Treceți la conținutul principal

The Open Library

Un proiect pe care il prezint cu mare incantare! THE OPEN LIBRARY contine circa 30 de milioane de înregistrari (13, 4 milioane sunt disponibile prin intermediul site-ul acum) si multe urmeaza sa fie digitizate. S-a construit o baza de date cu infrastructura si interfata wiki. Open Library este un proiect non-profit, Internet Archive, si este finantat în parte de o subventie de la Biblioteca de Stat din California. Acesta este un proiect Open, iar software-ul este in format deschis.

Oricine poate participa la acest proiect, indiferent daca sunteti programator, bibliotecar care vrea sa adauge înregistrari, sa contribuie la dezvoltarea acestui catalog sau un iubitor de carti care vrea sa se asigure de reprezentarea cea mai buna a cartilor sale favorite. O multime de biblioteci au colectii mari de date stocate in format MARC care pot fi introduse in Open Library, multe dintre ele si-au anuntat chiar participarea si sustinerea.
Nu toate lucrarile sunt digitizate, multe sunt postate ca titluri. Eu am gasit cateva care ma intereseaza !

Crane, Walter .Of the decorative illustration of books old and new (G. Bell, 1905) .Lang, Andrew. The library (MacMillan, 1892)


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

O primavara frumoasa!

Dragi prieteni,

Va doresc o primavara insorita, cu multe carti care sa va inspire viata!:)

@Gingasia

KILIPIRIM, 15-19 martie 2017

Miercurea viitoare, pe 15 martie, la etajul 2 al Unirea Shopping Center, Aripa Călăraşi, debutează o nouă ediție a târgului de carte Kilipirim. Toți cei interesați să achiziționeze cărți la prețuri speciale din oferta celor mai importante edituri autohtone au la dispoziție 5 zile în care pot vizita spațiul expozițional: 15-19 martie, zilnic între orele 10.00 și 22.00, accesul fiind gratuit. La targ, iubitorii de lectura vor gasi carti la 1 leu si discounturi substantiale, care ajung si pana la 80%, la standul fiecarei edituri.

„Din 2005 încoace, cum sosește primăvara, iubitorii de lectură din capitală și-au făcut un obicei din a aștepta o nouă ediție a Kilipirim. Ne bucurăm că putem face ca această tradiție să continue și în acest an!

Kilipirim-ul a fost o idee nouă, ce promovează vânzarea de carte direct de la editură, în special titluri aflate la «a doua tinerețe», dar si titluri noi, toate cu discount. Le mulțumim expozanților, care au pregătit, încă o dată, reduc…

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .