Treceți la conținutul principal

O lady si florile

  Cale daruite in prag de seara

 • De la inceput trebuie sa spunem ca orice cadou se ofera insotit de o floare.

 • Nu se ofera si nu se tin in casa flori artificiale, oricat de reusite ar fi aceste imitatii. Este de foarte prost gust.


 • Cu putin efort si imaginatie, mai ales in anotimpurile calde se pot oferi flori de camp sau flori rare pentru a nu cumpara mereu cele cinci garoafe imbobocite, banale si rigide. In Franta, de pilda , nu se ofera garoafe. Ele sunt folosite doar pentru jerbe si coroane.


 • Prefer florile delicate, ca zambilele, lacramioarele, violetele, ghioceii, macii, brandusele, margaretele, imi plac pentru ca sunt primele flori ale primaverii.


 • Florile se ofera fara ambalajul in care le-am cumparat , chiar daca este foarte frumos.


 • Nu se duc flori barbatilor decat daca sunt la spital.


 • La spital nu se duc flori cu un miros prea puternic si nici prea mari. Este bine sa ne gandim de acasa in ce vor fi puse. Nu este greu sa aducem noi insine un vas potrivit.


 • Multe florarii au la dispozitie un om care ne poate face serviciul de a duce un buchet de flori la o data si o ora precisa. Vom avea insa grija sa-i dam o adresa cat mai exacta. Vom comanda buchetul , il vom plati anticipat , vom intreba daca cel care il duce este angajat si platit de firma respectiva, daca nu ii vom achita si lui anticipat drumul.

 • Florile rosii semnifica iubire si pasiune, cele galbene gelozie , cele albe puritate.


 • Florile pe care le primim le asezam imediat intr-un vas cu apa. Cand asteptam musafiri vom avea la indemana pregatite vase de diferite marimi.

 • In nicio situatie nu se refuza florile ce ni se daruiesc. Aceasta regula nu este insa valabila si pentru obiecte.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

O primavara frumoasa!

Dragi prieteni,

Va doresc o primavara insorita, cu multe carti care sa va inspire viata!:)

@Gingasia

KILIPIRIM, 15-19 martie 2017

Miercurea viitoare, pe 15 martie, la etajul 2 al Unirea Shopping Center, Aripa Călăraşi, debutează o nouă ediție a târgului de carte Kilipirim. Toți cei interesați să achiziționeze cărți la prețuri speciale din oferta celor mai importante edituri autohtone au la dispoziție 5 zile în care pot vizita spațiul expozițional: 15-19 martie, zilnic între orele 10.00 și 22.00, accesul fiind gratuit. La targ, iubitorii de lectura vor gasi carti la 1 leu si discounturi substantiale, care ajung si pana la 80%, la standul fiecarei edituri.

„Din 2005 încoace, cum sosește primăvara, iubitorii de lectură din capitală și-au făcut un obicei din a aștepta o nouă ediție a Kilipirim. Ne bucurăm că putem face ca această tradiție să continue și în acest an!

Kilipirim-ul a fost o idee nouă, ce promovează vânzarea de carte direct de la editură, în special titluri aflate la «a doua tinerețe», dar si titluri noi, toate cu discount. Le mulțumim expozanților, care au pregătit, încă o dată, reduc…

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .