Treceți la conținutul principal

Sa citim impreuna


Din dorinta de a-mi continua cu placere meseria am realizat aceasta noua sectiune intitulata: “Sa citim impreuna!”. Va fi o sectiune bibliografica de recomandare a ultimelor aparitii editoriale. Iubind cartea, m-am gandit sa promovez lectura si cultura. V-as ruga sa participati alaturi de mine la aceasta initiativa. Copiati codul html de mai jos in bara blogului dumneavoastra. Va multumesc !
<a href="http://gingasia.blogspot.com"><img src="http://i188.photobucket.com/albums/z155/simpaty28/micsorata.jpg"/></a>


Luna mai


Cornel-Constantin, Ilie. Intre Bellu şi Montparnasse. Români celebri în faţa morţii. Dicţionar, imagini, testamente. Bucuresti: Editura Historia, 2008 .

Fontaine, Roger. Psihologia imbatrinirii. Bucuresti: Polirom, 2008.

Horia C. Matei. Enciclopedia Antichitatii. Editura Meronia, 2008.

Politkovskaia, Anna .Rusia lui Putin. Bucuresti: Meteor Press, 2008. Recomandare

Corneau, Guy- traducerea Emanoil Marcu. Exista iubiri fericite? Bucuresti: Humanitas Multimedia, 2008 (audiobook)

Rande Brown, Mineko Iwasaki. Adevarata viata de gheisa. Bucuresti: Humanitas, 2008.

Simpson-Giles, Candace. Cum sa fii o Lady. Mic tratat de eleganta. Bucuresti : Nemira, 2008. Recomandare

Eminescu, Mihai. Opera poetica. Bucuresti: Polirom, 2008. (A doua editie ingrijita de profesorul Dumitru Irimia. Prezinta opera in trei etape esentiale: mai intii, revista Familia; apoi, editia Maiorescu si editia Perpessicius)

Nicolaie, Ioana. Aventurile lui Arik. Bucuresti: Editura Corint Junior, 2008. Carte pentru copii

Regina Maria a României. Însemnari zilnice. Bucuresti: Editura Historia, 2007 .

Ionescu, Adrian-Silvan. Moda si societate urbana. Bucuresti: Editura Paideia, 2007. (O lucrare foarte bine documentata de 600 pagini la care autorul a lucrat impreuna cu numerosi specialisti din biblioteci si muzee);

Luna aprilie
Luna martie

Astazi este Sf. Mucenita Irina

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Recomandarile din vacanta de Paste

Puzzle lemn magnetic Remorcherul 3 ani+ Melissa and Doug
Acest joc de de indemanare este pentru pasionatii de masini, necesita atentie sporita, rabdare si precizie. Jocul are un dicton foarte bun de incurajare a baieteilor, sa tracteze masinile cu probleme: Suna la remorcari! Puzzle-ul magnetic "Melissa and Dougdin" din lemn contine o piesa speciala cu magnet care "pescuieste" piesele din lemn de pe tabla de joc. Sunt adepta jucariilor confectionate din materiale rezistente. Lemnul este perfect pentru puzzle-uri pentru că imaginile nu se deteriorează la fel de uşor ca cele din plastic sau din carton.
Cateva beneficii ale jocului de puzzle în dezvoltarea copiilor:
    Puzzle-ul este un joc care pune accent pe comunicare, spun ce văd în imagini    Îmbunătăţeşte coordonarea mână-ochi a celor mici    Îmbunătăţeşte orientarea spaţială    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai bine dimensiunile    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai întâi…

Copiii vin la Muzeul Naţional al Literaturii Române

Sâmbătă, 17 iunie 2017, ora 11.00, la sediul din Strada Nicolae Crețulescu nr. 8, Muzeul Naţional al Literaturii Române (MNLR) vă așteaptă la o întâlnire interdisciplinară dedicată copiilor dumneavoastră. Alături de amfitrionul evenimentului, Vasile Ernu, vor fi invitate scriitoarea Adina Rosetti şi ilustratoarea Cristiana Radu, un „cuplu” artistic care a realizat două dintre cele mai premiate cărţi din ultima perioadă, volumele ”Domnișoara Poimâine și joaca de-a Timpul” şi ”De ce zboară vrăjitoarele pe cozi de mătură?”. AgențiadeCarte.ro este partener media al evenimentului.
Vara acestea MNLR va organiza mai multe evenimente dedicate copiilor, care au ca scop promovarea lecturii în rîndul celor mici. În cadrul acestor evenimente vor fi invitaţi scriitori şi ilustratori de carte pentru copii care îşi vor prezenta propriile lor creaţii.
Parteneri media: Radio România Cultural, Radio France Internationale, TV City, Observator cultural, Contemporanul, AgentiadeCarte, publicaț…

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .