Treceți la conținutul principal

Gandind la idealul ce exista

Calauza fuse glasul cainelui tacut

Ce ma privea din poienita,

Oare ce-n viata n-am avut

De simt o frica de fetita?


Culorile imi par schimbate

Si curcubeul pare negru,

Candva cufere cu nestemate

Acum doar ghinde-n varf de cedru!


Cand imi revad trecutul adumbrit

De multa ceata si poveste,

Ma-ntreb ce rece-am parasit

De am primit a hulei zestre?


Sarat e visul meu cel dulce

Da viata si da moarte simultan,

Cum marea cata dragoste aduce

Si cata tragedie intr-un an!


Imi regasesc sfarsitul si-nceputul

In constiinte ce par din cer matanii,

Ce le-a furat dintre planete slutul

S-acum le tainuieste-n fundul canii!


De ce n-am crede-n vrajitoare,

De ce n-am crede-n zei pagani?
Cand sufletul ni-i chin in soare

Unde trudesc doar oameni spani!


Mi-e sete de lumina sclipitoare

Si vasta bruma de real,

De vise si sperante calatoare

De tot ce ne-a lasat mai bun Dedal!


Cu ce pacat adus aici

De stele si pulberi cazatoare,

Din alte vieti fiind arici

Sau frumoase serafime rapitoare?


Ma legan in plasa Pescarului ceresc

Gandind la idealul ce exista,

La toate cate continui sa tanjesc,

La frica sperantei efemera-trista!


Imi strig acum toti ingerii credintei:

Veniti sa-mi ingropati iar neputinta!

Ce ferecata-mi este de absurd fiinta,

Salvati ce mai puteti din roba umilintei!


Dar nu ma plang de sila-mi nerostita

Si nu hulesc la vantul ucigas,

Imi reculeg doar tineretea-mbatranita

Si telul meu de fel cam patimas!

J.B (06/05/2008)


Poem in seara

Masor petaleComentarii

alexander a spus…
foarte frumoasa poezia, iti cam scapa rima si ritmul din mana dar e ok. mai alez ca jalonezi cu niste concepte filosofice care nu isi vor avea raspuns. mai bine scriai drumul tau spre serviciu, scoala, etc. era mai interesant
Gingasia a spus…
Alexander, multumesc pentru vizita si apreciere!poezia nu este scrisa de mine, am sa transmit observatiile. De cotidian nu ma ocup, au timp altii de asa ceva...!

Postări populare de pe acest blog

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .

KILIPIRIM, 15-19 martie 2017

Miercurea viitoare, pe 15 martie, la etajul 2 al Unirea Shopping Center, Aripa Călăraşi, debutează o nouă ediție a târgului de carte Kilipirim. Toți cei interesați să achiziționeze cărți la prețuri speciale din oferta celor mai importante edituri autohtone au la dispoziție 5 zile în care pot vizita spațiul expozițional: 15-19 martie, zilnic între orele 10.00 și 22.00, accesul fiind gratuit. La targ, iubitorii de lectura vor gasi carti la 1 leu si discounturi substantiale, care ajung si pana la 80%, la standul fiecarei edituri.

„Din 2005 încoace, cum sosește primăvara, iubitorii de lectură din capitală și-au făcut un obicei din a aștepta o nouă ediție a Kilipirim. Ne bucurăm că putem face ca această tradiție să continue și în acest an!

Kilipirim-ul a fost o idee nouă, ce promovează vânzarea de carte direct de la editură, în special titluri aflate la «a doua tinerețe», dar si titluri noi, toate cu discount. Le mulțumim expozanților, care au pregătit, încă o dată, reduc…

Editura Cartea Copiilor lansează „De ce plângem?”

Editura Cartea Copiilor anunţă un nou titlu despre psihologia copiilor, “De ce plângem?” de Andreea Constantin, cu ilustraţii de Maria Constantinescu. Cartea îi ajută pe copii să înţelegă ce este plânsul, ce se întâmplă în corpul lor când plâng şi de ce le pot fi folositoare lacrimile. Cartea prezintă plânsul şi emoţiile atât din punct de vedere psihologic, cât şi biologic, explicând celor mici toate detaliile anatomice într-un mod creativ şi distractiv. De exemplu, copiii pot afla că lacrimile din timpul plânsului sunt deosebite, pentru că, pe lângă apă și sare, în ele se găsesc substanțe speciale produse de corp. Acestea sunt hormonii de stres, care apar din cauza durerii sau a tristeții și e bine să fie daţi afară prin lacrimi, şi endorfinele, un fel de medicament creat de corp pentru a nu mai simţi durerea.
„Am ales să scriu despre plâns fiindcă în cultura noastră acest proces vindecător este descurajat și disprețuit. Copiii, care au atâta nevoie de el, aud deseori m…