Treceți la conținutul principal

Audibook - Craii de Curtea-Veche
Mateiu Caragiale este primul fiu al lui I.L.Caragiale, poet, avand ca pasiune heraldica si genealogia. Lucrarea Craii de Curtea-Veche s-a publicat pentru prima data in 1929 la Editura Cartea Romaneasca. Azi se publica in format audio, sub lectura lui Andrei Plesu. Ma bucura ideea de a se publica literatura romana. Am observat ca prind bine si filmele romanesti ca materiale auxiliare pentru orele de limba si literatura romana. Editura Humanitas promoveaza produsele multimedia si va scoate în curand si alte titluri importante. “Minciunile femeilor” de Ludmila Ulitkaia, în lectura Mihaelei Radulescu; “Sfaturile unui diavol bătrân către unul mai tânar” de C.S. Lewis, în lectura lui Mircea Diaconu; “Me­moriile unei gheise” de Arthur Golden, în lectura Valeriei Seciu; “Ţutea – vorbe memorabile”, în lectura lui Valentin Uritescu; sau “Exista iubiri fericite?” de Guy Corneau, în lectura lui Claudiu Bleonţ, sunt numai câteva dintre viitoarele apariţii.


Ma îmbracai si iesii. Era spre caderea iernii, o vreme de lacrimi. Desi nu plouase, tot era ud; jgheaburile plângeau, ramurile copacilor desfrunziti picurau, pe tulpine si pe grilaje se prelingeau ca o sudoare rece, stropi grosi. Ăsta e timpul care îndeamna cel mai mult la bautura; rarii trecatori ce se prefirau prin ceata erau mai toti afumati.
(Mateiu Caragiale - Craii de Curtea-Veche, Întâmpinarea Crailor)


Textul integral:
Craii de Curtea-Veche


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

O primavara frumoasa!

Dragi prieteni,

Va doresc o primavara insorita, cu multe carti care sa va inspire viata!:)

@Gingasia

KILIPIRIM, 15-19 martie 2017

Miercurea viitoare, pe 15 martie, la etajul 2 al Unirea Shopping Center, Aripa Călăraşi, debutează o nouă ediție a târgului de carte Kilipirim. Toți cei interesați să achiziționeze cărți la prețuri speciale din oferta celor mai importante edituri autohtone au la dispoziție 5 zile în care pot vizita spațiul expozițional: 15-19 martie, zilnic între orele 10.00 și 22.00, accesul fiind gratuit. La targ, iubitorii de lectura vor gasi carti la 1 leu si discounturi substantiale, care ajung si pana la 80%, la standul fiecarei edituri.

„Din 2005 încoace, cum sosește primăvara, iubitorii de lectură din capitală și-au făcut un obicei din a aștepta o nouă ediție a Kilipirim. Ne bucurăm că putem face ca această tradiție să continue și în acest an!

Kilipirim-ul a fost o idee nouă, ce promovează vânzarea de carte direct de la editură, în special titluri aflate la «a doua tinerețe», dar si titluri noi, toate cu discount. Le mulțumim expozanților, care au pregătit, încă o dată, reduc…

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .