Treceți la conținutul principal

Murphologia feminina



Citind de ici, de colo, ca sa vad varietatea betelor puse-n rotile universale ale existentei, am constatat ca exista un sector slab reprezentat, daca nu cumva complet absent din legile lui Murphy. E vorba de murphologia feminina. Amintindu-mi de observatiile semenelor mele si punandu-le laolalta cu corolarele scoase din experientele personale, am încropit si eu cateva legi feminine. Iata-le pe cele mai banale:

Principiile generale ale vestimentatiei
Legile asortarii, ale Dianei
Daca ai cizme la culoare, n-ai poseta. Daca ai si poseta, observi mai tarziu ca are fermoarul stricat. Daca ai cizme si poseta asortate, tocmai ti-ai patat singura rochie la care se potrivesc. Cand le ai pe toate, înseamna ca a trecut moda si nu se mai poarta culoarea respectiva.

Legea pantofilor
Pantofii care-ti veneau perfect în magazin, devin mici peste cateva zile, cand vrei sa-i încalti prima data.
Corolar: De cate ori îi încerci în zilele cand nu ai nevoie de ei, îti sunt perfecti.
Completari: Cu cat a fost mai scumpa o pereche de pantofi, cu atat o porti mai rar.
Legea Vaiei: Daca vanzatoarea spune "Mi-am luat si eu, la fel!", n-o cumpara.

Legea spalatului de rufe colorate
Toate rufele ale caror culori îti plac ies la spalat.
Perversiunea culorilor remarcata de Carmen. O culoare care a iesit foarte usor dintr-o rufa, nu mai iese nicicum dupa ce a murdarit rufa de alaturi.

Legea petelor
Culorile ies, petele nu.
Sentinta Mariei: Apele trec, petele raman.

Legile casatoriei si divortului
Legea Siminei: Barbatii cei mai buni sunt întotdeauna casatoriti.
Corolar: Daca un barbat e necasatorit, nu înseamna automat ca e bun.
Alt corolar: Daca un barbat liber e totusi perfect, înseamna ca tu tocmai te-ai casatorit.

Legea divorţului, a Martei
Faptele pentru care ai divortat de un barbat nu se vor mai repeta în casnicia lui cu urmatoarea nevasta. Observatia surorii ei: Daca se recasatoreste cu aceeasi persoana, faptele se vor repeta întocmai.

Legea acoperitului în patul conjugal (şi nu numai)
Plapuma pentru doua persoane nu ajunge niciodata pentru doua persoane.

Legea cumpararii de cosmetice
Legea rujului: La culoarea pe care pui ochii, lipsesc testerele.Daca exista tester si-ti place, lipseste produsul. Cand exista tester si produs, înseamna ca n-ai nimerit culoarea.
Observatia Marinei: Acasa culoarea rujului are întotdeauna alta nuanta decat în magazin.
Observatia Oanei: Niciodata fardul de obraz încercat pe mana, nu are aceeasi culoare ca pe obraz. Observaţia lui Sumi: Cand îti alegi, dupa multe cautari, un parfum proaspat, se va gasi cineva din anturaj care sa spuna: "Îti plac parfumurile atat de dulci?"

Legea cremelor, a Doinei
Cremele în cutiile cele mai mari au cel mai putin conţinut. Cremele de zi se deosebesc de cremele de noapte numai prin pret.
Corolar:Pretul mai mare e întotdeauna la crema pe care o vrei, indiferent daca e de zi sau de noapte.

Legea soldurilor
Vezi prima data anuntul "solduri" în ultima zi a perioadei.
Corolare: Tot ce a fost bun si ieftin s-a dat din prima zi. Tot ce poti cumpara la solduri sunt marimile extreme. Daca totusi ochesti un produs frumos si care ti se potriveste, e singurul care nu e la solduri.

Legea tortului, a doamnei Vladan
Tortul are cu atat mai mari sanse de a fi ratat cu cat musafirul pe care îl astepti e mai important. Corolar: Daca totusi îti izbuteste perfect, înseamna ca musafirul va refuza desertul.


Parvulescu, Ioana. Legi potrivnice. In: România literara, nr.24 din 20 Iunie 2008.

Fotografie: Library of Congress

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .

KILIPIRIM, 15-19 martie 2017

Miercurea viitoare, pe 15 martie, la etajul 2 al Unirea Shopping Center, Aripa Călăraşi, debutează o nouă ediție a târgului de carte Kilipirim. Toți cei interesați să achiziționeze cărți la prețuri speciale din oferta celor mai importante edituri autohtone au la dispoziție 5 zile în care pot vizita spațiul expozițional: 15-19 martie, zilnic între orele 10.00 și 22.00, accesul fiind gratuit. La targ, iubitorii de lectura vor gasi carti la 1 leu si discounturi substantiale, care ajung si pana la 80%, la standul fiecarei edituri.

„Din 2005 încoace, cum sosește primăvara, iubitorii de lectură din capitală și-au făcut un obicei din a aștepta o nouă ediție a Kilipirim. Ne bucurăm că putem face ca această tradiție să continue și în acest an!

Kilipirim-ul a fost o idee nouă, ce promovează vânzarea de carte direct de la editură, în special titluri aflate la «a doua tinerețe», dar si titluri noi, toate cu discount. Le mulțumim expozanților, care au pregătit, încă o dată, reduc…

Editura Cartea Copiilor lansează „De ce plângem?”

Editura Cartea Copiilor anunţă un nou titlu despre psihologia copiilor, “De ce plângem?” de Andreea Constantin, cu ilustraţii de Maria Constantinescu. Cartea îi ajută pe copii să înţelegă ce este plânsul, ce se întâmplă în corpul lor când plâng şi de ce le pot fi folositoare lacrimile. Cartea prezintă plânsul şi emoţiile atât din punct de vedere psihologic, cât şi biologic, explicând celor mici toate detaliile anatomice într-un mod creativ şi distractiv. De exemplu, copiii pot afla că lacrimile din timpul plânsului sunt deosebite, pentru că, pe lângă apă și sare, în ele se găsesc substanțe speciale produse de corp. Acestea sunt hormonii de stres, care apar din cauza durerii sau a tristeții și e bine să fie daţi afară prin lacrimi, şi endorfinele, un fel de medicament creat de corp pentru a nu mai simţi durerea.
„Am ales să scriu despre plâns fiindcă în cultura noastră acest proces vindecător este descurajat și disprețuit. Copiii, care au atâta nevoie de el, aud deseori m…