Treceți la conținutul principal

Bookfest 2008 la final

Anul acesta la Bookfest 2008 mi-a placut standul ziarului Adevarul, au imaginat o mica biblioteca in care cartile se puteau consulta in acces liber la raft intr-un decor vechi incantator pentru ochi. O idee minunata!
Biblioteca Cititor din alte timpuri

Humanitas a aplicat o reducere de 10% la carti si 20% la audiobook-uri, Rao a avut o reducere de 15%, Polirom si Curtea Veche au oferit reduceri de 15-20%, iar editura Tritonic reduceri de pana la 60%. Mai mult, majoritatea editurilor au avut pachete tematice, colectii de autor, la preturi speciale. Un exemplu este setul de 10 audiobook-uri din colectia „O scurta istorie a românilor povestita celor tineri” de Neagu Djuvara, de la Humanitas, la pretul de 120 lei, recitata chiar de autor.
Stand

Cea mai scumpa carte de la Bookfest, a fost expusa la standul editurii Paideia. Tetraevangheliarul este o replica post-moderna a primelor tiparituri românesti, o carte care masura o jumatate de metru înaltime si 25 de centimetri grosime, coperti din carton acoperite cu piele, pictata si cu o hartie realizata manual, un exemplar foarte frumos. Textul Evangheliilor este cel agreat de BOR si urmează ordinea traditionala (Matei, Marcu, Luca, Ioan). Tetraevangheliarul are 40 de miniaturi de epoca. La capete, textul est e ilustrat cu gravuri ornamentale de secol 17. Pretul ei este de 3000 de euro, iar varianta mai mica 1500 euro. Lucrarea nu poate fi executata decat la comanda.

Miniatura


Tetraevangheliarul

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Recomandarile din vacanta de Paste

Puzzle lemn magnetic Remorcherul 3 ani+ Melissa and Doug
Acest joc de de indemanare este pentru pasionatii de masini, necesita atentie sporita, rabdare si precizie. Jocul are un dicton foarte bun de incurajare a baieteilor, sa tracteze masinile cu probleme: Suna la remorcari! Puzzle-ul magnetic "Melissa and Dougdin" din lemn contine o piesa speciala cu magnet care "pescuieste" piesele din lemn de pe tabla de joc. Sunt adepta jucariilor confectionate din materiale rezistente. Lemnul este perfect pentru puzzle-uri pentru că imaginile nu se deteriorează la fel de uşor ca cele din plastic sau din carton.
Cateva beneficii ale jocului de puzzle în dezvoltarea copiilor:
    Puzzle-ul este un joc care pune accent pe comunicare, spun ce văd în imagini    Îmbunătăţeşte coordonarea mână-ochi a celor mici    Îmbunătăţeşte orientarea spaţială    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai bine dimensiunile    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai întâi…

Copiii vin la Muzeul Naţional al Literaturii Române

Sâmbătă, 17 iunie 2017, ora 11.00, la sediul din Strada Nicolae Crețulescu nr. 8, Muzeul Naţional al Literaturii Române (MNLR) vă așteaptă la o întâlnire interdisciplinară dedicată copiilor dumneavoastră. Alături de amfitrionul evenimentului, Vasile Ernu, vor fi invitate scriitoarea Adina Rosetti şi ilustratoarea Cristiana Radu, un „cuplu” artistic care a realizat două dintre cele mai premiate cărţi din ultima perioadă, volumele ”Domnișoara Poimâine și joaca de-a Timpul” şi ”De ce zboară vrăjitoarele pe cozi de mătură?”. AgențiadeCarte.ro este partener media al evenimentului.
Vara acestea MNLR va organiza mai multe evenimente dedicate copiilor, care au ca scop promovarea lecturii în rîndul celor mici. În cadrul acestor evenimente vor fi invitaţi scriitori şi ilustratori de carte pentru copii care îşi vor prezenta propriile lor creaţii.
Parteneri media: Radio România Cultural, Radio France Internationale, TV City, Observator cultural, Contemporanul, AgentiadeCarte, publicaț…

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .