Treceți la conținutul principal

Bucurie si Lumina


Nu intentia conteaza, ci potentialul ca poti schimba ceva, vorbind oamenilor despre credinta, despre mantuire, despre iertare si iubire. In prag de sarbatoare oamenii alearga dupa tot felul de cumparaturi utile sau mai putin utile, uitand sa-si vorbeasca, sa se aplece cu smerenie catre Dumnezeu, sa faca fapte bune, chiar si zambind, nu neaparat oferind ceva. Nu poti da din putinul tau, asta am inteles, dar macar fii bun, indulgent si rabdator...
Nu m-a bucurat deloc, descoperind oua vopsite in toate culorile in casolete. Bucuria inrosirii oualelor si chiar supararea, atunci cand ies patate sau crapate, nu se pot scoate la vanzare . Culoarea rosie a oualelor simbolizeaza sangele lui Iisus, care s-a scurs pe cruce pentru mantuirea lumii.

Toate aceste traditii pe zi ce trece se pierd. Nimic nu e mai frumos decat mirosul de cozonaci si pasca. Cand eram mica mama imi cumpara ceva nou si abia asteptam sa mergem la biserica sa etalez hainutele noi, rochita de catifea cu dantela, pantofiori noi din aceia cu bareta , ca la papusa si ciorapeii albi. Azi nu mi-am cumparat nimic....
Fotografie: www. photo.net

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

O primavara frumoasa!

Dragi prieteni,

Va doresc o primavara insorita, cu multe carti care sa va inspire viata!:)

@Gingasia

KILIPIRIM, 15-19 martie 2017

Miercurea viitoare, pe 15 martie, la etajul 2 al Unirea Shopping Center, Aripa Călăraşi, debutează o nouă ediție a târgului de carte Kilipirim. Toți cei interesați să achiziționeze cărți la prețuri speciale din oferta celor mai importante edituri autohtone au la dispoziție 5 zile în care pot vizita spațiul expozițional: 15-19 martie, zilnic între orele 10.00 și 22.00, accesul fiind gratuit. La targ, iubitorii de lectura vor gasi carti la 1 leu si discounturi substantiale, care ajung si pana la 80%, la standul fiecarei edituri.

„Din 2005 încoace, cum sosește primăvara, iubitorii de lectură din capitală și-au făcut un obicei din a aștepta o nouă ediție a Kilipirim. Ne bucurăm că putem face ca această tradiție să continue și în acest an!

Kilipirim-ul a fost o idee nouă, ce promovează vânzarea de carte direct de la editură, în special titluri aflate la «a doua tinerețe», dar si titluri noi, toate cu discount. Le mulțumim expozanților, care au pregătit, încă o dată, reduc…

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .