Treceți la conținutul principal

De ce mi-a placut Tudor Gheorghe

Traieste cu intensitate tot, muzica, privirea, zambetul, vocea, un roman adevarat care vorbeste despre Romaina cu ochii umezi si recita poezie ca nimeni altul. Sa nu uitam ca este actor! Un suflet nobil de simtire romaneasca care pune in spectacolul sau: istorie, cultura, muzica, folclor si spirit. Spectacol La margine de Imperii este o dovada de folclor autentic romanesc, l-as fi numit "La margine de Suflete". Muzica din Bucovina este putin cunoscuta publicului, culeasa si prelucrata dintr-o carte aparuta in limba germana “Matthias Friedwagner, Rumanische Volkslieder aus der Bukowina” in 1938. Melodiile si versurile au fost adunate din zona Bucovinei de la tarani, datand din anii 1907, 1908, 1909. "Toti m-au intrebat care este stilul meu, «ce cântati, domnule Tudor Gheorghe?» Mi-au zis cobzar, lautar, iar in final nu au stiut cum sa ma catalogheze. Stilul meu e unul propriu, n-am aparut pe scena imitând pe cineva“ .Poate sunt putini cei care stiu ca muzica sa a fost interzisa pentru aproape zece ani, pana la Revoluţia din 1989. În 1992 Tudor Gheorghe a revenit pe scena cu primul spectacol numit „Cântece cu gura închisa”, apoi au urmat în 1998 şi 1999 seria „Anotimpurile poeziei romanesti".
In lumea lui Tudor Gheorghe timpul se opreste in loc sa simta sufletul unui oltean care zambeste strengareste de sub mustanta alba. Stie sa glumeasca cu orchestra sa, sa dea detalii despre melodiile cantate si sa inceapa ritmul unei melodii nascute din sufletul unui roman adevarat. Sper sa nu ninga cu uitare .....!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

O primavara frumoasa!

Dragi prieteni,

Va doresc o primavara insorita, cu multe carti care sa va inspire viata!:)

@Gingasia

KILIPIRIM, 15-19 martie 2017

Miercurea viitoare, pe 15 martie, la etajul 2 al Unirea Shopping Center, Aripa Călăraşi, debutează o nouă ediție a târgului de carte Kilipirim. Toți cei interesați să achiziționeze cărți la prețuri speciale din oferta celor mai importante edituri autohtone au la dispoziție 5 zile în care pot vizita spațiul expozițional: 15-19 martie, zilnic între orele 10.00 și 22.00, accesul fiind gratuit. La targ, iubitorii de lectura vor gasi carti la 1 leu si discounturi substantiale, care ajung si pana la 80%, la standul fiecarei edituri.

„Din 2005 încoace, cum sosește primăvara, iubitorii de lectură din capitală și-au făcut un obicei din a aștepta o nouă ediție a Kilipirim. Ne bucurăm că putem face ca această tradiție să continue și în acest an!

Kilipirim-ul a fost o idee nouă, ce promovează vânzarea de carte direct de la editură, în special titluri aflate la «a doua tinerețe», dar si titluri noi, toate cu discount. Le mulțumim expozanților, care au pregătit, încă o dată, reduc…

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .