Treceți la conținutul principal

Gentleman oriunde (II)

''A fi la moda era o profesiune morala, un fel de specialitate.[...] La noi e destul sa ni se spuna ca cutare moda provine d`acolo si indata gaseste imitatori."
Codul Toaletei Civile, 1870


 • Cand primeste o invitatie pentru cina, petrecere de vacanta, in vizita un gentleman va cumpara un cadou. In cazul unei cine, va lua buchet de flori si o sticla de vin. In cazul unei petreceri de vacanta, poate cumpara mustar, o cutie de alune sau nuci ori un pachet de cafea.

 • Un gentleman se ridica in picioare cand este prezentat cuiva.

 • Daca un gentleman observa ca un alt gentleman a uitat sa-si incheie slitul, ii va atrage atentia chiar daca se afla intr-o incapere aglomerata. Nu este nevoie sa prezinte scuze pentru o asemenea scapare.

 • Dimineata se ofera intotdeauna sa se ridice din pat pentru a pregati cafeaua.

 • Un gentleman nu se jeneaza sa poarte asupra lui tablete pentru improspatarea respiratiei.

 • In zilele ploioase, un adevarat domn intinde mana pentru a ajuta pe oricine sa paseasca peste o baltoaca.

 • Cand demisioneaza dintr-o slujba, un gentleman nu rupe toate legaturile cu fostul loc de munca ori cu fostii colegi.

 • Un gentleman da numarul sau de telefon de acasa doar acelor asociati care trebuie sa il cunoasca.

 • Un gentleman are intotdeauna o umbrela in masina.

 • Un adevarat gentleman trebuie sa considere ca banii dati pentru a lua lectii de dans reprezinta o investitie inteleapta.

 • Daca la restaurant se servesc homar sau fructe proaspete, care trebuie mancate cu mana, pe masa va fi asezat un bol cu apa. In bol plutesc flori sau o felie de lamaie, nu va face greseala de a bea din el.

 • Un gentleman nu tine niciodata sa devina centrul atentiei.

 • Un adevarat domn o conduce pe doamna sau domnisoara care l-a insotit pe tot parcursul unei zile pana la usa casei.

Fotografie Gabriel Stanciu

Gentleman (I)

Lady, Lady

Din Bucurestii vechi

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Recomandarile din vacanta de Paste

Puzzle lemn magnetic Remorcherul 3 ani+ Melissa and Doug
Acest joc de de indemanare este pentru pasionatii de masini, necesita atentie sporita, rabdare si precizie. Jocul are un dicton foarte bun de incurajare a baieteilor, sa tracteze masinile cu probleme: Suna la remorcari! Puzzle-ul magnetic "Melissa and Dougdin" din lemn contine o piesa speciala cu magnet care "pescuieste" piesele din lemn de pe tabla de joc. Sunt adepta jucariilor confectionate din materiale rezistente. Lemnul este perfect pentru puzzle-uri pentru că imaginile nu se deteriorează la fel de uşor ca cele din plastic sau din carton.
Cateva beneficii ale jocului de puzzle în dezvoltarea copiilor:
    Puzzle-ul este un joc care pune accent pe comunicare, spun ce văd în imagini    Îmbunătăţeşte coordonarea mână-ochi a celor mici    Îmbunătăţeşte orientarea spaţială    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai bine dimensiunile    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai întâi…

Copiii vin la Muzeul Naţional al Literaturii Române

Sâmbătă, 17 iunie 2017, ora 11.00, la sediul din Strada Nicolae Crețulescu nr. 8, Muzeul Naţional al Literaturii Române (MNLR) vă așteaptă la o întâlnire interdisciplinară dedicată copiilor dumneavoastră. Alături de amfitrionul evenimentului, Vasile Ernu, vor fi invitate scriitoarea Adina Rosetti şi ilustratoarea Cristiana Radu, un „cuplu” artistic care a realizat două dintre cele mai premiate cărţi din ultima perioadă, volumele ”Domnișoara Poimâine și joaca de-a Timpul” şi ”De ce zboară vrăjitoarele pe cozi de mătură?”. AgențiadeCarte.ro este partener media al evenimentului.
Vara acestea MNLR va organiza mai multe evenimente dedicate copiilor, care au ca scop promovarea lecturii în rîndul celor mici. În cadrul acestor evenimente vor fi invitaţi scriitori şi ilustratori de carte pentru copii care îşi vor prezenta propriile lor creaţii.
Parteneri media: Radio România Cultural, Radio France Internationale, TV City, Observator cultural, Contemporanul, AgentiadeCarte, publicaț…

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .