Treceți la conținutul principal

Eleganta Veronicai Micle


Dintre literati au existat unii elegati care atrageau atentia prin rafinamentul si pedanta cu care se imbracau: I.L.Caragiale, Macedonski, Duiliu Zamfirescu si Al. Odobescu. In ciorna scrisorii de condoleante la moartea lui Ştefan Micle, Eminescu scrie: „viaţa mea, ciudata si azi si neexplicabila pentru toti cunoscutii mei, nu are nici un înteles fara tine”, frumoasa iubire pentru Veronica Micle. Dragostea impartasita si de Veronica, o facea sa se poarte foarte eleganta si sa-si cumpere articole de imbracaminte la moda. "Miticule, uitam sa-ti spun ca mi-am luat corset cu dantele albastre, ce vrei -iar m-am facut cocheta ca acum doua luni, ba inca si mai cocheta" .

In scrisoarea din 12 martie 1880 afirma: "Spre a varia mi-am taiat parul a la Vienoise si-l firzez in toate zilele, in fine mi-am cumparat palarie Neniche si botine Louis XV si alte mofturi (...) " In acea perioada se purta parul blond, in scrisoarea din 8 martie 1880 Veronica ii relata poetului despre acest capriciu: "De cand am inceput a iesi din casa, m-a palit un gust de cochetarie ceva mai demult, incat, Miutle, trebuie sa stii ca-mi port parul pudrat cu blond si zau ca nu-mi vine de fel rau".

Iata, descoperim o Veronica eleganta si la moda pentru o perioada destul de grea din viata ei.
"Ziua de 4/16 Fevr. 1876 a fost cea mai fericita a vietii mele. Eu am tinut pe Veronica în brate, strangand-o la piept, am sarutat-o. Ea-mi darui flori albastre pe care le voi tine toata viata mea.”

Ziua Veronica Micle

Fotografie: wikimedia.org

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Recomandarile din vacanta de Paste

Puzzle lemn magnetic Remorcherul 3 ani+ Melissa and Doug
Acest joc de de indemanare este pentru pasionatii de masini, necesita atentie sporita, rabdare si precizie. Jocul are un dicton foarte bun de incurajare a baieteilor, sa tracteze masinile cu probleme: Suna la remorcari! Puzzle-ul magnetic "Melissa and Dougdin" din lemn contine o piesa speciala cu magnet care "pescuieste" piesele din lemn de pe tabla de joc. Sunt adepta jucariilor confectionate din materiale rezistente. Lemnul este perfect pentru puzzle-uri pentru că imaginile nu se deteriorează la fel de uşor ca cele din plastic sau din carton.
Cateva beneficii ale jocului de puzzle în dezvoltarea copiilor:
    Puzzle-ul este un joc care pune accent pe comunicare, spun ce văd în imagini    Îmbunătăţeşte coordonarea mână-ochi a celor mici    Îmbunătăţeşte orientarea spaţială    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai bine dimensiunile    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai întâi…

Copiii vin la Muzeul Naţional al Literaturii Române

Sâmbătă, 17 iunie 2017, ora 11.00, la sediul din Strada Nicolae Crețulescu nr. 8, Muzeul Naţional al Literaturii Române (MNLR) vă așteaptă la o întâlnire interdisciplinară dedicată copiilor dumneavoastră. Alături de amfitrionul evenimentului, Vasile Ernu, vor fi invitate scriitoarea Adina Rosetti şi ilustratoarea Cristiana Radu, un „cuplu” artistic care a realizat două dintre cele mai premiate cărţi din ultima perioadă, volumele ”Domnișoara Poimâine și joaca de-a Timpul” şi ”De ce zboară vrăjitoarele pe cozi de mătură?”. AgențiadeCarte.ro este partener media al evenimentului.
Vara acestea MNLR va organiza mai multe evenimente dedicate copiilor, care au ca scop promovarea lecturii în rîndul celor mici. În cadrul acestor evenimente vor fi invitaţi scriitori şi ilustratori de carte pentru copii care îşi vor prezenta propriile lor creaţii.
Parteneri media: Radio România Cultural, Radio France Internationale, TV City, Observator cultural, Contemporanul, AgentiadeCarte, publicaț…

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .