Treceți la conținutul principal

Progresul se plateste prin regres


Astazi am vazut o emisiune la Realitatea care m-a frapat prin limbajul necivilizat."Cand esti inger pe hartie nu poti sa fii in viata de toate zilele oricum". S-a publicat o scrisoare a lui A.Paunescu in ziarul Cotidianul, evidentiind faptul ca Adrian Paunescu ii spunea lui Ceausescu "Sa traiti, Maria Voastra“! Poate unii nu stiu, azi se spune mai des "sa traiti " in asa zisul sistem democrat...


(...)Clădim civilizaţii arogante,

Ca semn că nu ne pasă de nimic,

Şi brusc vulcanii o pornesc pe pante

Şi orice lider redevine mic.

Ceva se-ntâmplă şi-n afara noastră

Cum se întâmplă şi în noi, curent,

Şi sar civilizaţii pe fereastră,

Pe când se sparge Ţara-Continent.

Nimic din tot ce e n-o să rămână,

Computere, maşini şi sateliţi,

Într-o secundă totul e ţărână

Care-şi resoarbe îngerii striviţi.

Se prăbuşeşte ultimul orgoliu,

Averea nu mai are nici un rost,

Când milioane de chinezi în doliu

Se reculeg, plângând, pentru ce-a fost.

Aceasta e o lume nebunească,

Pe care noi n-o mai putem salva,

Menită şi să scadă şi să crească,

Purtând principiul răstignirii-n ea.

Pe-aici, prin valea noastră fără milă,

Progresul se plăteşte prin regres

Şi vanitatea se transformă-n milă,

Ne naştem des ca să murim mai des.

Şi ca într-o demonică risipă,

Cu bine şi cu rău, în terci egal,

Pământul ne înghite într-o clipă

Şi, iată, ce e mal devine val.

Se anulează ură şi iubire,

Culorile se prăbuşesc în iad,

Şi, brusc, maternităţi şi cimitire

În gropniţe necunoscute cad.

Suntem umanitatea condamnată

Să-ndure cald şi rece, fel de fel,

Vin cu dobândă notele de plată

Şi nu mai sunt instanţe de apel.

Ce lume, ca o tragică amantă,

Asasinată de instanţe reci,

Şi amintirea ei halucinantă

Din creier ni se stinge pentru veci.

Cândva, vreun greier dacă o să poată,

Va mai cânta peste pustiu, cri-cri,

Despre o lume care-a fost odată,

O, biata noastră lume scufundată,

O lume care nu mai poate fi.


Adrian Păunescu, 19 mai 2008

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Recomandarile din vacanta de Paste

Puzzle lemn magnetic Remorcherul 3 ani+ Melissa and Doug
Acest joc de de indemanare este pentru pasionatii de masini, necesita atentie sporita, rabdare si precizie. Jocul are un dicton foarte bun de incurajare a baieteilor, sa tracteze masinile cu probleme: Suna la remorcari! Puzzle-ul magnetic "Melissa and Dougdin" din lemn contine o piesa speciala cu magnet care "pescuieste" piesele din lemn de pe tabla de joc. Sunt adepta jucariilor confectionate din materiale rezistente. Lemnul este perfect pentru puzzle-uri pentru că imaginile nu se deteriorează la fel de uşor ca cele din plastic sau din carton.
Cateva beneficii ale jocului de puzzle în dezvoltarea copiilor:
    Puzzle-ul este un joc care pune accent pe comunicare, spun ce văd în imagini    Îmbunătăţeşte coordonarea mână-ochi a celor mici    Îmbunătăţeşte orientarea spaţială    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai bine dimensiunile    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai întâi…

Copiii vin la Muzeul Naţional al Literaturii Române

Sâmbătă, 17 iunie 2017, ora 11.00, la sediul din Strada Nicolae Crețulescu nr. 8, Muzeul Naţional al Literaturii Române (MNLR) vă așteaptă la o întâlnire interdisciplinară dedicată copiilor dumneavoastră. Alături de amfitrionul evenimentului, Vasile Ernu, vor fi invitate scriitoarea Adina Rosetti şi ilustratoarea Cristiana Radu, un „cuplu” artistic care a realizat două dintre cele mai premiate cărţi din ultima perioadă, volumele ”Domnișoara Poimâine și joaca de-a Timpul” şi ”De ce zboară vrăjitoarele pe cozi de mătură?”. AgențiadeCarte.ro este partener media al evenimentului.
Vara acestea MNLR va organiza mai multe evenimente dedicate copiilor, care au ca scop promovarea lecturii în rîndul celor mici. În cadrul acestor evenimente vor fi invitaţi scriitori şi ilustratori de carte pentru copii care îşi vor prezenta propriile lor creaţii.
Parteneri media: Radio România Cultural, Radio France Internationale, TV City, Observator cultural, Contemporanul, AgentiadeCarte, publicaț…

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .