Treceți la conținutul principal

Din nou despre carte ...

As vrea sa prezint cateva realizari importante ale colegilor mei din domeniu.


1. Lansarea BookTalks
In data de 13 iunie, la ora 18:45 in Club A, va fi lansat BookTalks, un nou concept de eveniment cultural. bookblog.ro este un blog colectiv, bazat pe recomandari de carte, recenzii, schimb de carti, dezbateri, inteviuri cu scriitori si evenimente. BookTalks este un nou concept de eveniment cultural care va consta in lecturi publice si dezbateri intr-o atmosfera relaxata. Este o initiativa pe care o semnalez cu placere si cu respect pentru munca depusa. Poate, ca avem nevoie de astfel de initiative culturale pentru a aprecia valoarea si a face cunsocut si altor oamenii aparitiile editoriale din domeniu.

BookTalks va desfasura intalnirii cu scriitori si alti participanti pasionati de lectura. La prima editie va fi invitat Ioan T. Morar, care va citi din cartea sa Lindenfeld, lectura, urmata de o dezbatere.


2. Biblionet la Biblioteca Metropolitana
Centrul Biblionet a fost deschis la Biblioteca Metropolitana, sustinut de proiectul Global Libraries, lansat anul trecut de Fundatia Bill si Melinda Gates. Biblionetul contine 11 calculatoare, doua camere web si o imprimanta multifunctionala. In data de 20 septembrie 2008 Biblioteca Metropolitana va sarbatori 500 de ani de la imprimarea primei carti românesti. O initiativa frumoasa!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Recomandarile din vacanta de Paste

Puzzle lemn magnetic Remorcherul 3 ani+ Melissa and Doug
Acest joc de de indemanare este pentru pasionatii de masini, necesita atentie sporita, rabdare si precizie. Jocul are un dicton foarte bun de incurajare a baieteilor, sa tracteze masinile cu probleme: Suna la remorcari! Puzzle-ul magnetic "Melissa and Dougdin" din lemn contine o piesa speciala cu magnet care "pescuieste" piesele din lemn de pe tabla de joc. Sunt adepta jucariilor confectionate din materiale rezistente. Lemnul este perfect pentru puzzle-uri pentru că imaginile nu se deteriorează la fel de uşor ca cele din plastic sau din carton.
Cateva beneficii ale jocului de puzzle în dezvoltarea copiilor:
    Puzzle-ul este un joc care pune accent pe comunicare, spun ce văd în imagini    Îmbunătăţeşte coordonarea mână-ochi a celor mici    Îmbunătăţeşte orientarea spaţială    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai bine dimensiunile    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai întâi…

Copiii vin la Muzeul Naţional al Literaturii Române

Sâmbătă, 17 iunie 2017, ora 11.00, la sediul din Strada Nicolae Crețulescu nr. 8, Muzeul Naţional al Literaturii Române (MNLR) vă așteaptă la o întâlnire interdisciplinară dedicată copiilor dumneavoastră. Alături de amfitrionul evenimentului, Vasile Ernu, vor fi invitate scriitoarea Adina Rosetti şi ilustratoarea Cristiana Radu, un „cuplu” artistic care a realizat două dintre cele mai premiate cărţi din ultima perioadă, volumele ”Domnișoara Poimâine și joaca de-a Timpul” şi ”De ce zboară vrăjitoarele pe cozi de mătură?”. AgențiadeCarte.ro este partener media al evenimentului.
Vara acestea MNLR va organiza mai multe evenimente dedicate copiilor, care au ca scop promovarea lecturii în rîndul celor mici. În cadrul acestor evenimente vor fi invitaţi scriitori şi ilustratori de carte pentru copii care îşi vor prezenta propriile lor creaţii.
Parteneri media: Radio România Cultural, Radio France Internationale, TV City, Observator cultural, Contemporanul, AgentiadeCarte, publicaț…

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .