Treceți la conținutul principal

Sa citim impreuna


Din dorinta de a-mi continua cu placere meseria am realizat aceasta noua sectiune intitulata: “Sa citim impreuna!”. Va fi o sectiune bibliografica de recomandare a ultimelor aparitii editoriale. Iubind cartea, m-am gandit sa promovez lectura si cultura. V-as ruga sa participati alaturi de mine la aceasta initiativa. Copiati codul html de mai jos in bara blogului dumneavoastra. Va multumesc !
<a href="http://gingasia.blogspot.com"><img src="http://i188.photobucket.com/albums/z155/simpaty28/micsorata.jpg"/></a>


Luna mai


Cornel-Constantin, Ilie. Intre Bellu şi Montparnasse. Români celebri în faţa morţii. Dicţionar, imagini, testamente. Bucuresti: Editura Historia, 2008 .

Fontaine, Roger. Psihologia imbatrinirii. Bucuresti: Polirom, 2008.

Horia C. Matei. Enciclopedia Antichitatii. Editura Meronia, 2008.

Politkovskaia, Anna .Rusia lui Putin. Bucuresti: Meteor Press, 2008. Recomandare

Corneau, Guy- traducerea Emanoil Marcu. Exista iubiri fericite? Bucuresti: Humanitas Multimedia, 2008 (audiobook)

Rande Brown, Mineko Iwasaki. Adevarata viata de gheisa. Bucuresti: Humanitas, 2008.

Simpson-Giles, Candace. Cum sa fii o Lady. Mic tratat de eleganta. Bucuresti : Nemira, 2008. Recomandare

Eminescu, Mihai. Opera poetica. Bucuresti: Polirom, 2008. (A doua editie ingrijita de profesorul Dumitru Irimia. Prezinta opera in trei etape esentiale: mai intii, revista Familia; apoi, editia Maiorescu si editia Perpessicius)

Nicolaie, Ioana. Aventurile lui Arik. Bucuresti: Editura Corint Junior, 2008. Carte pentru copii

Regina Maria a României. Însemnari zilnice. Bucuresti: Editura Historia, 2007 .

Ionescu, Adrian-Silvan. Moda si societate urbana. Bucuresti: Editura Paideia, 2007. (O lucrare foarte bine documentata de 600 pagini la care autorul a lucrat impreuna cu numerosi specialisti din biblioteci si muzee);

Luna aprilie
Luna martie

Astazi este Sf. Mucenita Irina

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

O primavara frumoasa!

Dragi prieteni,

Va doresc o primavara insorita, cu multe carti care sa va inspire viata!:)

@Gingasia

KILIPIRIM, 15-19 martie 2017

Miercurea viitoare, pe 15 martie, la etajul 2 al Unirea Shopping Center, Aripa Călăraşi, debutează o nouă ediție a târgului de carte Kilipirim. Toți cei interesați să achiziționeze cărți la prețuri speciale din oferta celor mai importante edituri autohtone au la dispoziție 5 zile în care pot vizita spațiul expozițional: 15-19 martie, zilnic între orele 10.00 și 22.00, accesul fiind gratuit. La targ, iubitorii de lectura vor gasi carti la 1 leu si discounturi substantiale, care ajung si pana la 80%, la standul fiecarei edituri.

„Din 2005 încoace, cum sosește primăvara, iubitorii de lectură din capitală și-au făcut un obicei din a aștepta o nouă ediție a Kilipirim. Ne bucurăm că putem face ca această tradiție să continue și în acest an!

Kilipirim-ul a fost o idee nouă, ce promovează vânzarea de carte direct de la editură, în special titluri aflate la «a doua tinerețe», dar si titluri noi, toate cu discount. Le mulțumim expozanților, care au pregătit, încă o dată, reduc…

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .