Treceți la conținutul principal

O noua biblioteca digitala europeana: picturi, carti, filme si arhive

Europeana - biblioteca europeana digitala, muzeu si arhiva - este un proiect de 2 ani care a inceput in iulie 2007. Insa, pana la o forma finala a acestei biblioteci online, toate statele membre trebuie sa depuna eforturi intense pentru digitalizarea documentelor ce vor aparea pe site. Europeana va oferi utilizatorilor acces direct la 2 milioane de resurse digitale, inclusiv materialul de film, fotografii, picturi, harti, manuscrise, carti, ziare si lucrari de arhiva. Proiectul va fi lansat in luna noiembrie 2008, cum anunta Viviane Reding, Comisarul European pentru Societatea Informationala si Media.
Interfaţa va fi în mai multe limbi, iar intentia este ca, pana în 2010 portalul Europeana sa ofere acces direct la toata lumea si peste 6 milioane de documente digitale, fotografii, carti, filme si înregistrari de arhiva.
Europeana este o retea tematica, finantat de Comisia Europeana în cadrul programului eContent plus, ca parte a politicii i2010. Initial cunoscuta sub denumirea de Biblioteca europeana digitala retea - EDLnet - este un parteneriat cu 90 de reprezentanti ai organizatiilor de patrimoniu si Koninklijke Bibliotheek.

Acest proiect se compileaza pe un management de proiect si pe o expertiza tehnica dezvoltata de The European Library, fiind un serviciu al Conferinţei Europene National Librarians.
Supravegherea proiectului este asigurata de EDL Foundation.
Asteptam cu mare entuziasm ca acest proiect sa fie dus la final!
Mai multe detalii aici.

Comentarii

smith john a spus…
Super blogul !
Trailer+film+subtitrare filme gratis 2009
http://filme-gratis-2009.blogspot.com Intra si vezi !
Bafta in continuare !

Postări populare de pe acest blog

O primavara frumoasa!

Dragi prieteni,

Va doresc o primavara insorita, cu multe carti care sa va inspire viata!:)

@Gingasia

KILIPIRIM, 15-19 martie 2017

Miercurea viitoare, pe 15 martie, la etajul 2 al Unirea Shopping Center, Aripa Călăraşi, debutează o nouă ediție a târgului de carte Kilipirim. Toți cei interesați să achiziționeze cărți la prețuri speciale din oferta celor mai importante edituri autohtone au la dispoziție 5 zile în care pot vizita spațiul expozițional: 15-19 martie, zilnic între orele 10.00 și 22.00, accesul fiind gratuit. La targ, iubitorii de lectura vor gasi carti la 1 leu si discounturi substantiale, care ajung si pana la 80%, la standul fiecarei edituri.

„Din 2005 încoace, cum sosește primăvara, iubitorii de lectură din capitală și-au făcut un obicei din a aștepta o nouă ediție a Kilipirim. Ne bucurăm că putem face ca această tradiție să continue și în acest an!

Kilipirim-ul a fost o idee nouă, ce promovează vânzarea de carte direct de la editură, în special titluri aflate la «a doua tinerețe», dar si titluri noi, toate cu discount. Le mulțumim expozanților, care au pregătit, încă o dată, reduc…

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .