Treceți la conținutul principal

Bookfest 2008 la final

Anul acesta la Bookfest 2008 mi-a placut standul ziarului Adevarul, au imaginat o mica biblioteca in care cartile se puteau consulta in acces liber la raft intr-un decor vechi incantator pentru ochi. O idee minunata!
Biblioteca Cititor din alte timpuri

Humanitas a aplicat o reducere de 10% la carti si 20% la audiobook-uri, Rao a avut o reducere de 15%, Polirom si Curtea Veche au oferit reduceri de 15-20%, iar editura Tritonic reduceri de pana la 60%. Mai mult, majoritatea editurilor au avut pachete tematice, colectii de autor, la preturi speciale. Un exemplu este setul de 10 audiobook-uri din colectia „O scurta istorie a românilor povestita celor tineri” de Neagu Djuvara, de la Humanitas, la pretul de 120 lei, recitata chiar de autor.
Stand

Cea mai scumpa carte de la Bookfest, a fost expusa la standul editurii Paideia. Tetraevangheliarul este o replica post-moderna a primelor tiparituri românesti, o carte care masura o jumatate de metru înaltime si 25 de centimetri grosime, coperti din carton acoperite cu piele, pictata si cu o hartie realizata manual, un exemplar foarte frumos. Textul Evangheliilor este cel agreat de BOR si urmează ordinea traditionala (Matei, Marcu, Luca, Ioan). Tetraevangheliarul are 40 de miniaturi de epoca. La capete, textul est e ilustrat cu gravuri ornamentale de secol 17. Pretul ei este de 3000 de euro, iar varianta mai mica 1500 euro. Lucrarea nu poate fi executata decat la comanda.

Miniatura


Tetraevangheliarul

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .

KILIPIRIM, 15-19 martie 2017

Miercurea viitoare, pe 15 martie, la etajul 2 al Unirea Shopping Center, Aripa Călăraşi, debutează o nouă ediție a târgului de carte Kilipirim. Toți cei interesați să achiziționeze cărți la prețuri speciale din oferta celor mai importante edituri autohtone au la dispoziție 5 zile în care pot vizita spațiul expozițional: 15-19 martie, zilnic între orele 10.00 și 22.00, accesul fiind gratuit. La targ, iubitorii de lectura vor gasi carti la 1 leu si discounturi substantiale, care ajung si pana la 80%, la standul fiecarei edituri.

„Din 2005 încoace, cum sosește primăvara, iubitorii de lectură din capitală și-au făcut un obicei din a aștepta o nouă ediție a Kilipirim. Ne bucurăm că putem face ca această tradiție să continue și în acest an!

Kilipirim-ul a fost o idee nouă, ce promovează vânzarea de carte direct de la editură, în special titluri aflate la «a doua tinerețe», dar si titluri noi, toate cu discount. Le mulțumim expozanților, care au pregătit, încă o dată, reduc…

Editura Cartea Copiilor lansează „De ce plângem?”

Editura Cartea Copiilor anunţă un nou titlu despre psihologia copiilor, “De ce plângem?” de Andreea Constantin, cu ilustraţii de Maria Constantinescu. Cartea îi ajută pe copii să înţelegă ce este plânsul, ce se întâmplă în corpul lor când plâng şi de ce le pot fi folositoare lacrimile. Cartea prezintă plânsul şi emoţiile atât din punct de vedere psihologic, cât şi biologic, explicând celor mici toate detaliile anatomice într-un mod creativ şi distractiv. De exemplu, copiii pot afla că lacrimile din timpul plânsului sunt deosebite, pentru că, pe lângă apă și sare, în ele se găsesc substanțe speciale produse de corp. Acestea sunt hormonii de stres, care apar din cauza durerii sau a tristeții și e bine să fie daţi afară prin lacrimi, şi endorfinele, un fel de medicament creat de corp pentru a nu mai simţi durerea.
„Am ales să scriu despre plâns fiindcă în cultura noastră acest proces vindecător este descurajat și disprețuit. Copiii, care au atâta nevoie de el, aud deseori m…