joi, aprilie 03, 2008

Mi-am inseninat sufletul la Manastirea Ghighiu

Acum cateva saptamani am fost cu familia la Manastirea Ghighiu si ne-a placut foarte mult. Manastirea Ghighiu poarta hramul “Sfintilor Lazar, Spiridon si Haralambie”, e asezata în satul Barcanesti, Ploiesti. Pana in 1952 a fost manastire de calugari. In ziua de 25 februarie 1958 a fost adusa la manastire, icoana Maicii Domnului Sirianca, primita in dar de la Patriarhia Antiohiei. Sfanta icoana este veche de peste 400 de ani si vestita prin minunile ei. Astazi vin oamenii din toata tara sa se roage la aceasta icoana.
Intrarea in manastire

Detaliu din pictura


In manastire se tin slujbe în fiecare zi. Rugaciunile diminetii încep la ora 6.30 si sunt urmate de Sfânta Liturghie, când se citeste fiecare zi a saptamânii: Luni - Acatistul Sfintilor Arhangheli, Marti - Acatistul Sfântului Ioan Botezatorul, Miercuri - Acoperamântul Maicii Domnului, Joi - Acatistul Sfântului Niculaie, Vineri - Acatistul Sfintei Cruci si al Izvorului Tamaduirii. Sâmbata este ziua închinata mortilor, iar duminica manastirea este loc de pelerinaj pentru credinciosi.
Scluptura frumoasa

Detaliu semnificativ


Parintele Pantelimon, ultimul ucenic al marelui duhovnic Arsenie Boca

Un comentariu:

Anonim spunea...

INTRADEVAR MANASTIREA E CA UN COLT DE RAI DAR DIN ACEASTA GRADINA A DOMNULUI LIPSESTE CEVA DIN ORDINEA FIREASCA SI ANUME DIN LUNA AUGUST UNUL DIN CEI MAI CREDINCIOSI SI BLAJINI DINTRE CALAUGARII IN VIATA PARINTELE PANTELIMON-UN OM DE O MARE SI PROFUNDA SPIRITUALITATE- CARE TE INCALZEA CU ZAMBETUL LUI, CU DRAGOSTEA SA PENTRU DUMNEZEU SI CARE ALINA SUFERINTELE MULTOR SEMENI CARE VENEAU AICI SA GASEASCA O MANGAIERE .IL PUTEM REGASI LA MANASTIREA TURNU PRAHOVA UNDE TE INTAMPINA CU ACEIASI CALDURA SI DRAGOSTE.FIE CA DOMNUL SA-I DEA PUTERE IN CONTINUARE SA ALINE SUFERINTELE SEMENILOR SAI.
DOAMNE AJUTA!