Treceți la conținutul principal

Lady, Lady (V)

Restaurant Baneasa • Cafeaua, ceaiul, cacaoa cu lapte: nu se lasa niciodata lingura in ceasca din care bem. Ea se pune pe farfurioara care ramane pe masa, alaturi de ceasca. Degetul mic nu se tine ridicat cand duceti ceasca la gura.

 • Cand beti cafea turceasca sau filtru ridicati farfurioara cu mina stinga in timp ce ducem ceasca la buze cu dreapta. Bineinteles fara lingurita. Nu beti niciodata cafea, chiar daca nu aveti musafiri , fara a pune o farfurioara sub ceasca.

 • Prajituri, torturi: se iau cu mana daca sunt uscate, cu lingurita sau cu furculita daca sunt cu crema sau frisca.

 • Pere si mere: le taiem cu cutitul de fructe in patru parti pe care le curatam de coaja una cate una , ajutandu-ne de furculita. Se taie apoi in bucati pe care le mincam cu furculita. Este admis ca sferturile pe care le lasam cu coaja sa fie mancate cu mana. E necesar sa ne clatim degetele. Daca para este prea zemoasa nu o mancam cu mana.

 • Fragii si capsunile: se mananca cu mana daca au codita, daca nu au se dau lingurite, mai ales cand sunt servite cu frisca.

 • Strugurii, visinele si ciresele: se mananca cu mana, bob cu bob. Samburii si coditele de cirese si de visine se pun pe farfurie. Strugurii se mananca cu simburi si pielita.

 • Piersicile: se tin cu mana stanga pentru a le taia in doua. Separam simburele de fruct si-l curatam de coaja. Se maninca fructul cu cutitul si furculita.

 • Prunele si caisele: le deschidem cu mana, scoatem simburele si mancam fiecare jumatate.

 • Portocalele, mandarinele, clementinele: le taiem coaja in forma de stea, scoatem fructul si-l separam in felii pe care le mancam cu mana.

 • Bananele: se curata cu cutitul si se mananca cu mana sau, daca sunt prea moi, cu cutitul si furculita.

 • Pepenii si ananasul : sunt serviti in felii si se mananca cu furculita in afara de cazul exceptional in care ananasul este foarte dur si justifica folosirea cutitului. In Grecia ni se recomanda sa curatam pepenele de coaja si sa-l servim intr-un castron mare, taiat in cuburi mici; se mananca cu furculita.

 • Grape-fruit-ul: este servit taiat in doua si se mananca cu lingurita. In prealabil, se separa cu cutitul pulpa de coaja pentru a evita ca sucul sa tasneasca atunci cand il mancam.

 • Kiwi : se taie in doua, iar miezul se mananca cu lingurita.
Lady, Lady III

Lady, Lady I

Lady, Lady II

Lady, Lady IV

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .

KILIPIRIM, 15-19 martie 2017

Miercurea viitoare, pe 15 martie, la etajul 2 al Unirea Shopping Center, Aripa Călăraşi, debutează o nouă ediție a târgului de carte Kilipirim. Toți cei interesați să achiziționeze cărți la prețuri speciale din oferta celor mai importante edituri autohtone au la dispoziție 5 zile în care pot vizita spațiul expozițional: 15-19 martie, zilnic între orele 10.00 și 22.00, accesul fiind gratuit. La targ, iubitorii de lectura vor gasi carti la 1 leu si discounturi substantiale, care ajung si pana la 80%, la standul fiecarei edituri.

„Din 2005 încoace, cum sosește primăvara, iubitorii de lectură din capitală și-au făcut un obicei din a aștepta o nouă ediție a Kilipirim. Ne bucurăm că putem face ca această tradiție să continue și în acest an!

Kilipirim-ul a fost o idee nouă, ce promovează vânzarea de carte direct de la editură, în special titluri aflate la «a doua tinerețe», dar si titluri noi, toate cu discount. Le mulțumim expozanților, care au pregătit, încă o dată, reduc…

Editura Cartea Copiilor lansează „De ce plângem?”

Editura Cartea Copiilor anunţă un nou titlu despre psihologia copiilor, “De ce plângem?” de Andreea Constantin, cu ilustraţii de Maria Constantinescu. Cartea îi ajută pe copii să înţelegă ce este plânsul, ce se întâmplă în corpul lor când plâng şi de ce le pot fi folositoare lacrimile. Cartea prezintă plânsul şi emoţiile atât din punct de vedere psihologic, cât şi biologic, explicând celor mici toate detaliile anatomice într-un mod creativ şi distractiv. De exemplu, copiii pot afla că lacrimile din timpul plânsului sunt deosebite, pentru că, pe lângă apă și sare, în ele se găsesc substanțe speciale produse de corp. Acestea sunt hormonii de stres, care apar din cauza durerii sau a tristeții și e bine să fie daţi afară prin lacrimi, şi endorfinele, un fel de medicament creat de corp pentru a nu mai simţi durerea.
„Am ales să scriu despre plâns fiindcă în cultura noastră acest proces vindecător este descurajat și disprețuit. Copiii, care au atâta nevoie de el, aud deseori m…