Treceți la conținutul principal

Biblioteca si internet pentru nevazatori

Sa redam lumina cuvintelor si celor care au nevoie de ajutor, felicitari!
Biblioteca Judeteana "Gh. Asachi" Iasi, împreuna cu Asociatia Nevazatorilor din România, Filiala Iasi-Vaslui, inaugureaza azi la Filiala "Mihai Codreanu", prima biblioteca în cadrul unei asociatii de nevazatori. Cu aceasta ocazie se va deschide si Centrul de Internet "Info-nev" si un studio de înregistrare, se precizeaza într-un comunicat, semnat de directorul Bibliotecii Judetene, prof.univ. Catalin Bordeianu.

Reamintim ca Biblioteca "Gh. Asachi" a fost inclusa în Programul Global Libraries, administrat de International Research & Exchanges Board (IREX) si finantat de Fundatia "Bill and Melinda Gates", ce are ca scop facilitarea accesului gratuit la Internet si instalarea de calculatoare în bibliotecile publice. Filiala "Mihai Codreanu" este si rodul unei fructuase colaborari între Biblioteca Judeteana si Filiala Iasi-Vaslui a Asociatiei Nevazatorilor, sustinute în ultimii ani, sub coordonarea bibliografului Irena Brodoceanu.
Sursa: Evenimentul regional al Moldovei

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

O primavara frumoasa!

Dragi prieteni,

Va doresc o primavara insorita, cu multe carti care sa va inspire viata!:)

@Gingasia

KILIPIRIM, 15-19 martie 2017

Miercurea viitoare, pe 15 martie, la etajul 2 al Unirea Shopping Center, Aripa Călăraşi, debutează o nouă ediție a târgului de carte Kilipirim. Toți cei interesați să achiziționeze cărți la prețuri speciale din oferta celor mai importante edituri autohtone au la dispoziție 5 zile în care pot vizita spațiul expozițional: 15-19 martie, zilnic între orele 10.00 și 22.00, accesul fiind gratuit. La targ, iubitorii de lectura vor gasi carti la 1 leu si discounturi substantiale, care ajung si pana la 80%, la standul fiecarei edituri.

„Din 2005 încoace, cum sosește primăvara, iubitorii de lectură din capitală și-au făcut un obicei din a aștepta o nouă ediție a Kilipirim. Ne bucurăm că putem face ca această tradiție să continue și în acest an!

Kilipirim-ul a fost o idee nouă, ce promovează vânzarea de carte direct de la editură, în special titluri aflate la «a doua tinerețe», dar si titluri noi, toate cu discount. Le mulțumim expozanților, care au pregătit, încă o dată, reduc…

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .