Treceți la conținutul principal

Mi-am inseninat sufletul la Manastirea Ghighiu

Acum cateva saptamani am fost cu familia la Manastirea Ghighiu si ne-a placut foarte mult. Manastirea Ghighiu poarta hramul “Sfintilor Lazar, Spiridon si Haralambie”, e asezata în satul Barcanesti, Ploiesti. Pana in 1952 a fost manastire de calugari. In ziua de 25 februarie 1958 a fost adusa la manastire, icoana Maicii Domnului Sirianca, primita in dar de la Patriarhia Antiohiei. Sfanta icoana este veche de peste 400 de ani si vestita prin minunile ei. Astazi vin oamenii din toata tara sa se roage la aceasta icoana.
Intrarea in manastire

Detaliu din pictura


In manastire se tin slujbe în fiecare zi. Rugaciunile diminetii încep la ora 6.30 si sunt urmate de Sfânta Liturghie, când se citeste fiecare zi a saptamânii: Luni - Acatistul Sfintilor Arhangheli, Marti - Acatistul Sfântului Ioan Botezatorul, Miercuri - Acoperamântul Maicii Domnului, Joi - Acatistul Sfântului Niculaie, Vineri - Acatistul Sfintei Cruci si al Izvorului Tamaduirii. Sâmbata este ziua închinata mortilor, iar duminica manastirea este loc de pelerinaj pentru credinciosi.
Scluptura frumoasa

Detaliu semnificativ


Parintele Pantelimon, ultimul ucenic al marelui duhovnic Arsenie Boca

Comentarii

Anonim a spus…
INTRADEVAR MANASTIREA E CA UN COLT DE RAI DAR DIN ACEASTA GRADINA A DOMNULUI LIPSESTE CEVA DIN ORDINEA FIREASCA SI ANUME DIN LUNA AUGUST UNUL DIN CEI MAI CREDINCIOSI SI BLAJINI DINTRE CALAUGARII IN VIATA PARINTELE PANTELIMON-UN OM DE O MARE SI PROFUNDA SPIRITUALITATE- CARE TE INCALZEA CU ZAMBETUL LUI, CU DRAGOSTEA SA PENTRU DUMNEZEU SI CARE ALINA SUFERINTELE MULTOR SEMENI CARE VENEAU AICI SA GASEASCA O MANGAIERE .IL PUTEM REGASI LA MANASTIREA TURNU PRAHOVA UNDE TE INTAMPINA CU ACEIASI CALDURA SI DRAGOSTE.FIE CA DOMNUL SA-I DEA PUTERE IN CONTINUARE SA ALINE SUFERINTELE SEMENILOR SAI.
DOAMNE AJUTA!

Postări populare de pe acest blog

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .

KILIPIRIM, 15-19 martie 2017

Miercurea viitoare, pe 15 martie, la etajul 2 al Unirea Shopping Center, Aripa Călăraşi, debutează o nouă ediție a târgului de carte Kilipirim. Toți cei interesați să achiziționeze cărți la prețuri speciale din oferta celor mai importante edituri autohtone au la dispoziție 5 zile în care pot vizita spațiul expozițional: 15-19 martie, zilnic între orele 10.00 și 22.00, accesul fiind gratuit. La targ, iubitorii de lectura vor gasi carti la 1 leu si discounturi substantiale, care ajung si pana la 80%, la standul fiecarei edituri.

„Din 2005 încoace, cum sosește primăvara, iubitorii de lectură din capitală și-au făcut un obicei din a aștepta o nouă ediție a Kilipirim. Ne bucurăm că putem face ca această tradiție să continue și în acest an!

Kilipirim-ul a fost o idee nouă, ce promovează vânzarea de carte direct de la editură, în special titluri aflate la «a doua tinerețe», dar si titluri noi, toate cu discount. Le mulțumim expozanților, care au pregătit, încă o dată, reduc…

Editura Cartea Copiilor lansează „De ce plângem?”

Editura Cartea Copiilor anunţă un nou titlu despre psihologia copiilor, “De ce plângem?” de Andreea Constantin, cu ilustraţii de Maria Constantinescu. Cartea îi ajută pe copii să înţelegă ce este plânsul, ce se întâmplă în corpul lor când plâng şi de ce le pot fi folositoare lacrimile. Cartea prezintă plânsul şi emoţiile atât din punct de vedere psihologic, cât şi biologic, explicând celor mici toate detaliile anatomice într-un mod creativ şi distractiv. De exemplu, copiii pot afla că lacrimile din timpul plânsului sunt deosebite, pentru că, pe lângă apă și sare, în ele se găsesc substanțe speciale produse de corp. Acestea sunt hormonii de stres, care apar din cauza durerii sau a tristeții și e bine să fie daţi afară prin lacrimi, şi endorfinele, un fel de medicament creat de corp pentru a nu mai simţi durerea.
„Am ales să scriu despre plâns fiindcă în cultura noastră acest proces vindecător este descurajat și disprețuit. Copiii, care au atâta nevoie de el, aud deseori m…