Treceți la conținutul principal

Balul gandurilor

Scanteia iubirii care aduce fericirea sau implinirea ar putea fi comparata cu o apropiere mistica. Exista mai multe feluri de apropiere: prin muzica, prin dans, prin lectura (carte), prin profesie.
Pusei mana pe un volum si intalni mana Maitreyiei.
Tresari.
-La ce volum ai ajuns? Ma intreba .
I-l aratai. Era acelasi la care ajunsese si ea, Tales of the
Unexpected de Wells. Rosi deodata de bucurie, de incantare, nu stiu, dar imi
spusese cu un glas stins:
-Ai vazut ce neasteptat avem inaintea noastra?
(Maitreyi- M. Eliade)
Multi dau vina pe luciditate. Nu luciditatea e de vina ca oamenii nu se lasa purtati de pasiune, absenta capacitatii pasionale este cea care permite luciditatii sa devina cenzura. Cand pasiunea exista nicio cenzura nu o poate controla. Exista ceva dincolo de cuvinte care ne poarta spre iubire. Ceremonialul atingerilor, cuvintelor rostite si nerostite declanseaza pasiunea. Cum facem distinctie intre pasiune si iubire? Pasiunea este o ardere rapida a sentimentelor, pe cand iubirea inseamna ardere continua si neintrerupta intr-un patos sufletesc. "Pasionatul e un somnambul erotic, care trezit brusc, se prabuseste de pe acoperisurile pe care l-a urcat sentimentul lui."- N. Manolescu
Dincolo de cuvinte...si intre cuvinte..sunt bine!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

O primavara frumoasa!

Dragi prieteni,

Va doresc o primavara insorita, cu multe carti care sa va inspire viata!:)

@Gingasia

KILIPIRIM, 15-19 martie 2017

Miercurea viitoare, pe 15 martie, la etajul 2 al Unirea Shopping Center, Aripa Călăraşi, debutează o nouă ediție a târgului de carte Kilipirim. Toți cei interesați să achiziționeze cărți la prețuri speciale din oferta celor mai importante edituri autohtone au la dispoziție 5 zile în care pot vizita spațiul expozițional: 15-19 martie, zilnic între orele 10.00 și 22.00, accesul fiind gratuit. La targ, iubitorii de lectura vor gasi carti la 1 leu si discounturi substantiale, care ajung si pana la 80%, la standul fiecarei edituri.

„Din 2005 încoace, cum sosește primăvara, iubitorii de lectură din capitală și-au făcut un obicei din a aștepta o nouă ediție a Kilipirim. Ne bucurăm că putem face ca această tradiție să continue și în acest an!

Kilipirim-ul a fost o idee nouă, ce promovează vânzarea de carte direct de la editură, în special titluri aflate la «a doua tinerețe», dar si titluri noi, toate cu discount. Le mulțumim expozanților, care au pregătit, încă o dată, reduc…

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .