Treceți la conținutul principal

Voi dainui prin note si prin strune

Cu incredere in toata inspiratia ta si in sufletul atins de stele.....

Lesinul constiintei obosite
Survine cu ecou si nepasare,
De parca sensul vietii mele adormite
Este lipsit de sens si de culoare!

Doar harpa mintii isi rasfrange
Cu nonsalanta impresionista ritmul,
Peste fiinta ce de fericire-mi plange
Ca a trait sa inteleaga filmul!

Pelicula gandiri-mi netezeste
A coardelor sclipire ingereasca,
Ce din tenebre adormite imi trezeste
Simtirea preacurata nelumeasca!

Din ciupituri se naste Barcarolla
Cum marea s-a nascut din picaturi de ploaie,
Regesc intinerita de viola
Ce dragastos si-ncet se-nfoaie!
E glasul nemuririi ce apare
Din simtul unui geniu pustiit,
Dintr-un chirilic alfabet nascut in soare
Ce a trait si inca n-a murit!

Acced la visul tau parinte
La tot ce ai facut si ai zarit,
Tu esti inalt si crucile-ti sunt sfinte
Tu ai simtit ce nimeni n-a simtit!

Tschaikowsky te-am numit noi pamantenii
Dar geniile, nu pot fi-nchise-n nume,
Cum au pierit in grand ecou samaritenii
Tu ai sa dainuiesti prin note si prin strune!

Cand am sa te-ntalnesc sa nu ma uiti,
Sa imi predai virtutea si supletea….
Sa nu ma lasi prin mortii cei tacuti
Ce morti erau cand isi traiau chiar tineretea!

As vrea sa iti cuprind, dar nu-s in stare,
Tot infinitul de tristete si creatii…
Sa pot urla la randul meu : - Ma doare,
E dragoste si nu banale egoisme de senzatii!

J.B (7 aprilie 2008)

Comentarii

alexander a spus…
imi place dulcele stil clasic, iti trebuie un suflet frumos sa poti sa mai scrii in acel limbaj. ultimile doua versuri au nostalgia lor aparte, si cred ca se vor o poezie in sine:)
Gingasia a spus…
Intr-adevar este un suflet ales...

Postări populare de pe acest blog

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .

KILIPIRIM, 15-19 martie 2017

Miercurea viitoare, pe 15 martie, la etajul 2 al Unirea Shopping Center, Aripa Călăraşi, debutează o nouă ediție a târgului de carte Kilipirim. Toți cei interesați să achiziționeze cărți la prețuri speciale din oferta celor mai importante edituri autohtone au la dispoziție 5 zile în care pot vizita spațiul expozițional: 15-19 martie, zilnic între orele 10.00 și 22.00, accesul fiind gratuit. La targ, iubitorii de lectura vor gasi carti la 1 leu si discounturi substantiale, care ajung si pana la 80%, la standul fiecarei edituri.

„Din 2005 încoace, cum sosește primăvara, iubitorii de lectură din capitală și-au făcut un obicei din a aștepta o nouă ediție a Kilipirim. Ne bucurăm că putem face ca această tradiție să continue și în acest an!

Kilipirim-ul a fost o idee nouă, ce promovează vânzarea de carte direct de la editură, în special titluri aflate la «a doua tinerețe», dar si titluri noi, toate cu discount. Le mulțumim expozanților, care au pregătit, încă o dată, reduc…

Editura Cartea Copiilor lansează „De ce plângem?”

Editura Cartea Copiilor anunţă un nou titlu despre psihologia copiilor, “De ce plângem?” de Andreea Constantin, cu ilustraţii de Maria Constantinescu. Cartea îi ajută pe copii să înţelegă ce este plânsul, ce se întâmplă în corpul lor când plâng şi de ce le pot fi folositoare lacrimile. Cartea prezintă plânsul şi emoţiile atât din punct de vedere psihologic, cât şi biologic, explicând celor mici toate detaliile anatomice într-un mod creativ şi distractiv. De exemplu, copiii pot afla că lacrimile din timpul plânsului sunt deosebite, pentru că, pe lângă apă și sare, în ele se găsesc substanțe speciale produse de corp. Acestea sunt hormonii de stres, care apar din cauza durerii sau a tristeții și e bine să fie daţi afară prin lacrimi, şi endorfinele, un fel de medicament creat de corp pentru a nu mai simţi durerea.
„Am ales să scriu despre plâns fiindcă în cultura noastră acest proces vindecător este descurajat și disprețuit. Copiii, care au atâta nevoie de el, aud deseori m…