Treceți la conținutul principal

Sa citim impreuna!


Din dorinta de a-mi continua cu placere meseria am realizat aceasta noua sectiune intitulata: “Sa citim impreuna!”. Va fi o sectiune bibliografica de recomandare a ultimelor aparitii editoriale. Iubind cartea, m-am gandit sa promovez lectura si cultura. V-as ruga sa participati alaturi de mine la aceasta initiativa. Copiati codul html de mai jos in bara blogului dumneavoastra. Va multumesc !


<a href="http://gingasia.blogspot.com"><img src="http://i188.photobucket.com/albums/z155/simpaty28/micsorata.jpg"/></a>

Luna ianuarie-martie:

 • Paler, Octavian. Calomnii mitologice. Fărâme din conferinţe nerostite. Bucuresti: Editura Historia, 2008. Recomandare
 • Lancuzov, Alexandru. Grădinile Bucureştiului. Bucuresti: Editura Caligraf Design, 2008.
 • Chiţan, Simona ; Michailov, Mihaela.Victor Rebengiuc, omul şi actorul. Bucuresti: Editura Humanitas, 2008.
 • Foster, Juliana. Cartea fetelor. Bucuresti: Corint Junior, 2008 . Carte pentru copii
 • * * * Invata jucandu-te - Deseneaza personajele Disney. Bucuresti: Editura Egmont, 2008. Carte pentru copii
 • Schmitt, Eric-Emmanuel.Viaţa mea cu Mozart.Bucuresti: Editura Humanitas, 2008.
 • Noica, Constantin .Jurnal de idei. Bucuresti: Editura Humanitas,2008.
 • Mavrodin, Irina .Cioran sau marele joc. Bucuresti: Institutul Cultural Român, 2008.
 • Handoca, Mircea. Mircea Eliade si corespondentii sai, vol. 5 (S-Z). Bucuresti : Criterion publishing, 2008.
 • Zamfirescu, Dinu ; Dobre, Dumitru; Nanu, Veronica. România la Conferinţa de pace de la Paris. Bucuresti : Editura Monitorul Oficial, 2008.
 • Panatitescu, Alexandru. Remember Manastirea Vacaresti. Bucuresti: Editura Simetria, 2008. Recomandare
 • Cosma, Viorel. Enciclopedia muzicii româneşti, vol. 2 , litera B. Bucuresti: Editura Arc, 2008. Primul volul a aparut in 2005 .
 • Călinescu, G. Publicistică, vol. III-IV (1936 – 1939). Bucuresti: Fundaţia Naţională pentru Ştiinţă şi Artă, ediţie de Nicolae Mecu, 2008.
 • Ungureanu, Cornel. Istoria secretă a literaturii române. Brasov: Editura Aula, 2008.
 • Maica Benedicta. (Busulenga-Dumitrescu, Zoe). Caietul de la Varatec: convorbiri si cuvinte de folos. Bucuresti: Editura Lumea Credintei, 2007. (Un pic mai veche, dar foarte buna).

Comentarii

Irina a spus…
Nu ne cunoastem inca, dar as vrea sa te sustin si eu in acest proiect pentru ca ma incanta :). Chiar ma gandeam azi ca as vrea sa reiau literatura "laica" dar sa citesc carti selectate atent de cineva de care m-as folosi in mod real, sa nu fie o pierdere de timp cu ele.

Multumesc!

Irina
Gingasia a spus…
Irina, multumesc pentru vizita ta pe blog, sper sa gasesti bibliografia utila!Mi-am propus in fiecare luna sa fac recomandari de carti noi.Cu bune intentii, Roxana!

Postări populare de pe acest blog

O primavara frumoasa!

Dragi prieteni,

Va doresc o primavara insorita, cu multe carti care sa va inspire viata!:)

@Gingasia

KILIPIRIM, 15-19 martie 2017

Miercurea viitoare, pe 15 martie, la etajul 2 al Unirea Shopping Center, Aripa Călăraşi, debutează o nouă ediție a târgului de carte Kilipirim. Toți cei interesați să achiziționeze cărți la prețuri speciale din oferta celor mai importante edituri autohtone au la dispoziție 5 zile în care pot vizita spațiul expozițional: 15-19 martie, zilnic între orele 10.00 și 22.00, accesul fiind gratuit. La targ, iubitorii de lectura vor gasi carti la 1 leu si discounturi substantiale, care ajung si pana la 80%, la standul fiecarei edituri.

„Din 2005 încoace, cum sosește primăvara, iubitorii de lectură din capitală și-au făcut un obicei din a aștepta o nouă ediție a Kilipirim. Ne bucurăm că putem face ca această tradiție să continue și în acest an!

Kilipirim-ul a fost o idee nouă, ce promovează vânzarea de carte direct de la editură, în special titluri aflate la «a doua tinerețe», dar si titluri noi, toate cu discount. Le mulțumim expozanților, care au pregătit, încă o dată, reduc…

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .