Treceți la conținutul principal

Proiectul cultural "Roata copilariei. Lectura.Studiu.Joc"PROGRAM ESTIVAL DE VACANTA 2008 in bibliotecile pentru copii si tineret din Capitala – Filiale ale Bibliotecii Metropolitane Bucuresti. Serviciul Programe pentru Copii si Tineret coordoneaza o serie de proiecte culturale, care vizeaza redescoperirea nevoii de lectura (de carte) si de stimulare a creativitatii, în special pentru copii. Pentru atingerea scopului, lectura este propusa în îmbinare cu jocul, în cadrul unor activitati culturale complexe, din incinta bibliotecilor – filiale( Programul Citim împreună; Timpul poveştilor. Căsuţa poveştilor; Timpul jocului; Expoziţii de artă plastică, fotografie şi artă decorativă etc.)

1 Iulie – 1 Septembrie 2008

Programul se va desfasura în filialele: Ion Creanga, Vasile Alecsandri, Elena Farago, George Topârceanu, Petre Ispirescu. Astfel, în cele cinci filiale, în fiecare zi de luni in perioada 1 iulie - 1 septembrie 2008, vor avea loc urmatoarele activitati:

• Ocuparea timpului liber pentru grupuri de 10 – 20 copii (cititori ai bibliotecilor publice bucureştene) în perioada vacantei mari, sub atenta îndrumare a bibliotecarilor si animatorilor culturali
• Bibliotecile pentru copii – un spatiu ideal de interferenta a activitatilor educative cu cele de recreere si petrecere a timpului liber
• Cartea de vacanta / Jocurile literare – o modalitate de formare a personalitatii copilului
• Organizarea de activitati recreative pe categorii de vârsta
• Jocuri de interior
• Vizionarea unor casete de desene animate
• Jocuri de exterior.
• Ateliere de creatie cu scopul de a stimula imaginaţia şi creativitatea copiilor folosind suporturi materiale diferite
• Concursuri literare (minispectacole de teatru, concurs de recitari, dimineti de basm…)
• Concursuri sportive
• Vizite la obiective culturale
• Expoziţii de desene şi afişe confecţionate de copii

Sursa: http://www.bmms.ro/

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

O primavara frumoasa!

Dragi prieteni,

Va doresc o primavara insorita, cu multe carti care sa va inspire viata!:)

@Gingasia

KILIPIRIM, 15-19 martie 2017

Miercurea viitoare, pe 15 martie, la etajul 2 al Unirea Shopping Center, Aripa Călăraşi, debutează o nouă ediție a târgului de carte Kilipirim. Toți cei interesați să achiziționeze cărți la prețuri speciale din oferta celor mai importante edituri autohtone au la dispoziție 5 zile în care pot vizita spațiul expozițional: 15-19 martie, zilnic între orele 10.00 și 22.00, accesul fiind gratuit. La targ, iubitorii de lectura vor gasi carti la 1 leu si discounturi substantiale, care ajung si pana la 80%, la standul fiecarei edituri.

„Din 2005 încoace, cum sosește primăvara, iubitorii de lectură din capitală și-au făcut un obicei din a aștepta o nouă ediție a Kilipirim. Ne bucurăm că putem face ca această tradiție să continue și în acest an!

Kilipirim-ul a fost o idee nouă, ce promovează vânzarea de carte direct de la editură, în special titluri aflate la «a doua tinerețe», dar si titluri noi, toate cu discount. Le mulțumim expozanților, care au pregătit, încă o dată, reduc…

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .