Treceți la conținutul principal

Expozitie de pictura dedicata Reginei Maria

Scrisoarea Reginei Maria catre printul Carol


„O inima cat o tara” este expoziţia de pictura ce poate fi vazută la Elite Art Gallery (str. Constantin Noica 134), organizata în memoria Reginei Maria, la 70 de ani de la moartea sa. Evenimentul, care face parte din proiectul „Pictori de azi la Balcic”, reuneste 34 de picturi ce ilustreaza aspecte ale personalitatii artistice a Reginei si a temelor oferite de ctitoria sa de la Balcic.

„Stella Maris”, bisericuta bizantina ctitorita de Maria pentru a-i adaposti inima, este tema centrala a lucrarilor pictorilor expozanti Marilena Murariu, Mihai Sârbulescu, Cristian Paraschiv, Simion Crăciun, Vitalie Butescu, Pierre Zoran Petrel, Ion Lazăr, George Mircea, Alexandru Andronache, Mihai Ţarus, Larisa Astreyn, Andreea Palade-Flondor, Mirela Traistaru, Ana-Ruxandra Ilfoveanu, Emilia Pop si Florin Ferendino. Tot aici sunt prezentate în exclusivitate doua lucrari de exceptie realizate de pictorul Ion Draghici (suveranii sunt pentru prima data înfatisati în marime naturala), fapt ce confera tablourilor o mare valoare documentara, comemorativa si artistica. Expozitia poate fi vizitată de luni pana vineri, între orele 10.00 si 18.00, iar sambata între orele 10.00 şi 14.00, cu programare prealabila prin telefon sau e-mail. Evenimentul a marcat si deschiderea unei galerii de arta on-line http://www.eliteart-gallery.com/

Sursa: www.gandul.info

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

O primavara frumoasa!

Dragi prieteni,

Va doresc o primavara insorita, cu multe carti care sa va inspire viata!:)

@Gingasia

KILIPIRIM, 15-19 martie 2017

Miercurea viitoare, pe 15 martie, la etajul 2 al Unirea Shopping Center, Aripa Călăraşi, debutează o nouă ediție a târgului de carte Kilipirim. Toți cei interesați să achiziționeze cărți la prețuri speciale din oferta celor mai importante edituri autohtone au la dispoziție 5 zile în care pot vizita spațiul expozițional: 15-19 martie, zilnic între orele 10.00 și 22.00, accesul fiind gratuit. La targ, iubitorii de lectura vor gasi carti la 1 leu si discounturi substantiale, care ajung si pana la 80%, la standul fiecarei edituri.

„Din 2005 încoace, cum sosește primăvara, iubitorii de lectură din capitală și-au făcut un obicei din a aștepta o nouă ediție a Kilipirim. Ne bucurăm că putem face ca această tradiție să continue și în acest an!

Kilipirim-ul a fost o idee nouă, ce promovează vânzarea de carte direct de la editură, în special titluri aflate la «a doua tinerețe», dar si titluri noi, toate cu discount. Le mulțumim expozanților, care au pregătit, încă o dată, reduc…

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .