Treceți la conținutul principal

De ce mi-a placut Tudor Gheorghe

Traieste cu intensitate tot, muzica, privirea, zambetul, vocea, un roman adevarat care vorbeste despre Romaina cu ochii umezi si recita poezie ca nimeni altul. Sa nu uitam ca este actor! Un suflet nobil de simtire romaneasca care pune in spectacolul sau: istorie, cultura, muzica, folclor si spirit. Spectacol La margine de Imperii este o dovada de folclor autentic romanesc, l-as fi numit "La margine de Suflete". Muzica din Bucovina este putin cunoscuta publicului, culeasa si prelucrata dintr-o carte aparuta in limba germana “Matthias Friedwagner, Rumanische Volkslieder aus der Bukowina” in 1938. Melodiile si versurile au fost adunate din zona Bucovinei de la tarani, datand din anii 1907, 1908, 1909. "Toti m-au intrebat care este stilul meu, «ce cântati, domnule Tudor Gheorghe?» Mi-au zis cobzar, lautar, iar in final nu au stiut cum sa ma catalogheze. Stilul meu e unul propriu, n-am aparut pe scena imitând pe cineva“ .Poate sunt putini cei care stiu ca muzica sa a fost interzisa pentru aproape zece ani, pana la Revoluţia din 1989. În 1992 Tudor Gheorghe a revenit pe scena cu primul spectacol numit „Cântece cu gura închisa”, apoi au urmat în 1998 şi 1999 seria „Anotimpurile poeziei romanesti".
In lumea lui Tudor Gheorghe timpul se opreste in loc sa simta sufletul unui oltean care zambeste strengareste de sub mustanta alba. Stie sa glumeasca cu orchestra sa, sa dea detalii despre melodiile cantate si sa inceapa ritmul unei melodii nascute din sufletul unui roman adevarat. Sper sa nu ninga cu uitare .....!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Recomandarile din vacanta de Paste

Puzzle lemn magnetic Remorcherul 3 ani+ Melissa and Doug
Acest joc de de indemanare este pentru pasionatii de masini, necesita atentie sporita, rabdare si precizie. Jocul are un dicton foarte bun de incurajare a baieteilor, sa tracteze masinile cu probleme: Suna la remorcari! Puzzle-ul magnetic "Melissa and Dougdin" din lemn contine o piesa speciala cu magnet care "pescuieste" piesele din lemn de pe tabla de joc. Sunt adepta jucariilor confectionate din materiale rezistente. Lemnul este perfect pentru puzzle-uri pentru că imaginile nu se deteriorează la fel de uşor ca cele din plastic sau din carton.
Cateva beneficii ale jocului de puzzle în dezvoltarea copiilor:
    Puzzle-ul este un joc care pune accent pe comunicare, spun ce văd în imagini    Îmbunătăţeşte coordonarea mână-ochi a celor mici    Îmbunătăţeşte orientarea spaţială    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai bine dimensiunile    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai întâi…

Copiii vin la Muzeul Naţional al Literaturii Române

Sâmbătă, 17 iunie 2017, ora 11.00, la sediul din Strada Nicolae Crețulescu nr. 8, Muzeul Naţional al Literaturii Române (MNLR) vă așteaptă la o întâlnire interdisciplinară dedicată copiilor dumneavoastră. Alături de amfitrionul evenimentului, Vasile Ernu, vor fi invitate scriitoarea Adina Rosetti şi ilustratoarea Cristiana Radu, un „cuplu” artistic care a realizat două dintre cele mai premiate cărţi din ultima perioadă, volumele ”Domnișoara Poimâine și joaca de-a Timpul” şi ”De ce zboară vrăjitoarele pe cozi de mătură?”. AgențiadeCarte.ro este partener media al evenimentului.
Vara acestea MNLR va organiza mai multe evenimente dedicate copiilor, care au ca scop promovarea lecturii în rîndul celor mici. În cadrul acestor evenimente vor fi invitaţi scriitori şi ilustratori de carte pentru copii care îşi vor prezenta propriile lor creaţii.
Parteneri media: Radio România Cultural, Radio France Internationale, TV City, Observator cultural, Contemporanul, AgentiadeCarte, publicaț…

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .