Treceți la conținutul principal

Programului SEI (Sistem Educational Informatizat)

In Romania promovarea Programului SEI (Sistem Educational Informatizat) a luat amploare. Multi profesori sustin sistemul educational informatizat, initiat de Ministerul Educatiei si Cercetarii, al carui obiectiv de baza il reprezinta sustinerea procesului de predare-invatare in invatamantul preuniversitar cu tehnologii informationale si comunicationale (TIC). Evenimentul desfasurat in data de 24 iunie a fost rezultatul unei colaborari intre Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului, Facultatea de Psihologie si Stiintele Educatiei din cadrul Universitatii Bucuresti, fiind organizat cu sprijinul Comisiei Nationale a Romaniei pentru UNESCO si al Institutului de Stiinte ale Educatiei, precum si al companiilor Intel si SIVECO Romania.


Am observat ca lectiile interactive on line capteaza atentia si-l determina pe elev sa faca conexiuni in raspunsul sau legat de o anumita tema. Calculatorul îi ofera posibilitatea elevului :
  • de a percepe,
  • de a-si organiza materia,
  • de a-si reprezenta mai bine materialul informativ,
  • de a face conexiuni imediate cu lectiile anterior predate.
Aici gasiti Raportul de cercetare evaluativa 2008 in legatura cu Sistem Educational Informatizat.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

O primavara frumoasa!

Dragi prieteni,

Va doresc o primavara insorita, cu multe carti care sa va inspire viata!:)

@Gingasia

KILIPIRIM, 15-19 martie 2017

Miercurea viitoare, pe 15 martie, la etajul 2 al Unirea Shopping Center, Aripa Călăraşi, debutează o nouă ediție a târgului de carte Kilipirim. Toți cei interesați să achiziționeze cărți la prețuri speciale din oferta celor mai importante edituri autohtone au la dispoziție 5 zile în care pot vizita spațiul expozițional: 15-19 martie, zilnic între orele 10.00 și 22.00, accesul fiind gratuit. La targ, iubitorii de lectura vor gasi carti la 1 leu si discounturi substantiale, care ajung si pana la 80%, la standul fiecarei edituri.

„Din 2005 încoace, cum sosește primăvara, iubitorii de lectură din capitală și-au făcut un obicei din a aștepta o nouă ediție a Kilipirim. Ne bucurăm că putem face ca această tradiție să continue și în acest an!

Kilipirim-ul a fost o idee nouă, ce promovează vânzarea de carte direct de la editură, în special titluri aflate la «a doua tinerețe», dar si titluri noi, toate cu discount. Le mulțumim expozanților, care au pregătit, încă o dată, reduc…

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .