Treceți la conținutul principal

Avantajele audiobook-urilor


Am observat o explozie a audiobook-urilor pe piata romaneasca. Este foarte bine ca se publica, dar prefer cartea tiparita. Orange a dezvoltat un serviciu in care clientii sai pot sa asculte direct pe telefonul mobil o colectie de carti in format audio ale Editurii Humanitas. Exista portalul Orange World in care clientii pot asculta pe telefonul mobil audiobookuri din colectia Humanitas Multimedia: “Accidentul” de Mihail Sebastian, „Chira Chiralina” de Panait Istrati, „Despre bucurie” cu Andrei Plesu si „Despre minciuna” cu Gabriel Liiceanu, 5 povesti pentru copii si interpretarea metaforica a artei culinare a lui Pastorel Teodoreanu. Astfel, TVR Cultural si Editura Humanitas Multimedia intr-un parteneriat semnat curand vor edita zece audiobook-uri cu unele dintre cele mai interesante editii ale emisiunii al carei moderator este Horia-Roman Patapievici, Inapoi la argument. Lansarea audiobook-ului va avea loc in cadrul Bookfest, sambata 7 iunie, ora 14.30. Vor vorbi despre acest nou audiobook Andrei Plesu, Horia-Roman Patapievici, Daniela Zeca-Buzura si Mihaela Coman.

Avantajele audiobook-urilor :


• prezinta castigul ca pot fi ascultate oriunde si oricand;

• volumele de carti au inceput masiv sa fie digitizate si stocate in diferite baze de date;

• desi multi prefera cititul din carti din motive de ergonomie si feeling, audiobook-rile ofera auzirea textului, se apeleaza la memoria auditiva;


• avantajul longevitatii oferit e din ce in ce mai mult de partea mediilor digitale;


• larga circulatie, disponibilitatea si posibilitatea de a face copii nelimitate respectand calitatea originala – se apeleaza aici si la legea copyrightului;


• serviciile audiobooks se adreseaza editurilor de carte tiparita, bibliotecilor publice si universitare, institutiilor de invatamant, dar si institutiilor administrative, asociatiilor profesionale in vederea crearii unor biblioteci virtuale sau colectii de audiobook-uri.

Bookfest 2008

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

O primavara frumoasa!

Dragi prieteni,

Va doresc o primavara insorita, cu multe carti care sa va inspire viata!:)

@Gingasia

KILIPIRIM, 15-19 martie 2017

Miercurea viitoare, pe 15 martie, la etajul 2 al Unirea Shopping Center, Aripa Călăraşi, debutează o nouă ediție a târgului de carte Kilipirim. Toți cei interesați să achiziționeze cărți la prețuri speciale din oferta celor mai importante edituri autohtone au la dispoziție 5 zile în care pot vizita spațiul expozițional: 15-19 martie, zilnic între orele 10.00 și 22.00, accesul fiind gratuit. La targ, iubitorii de lectura vor gasi carti la 1 leu si discounturi substantiale, care ajung si pana la 80%, la standul fiecarei edituri.

„Din 2005 încoace, cum sosește primăvara, iubitorii de lectură din capitală și-au făcut un obicei din a aștepta o nouă ediție a Kilipirim. Ne bucurăm că putem face ca această tradiție să continue și în acest an!

Kilipirim-ul a fost o idee nouă, ce promovează vânzarea de carte direct de la editură, în special titluri aflate la «a doua tinerețe», dar si titluri noi, toate cu discount. Le mulțumim expozanților, care au pregătit, încă o dată, reduc…

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .