustratoarea Cristiana Radu, un „cuplu” artistic care a realizat două dintre cele mai premiate cărţi din ultima perioadă, volumele ”Domnișoara Poimâine și joaca de-a Timpul” şi ”De ce zboară vrăjitoarele pe cozi de mătură?”. AgențiadeCarte.ro este partener media al evenimentului.
Vara acestea MNLR va organiza mai multe evenimente dedicate copiilor, care au ca scop promovarea lecturii în rîndul celor mici. În cadrul acestor evenimente vor fi invitaţi scriitori şi ilustratori de carte pentru copii care îşi vor prezenta propriile lor creaţii.
Parteneri media: Radio România Cultural, Radio France Internationale, TV City, Observator cultural, Contemporanul, AgentiadeCarte, publicaț…

Bookfest 2017

Bookfest 2017, care va avea loc între 24 și 28 mai, la Romexpo, promite că vine cu reduceri mari la multe titluri dintre cele peste 1.000.000 de volume expuse – „Cele peste 200 de edituri prezente propun celor care vor veni la Bookfest prețuri cu până la 80% mai mici decât cele practicate în mod obișnuit în librării”. 
În plus, „Copiii vor avea salonul lor de carte, Bookfest Junior, care va grupa toate evenimentele dedicate celor mici, cele mai multe fiind programate să se desfășoare chiar în standul Bookfest Junior de la etajul pavilionului C1”, ceea ce ni se pare o veste excelentă – ne-a plăcut anul trecut la Bookfest Junior!
Tocmai de aceea, în așteptarea tuturor veștilor proaspete de pe frontul Bookfest, am pregătit, împreună cu Asociația Editorilor din România, organizatorii salonului de carte, un concurs special pentru bookaholici, în cadrul căruia oferim 4 vouchere în valoare de 100 de lei fiecare. Așa, să ai spor mai mare la cumpărături.  sursa