Treceți la conținutul principal

Revolutia codurilor de bare

Siteul Bar Code Revolution propune un nou design pentru codul de bare. Ce este codul de bare? Definitia Wiki: "Codurile de bare reprezinta un set de simboluri folosite pentru a reprezenta informatiile alfa-numerice. Pe scurt, în loc de numarul "1" sau litera "A", veti vedea o însiruire de bare, subtiri sau groase, folosite pentru a reprezenta acel numar sau acea litera."

Codurile de bare sunt peste tot in jurul nostru. Preturile au fost inlocuite cu aceste coduri de bare citite si decodate cu ajutorul scanerelor care masoara reflexia luminii si interpreteaza codurile în numere si litere. În 1932 un grup de studenti de la Universitatea Harvard condusi de Wallace Flint au demarat un proiect inovator. Codurile de bare, în forma moderna, au aparut în 1948. Bernard Silver, un absolvent al institutului "Drexel Institute of Technology" din Philadelphia si prietenului sau Norman Joseph Woodland au inceput sa dezvolte un proiect legat de un sistem automat de identificare a produselor. În 1949 au publicat o lucrare intitulata "Classifying Apparatus and Method" (Aparat si metoda de clasificat). Inventatorii au numit inventia "arta de clasificare a produselor pe baza modelelor". Primul produs cu cod de bare care a fost scanat si înregistrat a fost un pachet de zece lame de guma de mestecat. Codurile de bare sunt importante deoarece confera utilizatorilor eficienta in operatiunile de gestionare-inventariere-vanzare.


Tipologie:
  • Coduri de bare exclusiv numerice
  • Coduri de bare alfanumerice
  • Coduri de bare bidimensionale
Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Recomandarile din vacanta de Paste

Puzzle lemn magnetic Remorcherul 3 ani+ Melissa and Doug
Acest joc de de indemanare este pentru pasionatii de masini, necesita atentie sporita, rabdare si precizie. Jocul are un dicton foarte bun de incurajare a baieteilor, sa tracteze masinile cu probleme: Suna la remorcari! Puzzle-ul magnetic "Melissa and Dougdin" din lemn contine o piesa speciala cu magnet care "pescuieste" piesele din lemn de pe tabla de joc. Sunt adepta jucariilor confectionate din materiale rezistente. Lemnul este perfect pentru puzzle-uri pentru că imaginile nu se deteriorează la fel de uşor ca cele din plastic sau din carton.
Cateva beneficii ale jocului de puzzle în dezvoltarea copiilor:
    Puzzle-ul este un joc care pune accent pe comunicare, spun ce văd în imagini    Îmbunătăţeşte coordonarea mână-ochi a celor mici    Îmbunătăţeşte orientarea spaţială    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai bine dimensiunile    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai întâi…

Copiii vin la Muzeul Naţional al Literaturii Române

Sâmbătă, 17 iunie 2017, ora 11.00, la sediul din Strada Nicolae Crețulescu nr. 8, Muzeul Naţional al Literaturii Române (MNLR) vă așteaptă la o întâlnire interdisciplinară dedicată copiilor dumneavoastră. Alături de amfitrionul evenimentului, Vasile Ernu, vor fi invitate scriitoarea Adina Rosetti şi ilustratoarea Cristiana Radu, un „cuplu” artistic care a realizat două dintre cele mai premiate cărţi din ultima perioadă, volumele ”Domnișoara Poimâine și joaca de-a Timpul” şi ”De ce zboară vrăjitoarele pe cozi de mătură?”. AgențiadeCarte.ro este partener media al evenimentului.
Vara acestea MNLR va organiza mai multe evenimente dedicate copiilor, care au ca scop promovarea lecturii în rîndul celor mici. În cadrul acestor evenimente vor fi invitaţi scriitori şi ilustratori de carte pentru copii care îşi vor prezenta propriile lor creaţii.
Parteneri media: Radio România Cultural, Radio France Internationale, TV City, Observator cultural, Contemporanul, AgentiadeCarte, publicaț…

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .