Treceți la conținutul principal

Din nou despre carte ...

As vrea sa prezint cateva realizari importante ale colegilor mei din domeniu.


1. Lansarea BookTalks
In data de 13 iunie, la ora 18:45 in Club A, va fi lansat BookTalks, un nou concept de eveniment cultural. bookblog.ro este un blog colectiv, bazat pe recomandari de carte, recenzii, schimb de carti, dezbateri, inteviuri cu scriitori si evenimente. BookTalks este un nou concept de eveniment cultural care va consta in lecturi publice si dezbateri intr-o atmosfera relaxata. Este o initiativa pe care o semnalez cu placere si cu respect pentru munca depusa. Poate, ca avem nevoie de astfel de initiative culturale pentru a aprecia valoarea si a face cunsocut si altor oamenii aparitiile editoriale din domeniu.

BookTalks va desfasura intalnirii cu scriitori si alti participanti pasionati de lectura. La prima editie va fi invitat Ioan T. Morar, care va citi din cartea sa Lindenfeld, lectura, urmata de o dezbatere.


2. Biblionet la Biblioteca Metropolitana
Centrul Biblionet a fost deschis la Biblioteca Metropolitana, sustinut de proiectul Global Libraries, lansat anul trecut de Fundatia Bill si Melinda Gates. Biblionetul contine 11 calculatoare, doua camere web si o imprimanta multifunctionala. In data de 20 septembrie 2008 Biblioteca Metropolitana va sarbatori 500 de ani de la imprimarea primei carti românesti. O initiativa frumoasa!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

O primavara frumoasa!

Dragi prieteni,

Va doresc o primavara insorita, cu multe carti care sa va inspire viata!:)

@Gingasia

KILIPIRIM, 15-19 martie 2017

Miercurea viitoare, pe 15 martie, la etajul 2 al Unirea Shopping Center, Aripa Călăraşi, debutează o nouă ediție a târgului de carte Kilipirim. Toți cei interesați să achiziționeze cărți la prețuri speciale din oferta celor mai importante edituri autohtone au la dispoziție 5 zile în care pot vizita spațiul expozițional: 15-19 martie, zilnic între orele 10.00 și 22.00, accesul fiind gratuit. La targ, iubitorii de lectura vor gasi carti la 1 leu si discounturi substantiale, care ajung si pana la 80%, la standul fiecarei edituri.

„Din 2005 încoace, cum sosește primăvara, iubitorii de lectură din capitală și-au făcut un obicei din a aștepta o nouă ediție a Kilipirim. Ne bucurăm că putem face ca această tradiție să continue și în acest an!

Kilipirim-ul a fost o idee nouă, ce promovează vânzarea de carte direct de la editură, în special titluri aflate la «a doua tinerețe», dar si titluri noi, toate cu discount. Le mulțumim expozanților, care au pregătit, încă o dată, reduc…

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .