Treceți la conținutul principal

Gentleman oriunde

''Contele'' m-a crezut uneori prea feminista si m-a rugat sa scriu si despre domnii adevarati. Asa ca am inceput de astazi sa fac selectia unor sfaturi utile care mi s-au parut interesante in orice ocazie. Poate multi nu mai purtati papion, dar cu siguranta tineti la conduita si prestanta. „Important este sa fi un gentleman in orice ocazie, iar asta inseamna sa te gandesti la ceilalti, sa fii prezent atunci cand este nevoie de tine si sa-ti dai seama cand trebuie sa te retragi „

Pentru o lectura mai aprofundata, utila este lucrarea lui Bridges, John. Cum Sa Fii Un Gentleman: mic tratat de eleganta. Bucuresti: Nemira, 2007. Facand o atenta comparatie intre aceasta carte si o lucrare mai veche "Codul toaletei civile" am constatat ca deviza oamenilor de bonton trebuie sa fie: gust-bun si simplitate, ceea ce nu exclude eleganta!
 • Daca urmeaza un anume regim, un gentleman nu va vorbi despre asta in timpul mesei.

 • Un gentleman nu poarta niciodata papion la camasa al carui guler are colturile fixate cu nasturi.

 • Cand poarta vesta, un gentleman trebuie sa lase nasturele de jos neincheiat .

 • Daca inchiriaza smochingul un gentleman trebuie sa poarte si ceva care ii apartine. Este suficienta o pereche discreta de butoni. Mie mi-au placut intotdeauna butonii la un barbat, dau o nota de eleganta!

 • Un gentleman nu poarta niciodata si curea daca are bretele.

 • Un gentleman isi lasa intotdeauna haina ori sacoul la aerist peste noapte si abia dupa aceea o pune in dulap.

 • Un gentleman are intotdeauna pantofii lustruiti.

 • Nu poarta obiecte inutile in buzunar, strica linia pantalonilor, indiferent cat de scumpi sunt acestia.

 • Cand poarta costum la doua randuri, un gentleman nu-si lasa haina descheiata.

 • Mansetele pantalonilor unui domn trebuie sa cada peste pantofi. Cand sta in picioare, sosetele lui nu trebuie sa fie vizibile.

 • Un gentleman se ofera sa imparta umbrela cu alta persoana.

 • Nu-si aranjeaza tinuta in public.

 • Un gentleman nu va purta niciodata incaltaminte de culoare cafenie la o inmormantare sau la o nunta.

 • La masa, orice gentleman o ajuta pe femeia din dreapta sa se aseze si sa se ridice de pe scaun.

 • Nu injura in prezenta copiilor, a femeilor sau a persoanelor in varsta.

 • Nu se lasa pe spate cu un scaun la o sedinta, intrunire.

 • Un gentleman trebuie sa stie ca acceptarea unei invitatii este sinonima cu semnarea unui contract de afaceri.

Totul despre Lady

O Lady adevarata in cautare de vesnicii

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

O primavara frumoasa!

Dragi prieteni,

Va doresc o primavara insorita, cu multe carti care sa va inspire viata!:)

@Gingasia

KILIPIRIM, 15-19 martie 2017

Miercurea viitoare, pe 15 martie, la etajul 2 al Unirea Shopping Center, Aripa Călăraşi, debutează o nouă ediție a târgului de carte Kilipirim. Toți cei interesați să achiziționeze cărți la prețuri speciale din oferta celor mai importante edituri autohtone au la dispoziție 5 zile în care pot vizita spațiul expozițional: 15-19 martie, zilnic între orele 10.00 și 22.00, accesul fiind gratuit. La targ, iubitorii de lectura vor gasi carti la 1 leu si discounturi substantiale, care ajung si pana la 80%, la standul fiecarei edituri.

„Din 2005 încoace, cum sosește primăvara, iubitorii de lectură din capitală și-au făcut un obicei din a aștepta o nouă ediție a Kilipirim. Ne bucurăm că putem face ca această tradiție să continue și în acest an!

Kilipirim-ul a fost o idee nouă, ce promovează vânzarea de carte direct de la editură, în special titluri aflate la «a doua tinerețe», dar si titluri noi, toate cu discount. Le mulțumim expozanților, care au pregătit, încă o dată, reduc…

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .