Treceți la conținutul principal

Eleganta Veronicai Micle


Dintre literati au existat unii elegati care atrageau atentia prin rafinamentul si pedanta cu care se imbracau: I.L.Caragiale, Macedonski, Duiliu Zamfirescu si Al. Odobescu. In ciorna scrisorii de condoleante la moartea lui Ştefan Micle, Eminescu scrie: „viaţa mea, ciudata si azi si neexplicabila pentru toti cunoscutii mei, nu are nici un înteles fara tine”, frumoasa iubire pentru Veronica Micle. Dragostea impartasita si de Veronica, o facea sa se poarte foarte eleganta si sa-si cumpere articole de imbracaminte la moda. "Miticule, uitam sa-ti spun ca mi-am luat corset cu dantele albastre, ce vrei -iar m-am facut cocheta ca acum doua luni, ba inca si mai cocheta" .

In scrisoarea din 12 martie 1880 afirma: "Spre a varia mi-am taiat parul a la Vienoise si-l firzez in toate zilele, in fine mi-am cumparat palarie Neniche si botine Louis XV si alte mofturi (...) " In acea perioada se purta parul blond, in scrisoarea din 8 martie 1880 Veronica ii relata poetului despre acest capriciu: "De cand am inceput a iesi din casa, m-a palit un gust de cochetarie ceva mai demult, incat, Miutle, trebuie sa stii ca-mi port parul pudrat cu blond si zau ca nu-mi vine de fel rau".

Iata, descoperim o Veronica eleganta si la moda pentru o perioada destul de grea din viata ei.
"Ziua de 4/16 Fevr. 1876 a fost cea mai fericita a vietii mele. Eu am tinut pe Veronica în brate, strangand-o la piept, am sarutat-o. Ea-mi darui flori albastre pe care le voi tine toata viata mea.”

Ziua Veronica Micle

Fotografie: wikimedia.org

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .

KILIPIRIM, 15-19 martie 2017

Miercurea viitoare, pe 15 martie, la etajul 2 al Unirea Shopping Center, Aripa Călăraşi, debutează o nouă ediție a târgului de carte Kilipirim. Toți cei interesați să achiziționeze cărți la prețuri speciale din oferta celor mai importante edituri autohtone au la dispoziție 5 zile în care pot vizita spațiul expozițional: 15-19 martie, zilnic între orele 10.00 și 22.00, accesul fiind gratuit. La targ, iubitorii de lectura vor gasi carti la 1 leu si discounturi substantiale, care ajung si pana la 80%, la standul fiecarei edituri.

„Din 2005 încoace, cum sosește primăvara, iubitorii de lectură din capitală și-au făcut un obicei din a aștepta o nouă ediție a Kilipirim. Ne bucurăm că putem face ca această tradiție să continue și în acest an!

Kilipirim-ul a fost o idee nouă, ce promovează vânzarea de carte direct de la editură, în special titluri aflate la «a doua tinerețe», dar si titluri noi, toate cu discount. Le mulțumim expozanților, care au pregătit, încă o dată, reduc…

Editura Cartea Copiilor lansează „De ce plângem?”

Editura Cartea Copiilor anunţă un nou titlu despre psihologia copiilor, “De ce plângem?” de Andreea Constantin, cu ilustraţii de Maria Constantinescu. Cartea îi ajută pe copii să înţelegă ce este plânsul, ce se întâmplă în corpul lor când plâng şi de ce le pot fi folositoare lacrimile. Cartea prezintă plânsul şi emoţiile atât din punct de vedere psihologic, cât şi biologic, explicând celor mici toate detaliile anatomice într-un mod creativ şi distractiv. De exemplu, copiii pot afla că lacrimile din timpul plânsului sunt deosebite, pentru că, pe lângă apă și sare, în ele se găsesc substanțe speciale produse de corp. Acestea sunt hormonii de stres, care apar din cauza durerii sau a tristeții și e bine să fie daţi afară prin lacrimi, şi endorfinele, un fel de medicament creat de corp pentru a nu mai simţi durerea.
„Am ales să scriu despre plâns fiindcă în cultura noastră acest proces vindecător este descurajat și disprețuit. Copiii, care au atâta nevoie de el, aud deseori m…