Treceți la conținutul principal

Creativitate in organizarea cartilor

Bibliotecile digitale vor reprezenta viitorul lecturii. Chiar daca vorbim din ce in ce mai mult de digitizare, cartile vor ramane principala sursa primara de informatie. Mai jos cateva idei utile pentru organizarea unor colectii din biblioteca. Sunt usor de realizat intr-o casa in care spatiul lipseste cu desavarsire. Biblioteca poate fi asezata dupa:
  • cota, in cazul bibliotecilor mari;
  • format (inaltimea la cotor);
  • dupa subiect in ordine alfabetica a numelui autorilor sau daca nu are autor in ordinea primului cuvant din titlu.

Carti suspendate


Si scarile organizeaza informatia

Suport invizibil

Rafturi din carti

Dormitorul cartii

Organizarea bibliotecii

Sursa fotografiilor: http://weburbanist.com/

Comentarii

Irina a spus…
:)

imi place foarte mult ce prezinti aici pe blog...

nu stiu de ce mereu am simtit nevoia sa-ti vorbesc la persoana a treia pana am vazut ca ne despart cativa ani ca varsta :P. oricum, prima impresie conteaza ;).

sper sa nu te superi daca te intreb cum te cheama, asta ca sa ma pot adresa cum trebuie cand iti mai trimit un comment, sau raspund la unul :P.
Gingasia a spus…
Irina, multumesc pentru vizita si apreciere!Ma cheama Roxana.....

Postări populare de pe acest blog

O primavara frumoasa!

Dragi prieteni,

Va doresc o primavara insorita, cu multe carti care sa va inspire viata!:)

@Gingasia

KILIPIRIM, 15-19 martie 2017

Miercurea viitoare, pe 15 martie, la etajul 2 al Unirea Shopping Center, Aripa Călăraşi, debutează o nouă ediție a târgului de carte Kilipirim. Toți cei interesați să achiziționeze cărți la prețuri speciale din oferta celor mai importante edituri autohtone au la dispoziție 5 zile în care pot vizita spațiul expozițional: 15-19 martie, zilnic între orele 10.00 și 22.00, accesul fiind gratuit. La targ, iubitorii de lectura vor gasi carti la 1 leu si discounturi substantiale, care ajung si pana la 80%, la standul fiecarei edituri.

„Din 2005 încoace, cum sosește primăvara, iubitorii de lectură din capitală și-au făcut un obicei din a aștepta o nouă ediție a Kilipirim. Ne bucurăm că putem face ca această tradiție să continue și în acest an!

Kilipirim-ul a fost o idee nouă, ce promovează vânzarea de carte direct de la editură, în special titluri aflate la «a doua tinerețe», dar si titluri noi, toate cu discount. Le mulțumim expozanților, care au pregătit, încă o dată, reduc…

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .