Treceți la conținutul principal

Lady,Lady...

Evolutia femeii moderne din ziua de azi a adus cu sine multa deruta, datorita vremurilor pe care le traim, dar si multumire. O lady ar trebui sa stie ca autoeducatia in toate domeniile ii va oferi forta de a se realiza si de a deveni o femeie eleganta. Evantaiul sau palaria au devenit obiecte pentru decor, nu elemente ale vestimentatiei.

Cate dintre noi nu si-au pus intrebarea: acum ce fac? ce spun? cu care furculita mananc? cum fac prezentarile? Cateva sugestii care mi-au placut si vi le prezint si voua:

 • O lady trebuie sa posede o geanta de seara ori o poseta mica pentru evenimente speciale;
 • O lady nu va intreba o alta doamna cat costa un anumit articol de imbracaminte, ori ce marime este acesta;
 • Daca nu este absolut necesar, o lady nu-si ia telefonul mobil cand merge la restaurant. Daca trebuie sa-l ia, il va inchide sau nu raspunde;
 • O lady nu corecteaza erorile gramaticale comise de alta persoana in public;
 • O lady nu trebuie sa deschida cadoul primit in prezenta celui care i l-a oferit, decat daca vrea sa faca acest lucru;
 • O adevarata lady nu presupune niciodata ca nota de plata va fi achitata de altcineva;
 • Cand initiaza o discutie telefonica, orice lady trebuie sa stie ca tot ea va trebui sa o si incheie;
 • O lady trebuie sa stie ca anumite intrebari sunt prea directe pentru a fi adresate:
  Nu-ti amintesti de mine, nu-i asa?
  De unde te cunosc?
  Tu si Mircea nu va mai casatoriti odata?
  Cand o sa faci un copil?

 • In situatia in care poarta o rochie similara cu a altei invitate la o petrecere, se cuvine ca ea sa zambeasca si sa o felicite pe cealalta doamna pentru gustul deosebit dovedit in alegerea vestimentatiei;
 • Prezentarile la o petrecere se fac incepand cu sine, folosind numele de botez;
 • O lady nu-si bombardeaza prietenii cu e-mailuri inutile;
 • O lady nu intreaba pe nimeni ce varsta are ;
 • Daca un oaspete aduce o sticla de vin, o lady nu este obligata sa serveasca din el la masa. Va accepta sticla drept un cadou de care se va bucura cand va considera de cuviinta;
 • O lady nu se jeneaza sa aiba asupra ei tablete pentru improspatarea respiratiei. De asemenea, va oferi si altor persoane.
Voi reveni si cu alte sugestii daca vi s-au parut utile!

Comentarii

Irina a spus…
Mie mi s-a parut util! Ar fi fain sa mai scrii cateva sugestii ;).
Gingasia a spus…
Urmeaza partea a doua...multumesc pentru vizita Irina!

Postări populare de pe acest blog

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .

KILIPIRIM, 15-19 martie 2017

Miercurea viitoare, pe 15 martie, la etajul 2 al Unirea Shopping Center, Aripa Călăraşi, debutează o nouă ediție a târgului de carte Kilipirim. Toți cei interesați să achiziționeze cărți la prețuri speciale din oferta celor mai importante edituri autohtone au la dispoziție 5 zile în care pot vizita spațiul expozițional: 15-19 martie, zilnic între orele 10.00 și 22.00, accesul fiind gratuit. La targ, iubitorii de lectura vor gasi carti la 1 leu si discounturi substantiale, care ajung si pana la 80%, la standul fiecarei edituri.

„Din 2005 încoace, cum sosește primăvara, iubitorii de lectură din capitală și-au făcut un obicei din a aștepta o nouă ediție a Kilipirim. Ne bucurăm că putem face ca această tradiție să continue și în acest an!

Kilipirim-ul a fost o idee nouă, ce promovează vânzarea de carte direct de la editură, în special titluri aflate la «a doua tinerețe», dar si titluri noi, toate cu discount. Le mulțumim expozanților, care au pregătit, încă o dată, reduc…

Editura Cartea Copiilor lansează „De ce plângem?”

Editura Cartea Copiilor anunţă un nou titlu despre psihologia copiilor, “De ce plângem?” de Andreea Constantin, cu ilustraţii de Maria Constantinescu. Cartea îi ajută pe copii să înţelegă ce este plânsul, ce se întâmplă în corpul lor când plâng şi de ce le pot fi folositoare lacrimile. Cartea prezintă plânsul şi emoţiile atât din punct de vedere psihologic, cât şi biologic, explicând celor mici toate detaliile anatomice într-un mod creativ şi distractiv. De exemplu, copiii pot afla că lacrimile din timpul plânsului sunt deosebite, pentru că, pe lângă apă și sare, în ele se găsesc substanțe speciale produse de corp. Acestea sunt hormonii de stres, care apar din cauza durerii sau a tristeții și e bine să fie daţi afară prin lacrimi, şi endorfinele, un fel de medicament creat de corp pentru a nu mai simţi durerea.
„Am ales să scriu despre plâns fiindcă în cultura noastră acest proces vindecător este descurajat și disprețuit. Copiii, care au atâta nevoie de el, aud deseori m…