Treceți la conținutul principal

Martea copiilor

S-a mai incheiat un an scolar si in cateva zile avem examen la limba si literatura romana. Ma rog pentru toti sa gaseasca "cuvinte potrivite", eventual cele argheziene, sa nu se piarda si sa dovedeasca ca au pasit cu dreptul pe un drum al maturitatii apropiate. Atunci cand ii vezi zi de zi sub ochii tai, intelegi ca nu e usor sa lucrezi cu sufletul unui om, sa fii dascal si sfatuitor de taina la mica curte regala a adolescentilor! Sunt gata demulta vreme sa dau truda pe rasfat, dar nu vreau sa scap din maini haturile deciziei...Constientizezi ca timpul uneori iti este nefavorabil, existand ceasuri in care avem dreptul sa ne refugiem in propiul nostru gand … Mi-e dor uneori de neputinta anilor naivi, dar nu intr-atat incat sa vreau sa uit durerea si lumina…
"Niciun arbore nu va lipsi la incoltirea semintelor lu" - Costanta Buzea

Cristina ne invita la o lectie frumoasa a educatiei. Felicitari!


Comentarii

Irina a spus…
esti profesoara de limba si literatura romana?f fain! :X eu am sa ies de aici profesoara de arte (plastice) :D . am avut ca practica pedagogica sa predau la o clasa de a7a si mi-a placut f mult, de atunci (decembrie, anul trecut) am decis sa lucrez in domeniul invatamantului, pana atunci visam la cai verzi pe pereti :D.

>:D<
Gingasia a spus…
Felicitari, nu va fi usor, dar este o meserie foarte frumoasa, trebuie sa ai rabdare si tact pedagogic!Si sora mea a terminat istoria artei...:) !

Postări populare de pe acest blog

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .

KILIPIRIM, 15-19 martie 2017

Miercurea viitoare, pe 15 martie, la etajul 2 al Unirea Shopping Center, Aripa Călăraşi, debutează o nouă ediție a târgului de carte Kilipirim. Toți cei interesați să achiziționeze cărți la prețuri speciale din oferta celor mai importante edituri autohtone au la dispoziție 5 zile în care pot vizita spațiul expozițional: 15-19 martie, zilnic între orele 10.00 și 22.00, accesul fiind gratuit. La targ, iubitorii de lectura vor gasi carti la 1 leu si discounturi substantiale, care ajung si pana la 80%, la standul fiecarei edituri.

„Din 2005 încoace, cum sosește primăvara, iubitorii de lectură din capitală și-au făcut un obicei din a aștepta o nouă ediție a Kilipirim. Ne bucurăm că putem face ca această tradiție să continue și în acest an!

Kilipirim-ul a fost o idee nouă, ce promovează vânzarea de carte direct de la editură, în special titluri aflate la «a doua tinerețe», dar si titluri noi, toate cu discount. Le mulțumim expozanților, care au pregătit, încă o dată, reduc…

Editura Cartea Copiilor lansează „De ce plângem?”

Editura Cartea Copiilor anunţă un nou titlu despre psihologia copiilor, “De ce plângem?” de Andreea Constantin, cu ilustraţii de Maria Constantinescu. Cartea îi ajută pe copii să înţelegă ce este plânsul, ce se întâmplă în corpul lor când plâng şi de ce le pot fi folositoare lacrimile. Cartea prezintă plânsul şi emoţiile atât din punct de vedere psihologic, cât şi biologic, explicând celor mici toate detaliile anatomice într-un mod creativ şi distractiv. De exemplu, copiii pot afla că lacrimile din timpul plânsului sunt deosebite, pentru că, pe lângă apă și sare, în ele se găsesc substanțe speciale produse de corp. Acestea sunt hormonii de stres, care apar din cauza durerii sau a tristeții și e bine să fie daţi afară prin lacrimi, şi endorfinele, un fel de medicament creat de corp pentru a nu mai simţi durerea.
„Am ales să scriu despre plâns fiindcă în cultura noastră acest proces vindecător este descurajat și disprețuit. Copiii, care au atâta nevoie de el, aud deseori m…