Treceți la conținutul principal

Avantajele audiobook-urilor


Am observat o explozie a audiobook-urilor pe piata romaneasca. Este foarte bine ca se publica, dar prefer cartea tiparita. Orange a dezvoltat un serviciu in care clientii sai pot sa asculte direct pe telefonul mobil o colectie de carti in format audio ale Editurii Humanitas. Exista portalul Orange World in care clientii pot asculta pe telefonul mobil audiobookuri din colectia Humanitas Multimedia: “Accidentul” de Mihail Sebastian, „Chira Chiralina” de Panait Istrati, „Despre bucurie” cu Andrei Plesu si „Despre minciuna” cu Gabriel Liiceanu, 5 povesti pentru copii si interpretarea metaforica a artei culinare a lui Pastorel Teodoreanu. Astfel, TVR Cultural si Editura Humanitas Multimedia intr-un parteneriat semnat curand vor edita zece audiobook-uri cu unele dintre cele mai interesante editii ale emisiunii al carei moderator este Horia-Roman Patapievici, Inapoi la argument. Lansarea audiobook-ului va avea loc in cadrul Bookfest, sambata 7 iunie, ora 14.30. Vor vorbi despre acest nou audiobook Andrei Plesu, Horia-Roman Patapievici, Daniela Zeca-Buzura si Mihaela Coman.

Avantajele audiobook-urilor :


• prezinta castigul ca pot fi ascultate oriunde si oricand;

• volumele de carti au inceput masiv sa fie digitizate si stocate in diferite baze de date;

• desi multi prefera cititul din carti din motive de ergonomie si feeling, audiobook-rile ofera auzirea textului, se apeleaza la memoria auditiva;


• avantajul longevitatii oferit e din ce in ce mai mult de partea mediilor digitale;


• larga circulatie, disponibilitatea si posibilitatea de a face copii nelimitate respectand calitatea originala – se apeleaza aici si la legea copyrightului;


• serviciile audiobooks se adreseaza editurilor de carte tiparita, bibliotecilor publice si universitare, institutiilor de invatamant, dar si institutiilor administrative, asociatiilor profesionale in vederea crearii unor biblioteci virtuale sau colectii de audiobook-uri.

Bookfest 2008

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Recomandarile din vacanta de Paste

Puzzle lemn magnetic Remorcherul 3 ani+ Melissa and Doug
Acest joc de de indemanare este pentru pasionatii de masini, necesita atentie sporita, rabdare si precizie. Jocul are un dicton foarte bun de incurajare a baieteilor, sa tracteze masinile cu probleme: Suna la remorcari! Puzzle-ul magnetic "Melissa and Dougdin" din lemn contine o piesa speciala cu magnet care "pescuieste" piesele din lemn de pe tabla de joc. Sunt adepta jucariilor confectionate din materiale rezistente. Lemnul este perfect pentru puzzle-uri pentru că imaginile nu se deteriorează la fel de uşor ca cele din plastic sau din carton.
Cateva beneficii ale jocului de puzzle în dezvoltarea copiilor:
    Puzzle-ul este un joc care pune accent pe comunicare, spun ce văd în imagini    Îmbunătăţeşte coordonarea mână-ochi a celor mici    Îmbunătăţeşte orientarea spaţială    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai bine dimensiunile    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai întâi…

Copiii vin la Muzeul Naţional al Literaturii Române

Sâmbătă, 17 iunie 2017, ora 11.00, la sediul din Strada Nicolae Crețulescu nr. 8, Muzeul Naţional al Literaturii Române (MNLR) vă așteaptă la o întâlnire interdisciplinară dedicată copiilor dumneavoastră. Alături de amfitrionul evenimentului, Vasile Ernu, vor fi invitate scriitoarea Adina Rosetti şi ilustratoarea Cristiana Radu, un „cuplu” artistic care a realizat două dintre cele mai premiate cărţi din ultima perioadă, volumele ”Domnișoara Poimâine și joaca de-a Timpul” şi ”De ce zboară vrăjitoarele pe cozi de mătură?”. AgențiadeCarte.ro este partener media al evenimentului.
Vara acestea MNLR va organiza mai multe evenimente dedicate copiilor, care au ca scop promovarea lecturii în rîndul celor mici. În cadrul acestor evenimente vor fi invitaţi scriitori şi ilustratori de carte pentru copii care îşi vor prezenta propriile lor creaţii.
Parteneri media: Radio România Cultural, Radio France Internationale, TV City, Observator cultural, Contemporanul, AgentiadeCarte, publicaț…

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .