Treceți la conținutul principal

Expozitia "Revolutia romana de la 1848"

Se implinesc 160 de ani de la Revolutia pasoptista. Cu ocazia implinirii a 160 de ani de la evenimentele pasoptiste, expozitia "Revolutia romana de la 1848" organizata de Muzeul National de Istorie a Romaniei in colaborare cu Muzeul Olteniei Craiova, se adreseaza publicului larg, propunandu-si sa marcheze cele mai importante etape ale acestui proces fundamental, care a stat la baza Romaniei moderne.

Expozitia cuprinde documente, tiparituri, fotografii, carti postale ilustrare, armament, mobilier, textile, sculpturi, picturi si grafica, medalii, sigilii si plachete si diverse obiecte care au apartinut revolutionarilor.
Vernisajul va avea loc miercuri, 11 iunie, ora 13.00, la Muzeul National de Istorie a Romaniei din Calea Victoriei nr.12, Hol Central, in prezenta domnului Secretar General in Ministerul Culturii si Cultelor - dr. Virgil Nitulescu si a domnului Academician Dan Berindei, reputat istoric.Revolutia romana de la 1848 reprezinta o reusita, va invitam sa o vizitati si sa redescoperim impreuna o pagina din istoria Romaniei. Expozitia este deschisa pana la 1 august, de miercuri pana duminica intre orele 10 - 18, iar joia intre orele 12 - 20.
Sursa: comunicatedepresa.ro

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

O primavara frumoasa!

Dragi prieteni,

Va doresc o primavara insorita, cu multe carti care sa va inspire viata!:)

@Gingasia

KILIPIRIM, 15-19 martie 2017

Miercurea viitoare, pe 15 martie, la etajul 2 al Unirea Shopping Center, Aripa Călăraşi, debutează o nouă ediție a târgului de carte Kilipirim. Toți cei interesați să achiziționeze cărți la prețuri speciale din oferta celor mai importante edituri autohtone au la dispoziție 5 zile în care pot vizita spațiul expozițional: 15-19 martie, zilnic între orele 10.00 și 22.00, accesul fiind gratuit. La targ, iubitorii de lectura vor gasi carti la 1 leu si discounturi substantiale, care ajung si pana la 80%, la standul fiecarei edituri.

„Din 2005 încoace, cum sosește primăvara, iubitorii de lectură din capitală și-au făcut un obicei din a aștepta o nouă ediție a Kilipirim. Ne bucurăm că putem face ca această tradiție să continue și în acest an!

Kilipirim-ul a fost o idee nouă, ce promovează vânzarea de carte direct de la editură, în special titluri aflate la «a doua tinerețe», dar si titluri noi, toate cu discount. Le mulțumim expozanților, care au pregătit, încă o dată, reduc…

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .