Treceți la conținutul principal

Proiectul cultural "Roata copilariei. Lectura.Studiu.Joc"PROGRAM ESTIVAL DE VACANTA 2008 in bibliotecile pentru copii si tineret din Capitala – Filiale ale Bibliotecii Metropolitane Bucuresti. Serviciul Programe pentru Copii si Tineret coordoneaza o serie de proiecte culturale, care vizeaza redescoperirea nevoii de lectura (de carte) si de stimulare a creativitatii, în special pentru copii. Pentru atingerea scopului, lectura este propusa în îmbinare cu jocul, în cadrul unor activitati culturale complexe, din incinta bibliotecilor – filiale( Programul Citim împreună; Timpul poveştilor. Căsuţa poveştilor; Timpul jocului; Expoziţii de artă plastică, fotografie şi artă decorativă etc.)

1 Iulie – 1 Septembrie 2008

Programul se va desfasura în filialele: Ion Creanga, Vasile Alecsandri, Elena Farago, George Topârceanu, Petre Ispirescu. Astfel, în cele cinci filiale, în fiecare zi de luni in perioada 1 iulie - 1 septembrie 2008, vor avea loc urmatoarele activitati:

• Ocuparea timpului liber pentru grupuri de 10 – 20 copii (cititori ai bibliotecilor publice bucureştene) în perioada vacantei mari, sub atenta îndrumare a bibliotecarilor si animatorilor culturali
• Bibliotecile pentru copii – un spatiu ideal de interferenta a activitatilor educative cu cele de recreere si petrecere a timpului liber
• Cartea de vacanta / Jocurile literare – o modalitate de formare a personalitatii copilului
• Organizarea de activitati recreative pe categorii de vârsta
• Jocuri de interior
• Vizionarea unor casete de desene animate
• Jocuri de exterior.
• Ateliere de creatie cu scopul de a stimula imaginaţia şi creativitatea copiilor folosind suporturi materiale diferite
• Concursuri literare (minispectacole de teatru, concurs de recitari, dimineti de basm…)
• Concursuri sportive
• Vizite la obiective culturale
• Expoziţii de desene şi afişe confecţionate de copii

Sursa: http://www.bmms.ro/

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Recomandarile din vacanta de Paste

Puzzle lemn magnetic Remorcherul 3 ani+ Melissa and Doug
Acest joc de de indemanare este pentru pasionatii de masini, necesita atentie sporita, rabdare si precizie. Jocul are un dicton foarte bun de incurajare a baieteilor, sa tracteze masinile cu probleme: Suna la remorcari! Puzzle-ul magnetic "Melissa and Dougdin" din lemn contine o piesa speciala cu magnet care "pescuieste" piesele din lemn de pe tabla de joc. Sunt adepta jucariilor confectionate din materiale rezistente. Lemnul este perfect pentru puzzle-uri pentru că imaginile nu se deteriorează la fel de uşor ca cele din plastic sau din carton.
Cateva beneficii ale jocului de puzzle în dezvoltarea copiilor:
    Puzzle-ul este un joc care pune accent pe comunicare, spun ce văd în imagini    Îmbunătăţeşte coordonarea mână-ochi a celor mici    Îmbunătăţeşte orientarea spaţială    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai bine dimensiunile    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai întâi…

Copiii vin la Muzeul Naţional al Literaturii Române

Sâmbătă, 17 iunie 2017, ora 11.00, la sediul din Strada Nicolae Crețulescu nr. 8, Muzeul Naţional al Literaturii Române (MNLR) vă așteaptă la o întâlnire interdisciplinară dedicată copiilor dumneavoastră. Alături de amfitrionul evenimentului, Vasile Ernu, vor fi invitate scriitoarea Adina Rosetti şi ilustratoarea Cristiana Radu, un „cuplu” artistic care a realizat două dintre cele mai premiate cărţi din ultima perioadă, volumele ”Domnișoara Poimâine și joaca de-a Timpul” şi ”De ce zboară vrăjitoarele pe cozi de mătură?”. AgențiadeCarte.ro este partener media al evenimentului.
Vara acestea MNLR va organiza mai multe evenimente dedicate copiilor, care au ca scop promovarea lecturii în rîndul celor mici. În cadrul acestor evenimente vor fi invitaţi scriitori şi ilustratori de carte pentru copii care îşi vor prezenta propriile lor creaţii.
Parteneri media: Radio România Cultural, Radio France Internationale, TV City, Observator cultural, Contemporanul, AgentiadeCarte, publicaț…

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .