Treceți la conținutul principal

Mi-am inseninat sufletul la Manastirea Ghighiu

Acum cateva saptamani am fost cu familia la Manastirea Ghighiu si ne-a placut foarte mult. Manastirea Ghighiu poarta hramul “Sfintilor Lazar, Spiridon si Haralambie”, e asezata în satul Barcanesti, Ploiesti. Pana in 1952 a fost manastire de calugari. In ziua de 25 februarie 1958 a fost adusa la manastire, icoana Maicii Domnului Sirianca, primita in dar de la Patriarhia Antiohiei. Sfanta icoana este veche de peste 400 de ani si vestita prin minunile ei. Astazi vin oamenii din toata tara sa se roage la aceasta icoana.
Intrarea in manastire

Detaliu din pictura


In manastire se tin slujbe în fiecare zi. Rugaciunile diminetii încep la ora 6.30 si sunt urmate de Sfânta Liturghie, când se citeste fiecare zi a saptamânii: Luni - Acatistul Sfintilor Arhangheli, Marti - Acatistul Sfântului Ioan Botezatorul, Miercuri - Acoperamântul Maicii Domnului, Joi - Acatistul Sfântului Niculaie, Vineri - Acatistul Sfintei Cruci si al Izvorului Tamaduirii. Sâmbata este ziua închinata mortilor, iar duminica manastirea este loc de pelerinaj pentru credinciosi.
Scluptura frumoasa

Detaliu semnificativ


Parintele Pantelimon, ultimul ucenic al marelui duhovnic Arsenie Boca

Comentarii

Anonim a spus…
INTRADEVAR MANASTIREA E CA UN COLT DE RAI DAR DIN ACEASTA GRADINA A DOMNULUI LIPSESTE CEVA DIN ORDINEA FIREASCA SI ANUME DIN LUNA AUGUST UNUL DIN CEI MAI CREDINCIOSI SI BLAJINI DINTRE CALAUGARII IN VIATA PARINTELE PANTELIMON-UN OM DE O MARE SI PROFUNDA SPIRITUALITATE- CARE TE INCALZEA CU ZAMBETUL LUI, CU DRAGOSTEA SA PENTRU DUMNEZEU SI CARE ALINA SUFERINTELE MULTOR SEMENI CARE VENEAU AICI SA GASEASCA O MANGAIERE .IL PUTEM REGASI LA MANASTIREA TURNU PRAHOVA UNDE TE INTAMPINA CU ACEIASI CALDURA SI DRAGOSTE.FIE CA DOMNUL SA-I DEA PUTERE IN CONTINUARE SA ALINE SUFERINTELE SEMENILOR SAI.
DOAMNE AJUTA!

Postări populare de pe acest blog

Recomandarile din vacanta de Paste

Puzzle lemn magnetic Remorcherul 3 ani+ Melissa and Doug
Acest joc de de indemanare este pentru pasionatii de masini, necesita atentie sporita, rabdare si precizie. Jocul are un dicton foarte bun de incurajare a baieteilor, sa tracteze masinile cu probleme: Suna la remorcari! Puzzle-ul magnetic "Melissa and Dougdin" din lemn contine o piesa speciala cu magnet care "pescuieste" piesele din lemn de pe tabla de joc. Sunt adepta jucariilor confectionate din materiale rezistente. Lemnul este perfect pentru puzzle-uri pentru că imaginile nu se deteriorează la fel de uşor ca cele din plastic sau din carton.
Cateva beneficii ale jocului de puzzle în dezvoltarea copiilor:
    Puzzle-ul este un joc care pune accent pe comunicare, spun ce văd în imagini    Îmbunătăţeşte coordonarea mână-ochi a celor mici    Îmbunătăţeşte orientarea spaţială    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai bine dimensiunile    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai întâi…

Copiii vin la Muzeul Naţional al Literaturii Române

Sâmbătă, 17 iunie 2017, ora 11.00, la sediul din Strada Nicolae Crețulescu nr. 8, Muzeul Naţional al Literaturii Române (MNLR) vă așteaptă la o întâlnire interdisciplinară dedicată copiilor dumneavoastră. Alături de amfitrionul evenimentului, Vasile Ernu, vor fi invitate scriitoarea Adina Rosetti şi ilustratoarea Cristiana Radu, un „cuplu” artistic care a realizat două dintre cele mai premiate cărţi din ultima perioadă, volumele ”Domnișoara Poimâine și joaca de-a Timpul” şi ”De ce zboară vrăjitoarele pe cozi de mătură?”. AgențiadeCarte.ro este partener media al evenimentului.
Vara acestea MNLR va organiza mai multe evenimente dedicate copiilor, care au ca scop promovarea lecturii în rîndul celor mici. În cadrul acestor evenimente vor fi invitaţi scriitori şi ilustratori de carte pentru copii care îşi vor prezenta propriile lor creaţii.
Parteneri media: Radio România Cultural, Radio France Internationale, TV City, Observator cultural, Contemporanul, AgentiadeCarte, publicaț…

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .