Treceți la conținutul principal

O noua biblioteca digitala europeana: picturi, carti, filme si arhive

Europeana - biblioteca europeana digitala, muzeu si arhiva - este un proiect de 2 ani care a inceput in iulie 2007. Insa, pana la o forma finala a acestei biblioteci online, toate statele membre trebuie sa depuna eforturi intense pentru digitalizarea documentelor ce vor aparea pe site. Europeana va oferi utilizatorilor acces direct la 2 milioane de resurse digitale, inclusiv materialul de film, fotografii, picturi, harti, manuscrise, carti, ziare si lucrari de arhiva. Proiectul va fi lansat in luna noiembrie 2008, cum anunta Viviane Reding, Comisarul European pentru Societatea Informationala si Media.
Interfaţa va fi în mai multe limbi, iar intentia este ca, pana în 2010 portalul Europeana sa ofere acces direct la toata lumea si peste 6 milioane de documente digitale, fotografii, carti, filme si înregistrari de arhiva.
Europeana este o retea tematica, finantat de Comisia Europeana în cadrul programului eContent plus, ca parte a politicii i2010. Initial cunoscuta sub denumirea de Biblioteca europeana digitala retea - EDLnet - este un parteneriat cu 90 de reprezentanti ai organizatiilor de patrimoniu si Koninklijke Bibliotheek.

Acest proiect se compileaza pe un management de proiect si pe o expertiza tehnica dezvoltata de The European Library, fiind un serviciu al Conferinţei Europene National Librarians.
Supravegherea proiectului este asigurata de EDL Foundation.
Asteptam cu mare entuziasm ca acest proiect sa fie dus la final!
Mai multe detalii aici.

Comentarii

smith john a spus…
Super blogul !
Trailer+film+subtitrare filme gratis 2009
http://filme-gratis-2009.blogspot.com Intra si vezi !
Bafta in continuare !

Postări populare de pe acest blog

Recomandarile din vacanta de Paste

Puzzle lemn magnetic Remorcherul 3 ani+ Melissa and Doug
Acest joc de de indemanare este pentru pasionatii de masini, necesita atentie sporita, rabdare si precizie. Jocul are un dicton foarte bun de incurajare a baieteilor, sa tracteze masinile cu probleme: Suna la remorcari! Puzzle-ul magnetic "Melissa and Dougdin" din lemn contine o piesa speciala cu magnet care "pescuieste" piesele din lemn de pe tabla de joc. Sunt adepta jucariilor confectionate din materiale rezistente. Lemnul este perfect pentru puzzle-uri pentru că imaginile nu se deteriorează la fel de uşor ca cele din plastic sau din carton.
Cateva beneficii ale jocului de puzzle în dezvoltarea copiilor:
    Puzzle-ul este un joc care pune accent pe comunicare, spun ce văd în imagini    Îmbunătăţeşte coordonarea mână-ochi a celor mici    Îmbunătăţeşte orientarea spaţială    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai bine dimensiunile    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai întâi…

Copiii vin la Muzeul Naţional al Literaturii Române

Sâmbătă, 17 iunie 2017, ora 11.00, la sediul din Strada Nicolae Crețulescu nr. 8, Muzeul Naţional al Literaturii Române (MNLR) vă așteaptă la o întâlnire interdisciplinară dedicată copiilor dumneavoastră. Alături de amfitrionul evenimentului, Vasile Ernu, vor fi invitate scriitoarea Adina Rosetti şi ilustratoarea Cristiana Radu, un „cuplu” artistic care a realizat două dintre cele mai premiate cărţi din ultima perioadă, volumele ”Domnișoara Poimâine și joaca de-a Timpul” şi ”De ce zboară vrăjitoarele pe cozi de mătură?”. AgențiadeCarte.ro este partener media al evenimentului.
Vara acestea MNLR va organiza mai multe evenimente dedicate copiilor, care au ca scop promovarea lecturii în rîndul celor mici. În cadrul acestor evenimente vor fi invitaţi scriitori şi ilustratori de carte pentru copii care îşi vor prezenta propriile lor creaţii.
Parteneri media: Radio România Cultural, Radio France Internationale, TV City, Observator cultural, Contemporanul, AgentiadeCarte, publicaț…

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .