Treceți la conținutul principal

Martea copiilor

S-a mai incheiat un an scolar si in cateva zile avem examen la limba si literatura romana. Ma rog pentru toti sa gaseasca "cuvinte potrivite", eventual cele argheziene, sa nu se piarda si sa dovedeasca ca au pasit cu dreptul pe un drum al maturitatii apropiate. Atunci cand ii vezi zi de zi sub ochii tai, intelegi ca nu e usor sa lucrezi cu sufletul unui om, sa fii dascal si sfatuitor de taina la mica curte regala a adolescentilor! Sunt gata demulta vreme sa dau truda pe rasfat, dar nu vreau sa scap din maini haturile deciziei...Constientizezi ca timpul uneori iti este nefavorabil, existand ceasuri in care avem dreptul sa ne refugiem in propiul nostru gand … Mi-e dor uneori de neputinta anilor naivi, dar nu intr-atat incat sa vreau sa uit durerea si lumina…
"Niciun arbore nu va lipsi la incoltirea semintelor lu" - Costanta Buzea

Cristina ne invita la o lectie frumoasa a educatiei. Felicitari!


Comentarii

Irina a spus…
esti profesoara de limba si literatura romana?f fain! :X eu am sa ies de aici profesoara de arte (plastice) :D . am avut ca practica pedagogica sa predau la o clasa de a7a si mi-a placut f mult, de atunci (decembrie, anul trecut) am decis sa lucrez in domeniul invatamantului, pana atunci visam la cai verzi pe pereti :D.

>:D<
Gingasia a spus…
Felicitari, nu va fi usor, dar este o meserie foarte frumoasa, trebuie sa ai rabdare si tact pedagogic!Si sora mea a terminat istoria artei...:) !

Postări populare de pe acest blog

Recomandarile din vacanta de Paste

Puzzle lemn magnetic Remorcherul 3 ani+ Melissa and Doug
Acest joc de de indemanare este pentru pasionatii de masini, necesita atentie sporita, rabdare si precizie. Jocul are un dicton foarte bun de incurajare a baieteilor, sa tracteze masinile cu probleme: Suna la remorcari! Puzzle-ul magnetic "Melissa and Dougdin" din lemn contine o piesa speciala cu magnet care "pescuieste" piesele din lemn de pe tabla de joc. Sunt adepta jucariilor confectionate din materiale rezistente. Lemnul este perfect pentru puzzle-uri pentru că imaginile nu se deteriorează la fel de uşor ca cele din plastic sau din carton.
Cateva beneficii ale jocului de puzzle în dezvoltarea copiilor:
    Puzzle-ul este un joc care pune accent pe comunicare, spun ce văd în imagini    Îmbunătăţeşte coordonarea mână-ochi a celor mici    Îmbunătăţeşte orientarea spaţială    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai bine dimensiunile    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai întâi…

Copiii vin la Muzeul Naţional al Literaturii Române

Sâmbătă, 17 iunie 2017, ora 11.00, la sediul din Strada Nicolae Crețulescu nr. 8, Muzeul Naţional al Literaturii Române (MNLR) vă așteaptă la o întâlnire interdisciplinară dedicată copiilor dumneavoastră. Alături de amfitrionul evenimentului, Vasile Ernu, vor fi invitate scriitoarea Adina Rosetti şi ilustratoarea Cristiana Radu, un „cuplu” artistic care a realizat două dintre cele mai premiate cărţi din ultima perioadă, volumele ”Domnișoara Poimâine și joaca de-a Timpul” şi ”De ce zboară vrăjitoarele pe cozi de mătură?”. AgențiadeCarte.ro este partener media al evenimentului.
Vara acestea MNLR va organiza mai multe evenimente dedicate copiilor, care au ca scop promovarea lecturii în rîndul celor mici. În cadrul acestor evenimente vor fi invitaţi scriitori şi ilustratori de carte pentru copii care îşi vor prezenta propriile lor creaţii.
Parteneri media: Radio România Cultural, Radio France Internationale, TV City, Observator cultural, Contemporanul, AgentiadeCarte, publicaț…

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .