Treceți la conținutul principal

Gandind la idealul ce exista

Calauza fuse glasul cainelui tacut

Ce ma privea din poienita,

Oare ce-n viata n-am avut

De simt o frica de fetita?


Culorile imi par schimbate

Si curcubeul pare negru,

Candva cufere cu nestemate

Acum doar ghinde-n varf de cedru!


Cand imi revad trecutul adumbrit

De multa ceata si poveste,

Ma-ntreb ce rece-am parasit

De am primit a hulei zestre?


Sarat e visul meu cel dulce

Da viata si da moarte simultan,

Cum marea cata dragoste aduce

Si cata tragedie intr-un an!


Imi regasesc sfarsitul si-nceputul

In constiinte ce par din cer matanii,

Ce le-a furat dintre planete slutul

S-acum le tainuieste-n fundul canii!


De ce n-am crede-n vrajitoare,

De ce n-am crede-n zei pagani?
Cand sufletul ni-i chin in soare

Unde trudesc doar oameni spani!


Mi-e sete de lumina sclipitoare

Si vasta bruma de real,

De vise si sperante calatoare

De tot ce ne-a lasat mai bun Dedal!


Cu ce pacat adus aici

De stele si pulberi cazatoare,

Din alte vieti fiind arici

Sau frumoase serafime rapitoare?


Ma legan in plasa Pescarului ceresc

Gandind la idealul ce exista,

La toate cate continui sa tanjesc,

La frica sperantei efemera-trista!


Imi strig acum toti ingerii credintei:

Veniti sa-mi ingropati iar neputinta!

Ce ferecata-mi este de absurd fiinta,

Salvati ce mai puteti din roba umilintei!


Dar nu ma plang de sila-mi nerostita

Si nu hulesc la vantul ucigas,

Imi reculeg doar tineretea-mbatranita

Si telul meu de fel cam patimas!

J.B (06/05/2008)


Poem in seara

Masor petaleComentarii

alexander a spus…
foarte frumoasa poezia, iti cam scapa rima si ritmul din mana dar e ok. mai alez ca jalonezi cu niste concepte filosofice care nu isi vor avea raspuns. mai bine scriai drumul tau spre serviciu, scoala, etc. era mai interesant
Gingasia a spus…
Alexander, multumesc pentru vizita si apreciere!poezia nu este scrisa de mine, am sa transmit observatiile. De cotidian nu ma ocup, au timp altii de asa ceva...!

Postări populare de pe acest blog

Recomandarile din vacanta de Paste

Puzzle lemn magnetic Remorcherul 3 ani+ Melissa and Doug
Acest joc de de indemanare este pentru pasionatii de masini, necesita atentie sporita, rabdare si precizie. Jocul are un dicton foarte bun de incurajare a baieteilor, sa tracteze masinile cu probleme: Suna la remorcari! Puzzle-ul magnetic "Melissa and Dougdin" din lemn contine o piesa speciala cu magnet care "pescuieste" piesele din lemn de pe tabla de joc. Sunt adepta jucariilor confectionate din materiale rezistente. Lemnul este perfect pentru puzzle-uri pentru că imaginile nu se deteriorează la fel de uşor ca cele din plastic sau din carton.
Cateva beneficii ale jocului de puzzle în dezvoltarea copiilor:
    Puzzle-ul este un joc care pune accent pe comunicare, spun ce văd în imagini    Îmbunătăţeşte coordonarea mână-ochi a celor mici    Îmbunătăţeşte orientarea spaţială    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai bine dimensiunile    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai întâi…

Copiii vin la Muzeul Naţional al Literaturii Române

Sâmbătă, 17 iunie 2017, ora 11.00, la sediul din Strada Nicolae Crețulescu nr. 8, Muzeul Naţional al Literaturii Române (MNLR) vă așteaptă la o întâlnire interdisciplinară dedicată copiilor dumneavoastră. Alături de amfitrionul evenimentului, Vasile Ernu, vor fi invitate scriitoarea Adina Rosetti şi ilustratoarea Cristiana Radu, un „cuplu” artistic care a realizat două dintre cele mai premiate cărţi din ultima perioadă, volumele ”Domnișoara Poimâine și joaca de-a Timpul” şi ”De ce zboară vrăjitoarele pe cozi de mătură?”. AgențiadeCarte.ro este partener media al evenimentului.
Vara acestea MNLR va organiza mai multe evenimente dedicate copiilor, care au ca scop promovarea lecturii în rîndul celor mici. În cadrul acestor evenimente vor fi invitaţi scriitori şi ilustratori de carte pentru copii care îşi vor prezenta propriile lor creaţii.
Parteneri media: Radio România Cultural, Radio France Internationale, TV City, Observator cultural, Contemporanul, AgentiadeCarte, publicaț…

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .