Treceți la conținutul principal

Sa citim impreuna


Din dorinta de a-mi continua cu placere meseria am realizat aceasta noua sectiune intitulata: “Sa citim impreuna!”. Va fi o sectiune bibliografica de recomandare a ultimelor aparitii editoriale. Iubind cartea, m-am gandit sa promovez lectura si cultura. V-as ruga sa participati alaturi de mine la aceasta initiativa. Copiati codul html de mai jos in bara blogului dumneavoastra. Va multumesc !


<a href="http://gingasia.blogspot.com"><img src="http://i188.photobucket.com/albums/z155/simpaty28/micsorata.jpg"/></a>


LUNA AUGUST

 • Dahlke, Ruediger. Boala ca sansa. Cum sa descifram mesajul ascuns al bolii. Bucuresti: Ed. Trei, 2008.


 • Kellerman, Henry. 4 pasi catre linistea sufletului. O cale simpla si eficienta de inlaturare a simptomelor psihice. Bucuresti: Ed. Trei, 2008.


 • Dan, Berindei. Balcescu. Bucuresti: Editura Historia, 2008. Recomandare


 • Zamani, Lelia. Oameni si locuri din vechiul Bucuresti. Bucuresti: Editura Vremea, 2008.


 • Macici, Mihai. Lumea vinurilor. Vinurile lumii. Bucuresti: Editura Vremea, 2008.

 • Iuga, Dumitru. Maramureş, ţară veche. Baia Mare: Editura Cybela, 2008 . (Antologie de folclor de pe Cursul Superior al Tisei, care adună într-un singur tom tot ceea ce se cunoştea, pînă în anul 1908, din folclorul maramureşean - texte pînă acum risipite în diverse studii, culegeri, ziare şi reviste). Recomandare


 • Blandiana, Ana. Poeme: 1964-2004. Bucuresti: Humanitas, 2008. (Cartea cuprinde patru decenii de poezie, de la volumul de debut, Persoana intaia plural (1964), la Refluxul sensurilor (2004) ).


 • Blandiana, Ana. A fi sau a privi. Bucuresti: Humanitas, 2008.

 • Stoica, Anica. Aritmetica in culori. Bucuresti: Editura Aramis, 2008.( Caiet de activitate independenta, realizat in maniera interdisciplinara, care se adreseaza copiilor cu varsta cuprinsa intre 5-7 ani. In cadrul acestuia, copiii pot colora diverse imagini, desena, grupa obiecte, rezolva exercitii de adunare si scadere in limitele 1-10 cu 1-2 unitati.) Carte pentru copii

 • Sale, Colin. Atlasul lumii pentru copii. Bucuresti: Editura Rao, 2008. Carte pentru copii

 • 100 de minuni ale Chinei. Bucuresti: Editura All, 2008.

 • Brudaşcu, Dan. „Goga şi criticii săi“. Cluj-Napoca: Ed. Sedan, 2008.


 • Paraschivescu, Radu. Cum ne-am petrecut armata. Bucuresti: Editura Humanitas, 2008.

 • Traşcă, Ottmar; Deletant, Dennis. Al III-lea Reich şi Holocaustul din România 1940-1944. Documente din arhivele germane. Bucuresti: Editura Institutul Naţional pentru Studierea Holocaustului din România "Eli Wiesel", 2008.


 • Steinhardt, N. Jurnalul fericirii. Bucuresti: Polirom, 2008. Argument de P.S. Justin Hodea Sigheteanul; Editie îngrijita, studiu introductiv, repere biobibliografice si indice de Virgil Bulat. Note de Virgil Bulat si Virgil Ciomos.Cu „Un dosar al memoriei arestate” de George Ardeleanu . Recomandare

 • Steinhardt, N. Daruind vei dobîndi. Cuvinte de credinta. Bucuresti: Polirom, 2008. (Editie îngrijita, note, studiu introductiv si referinte critice de Stefan Iloaie.Repere biobibliografice de Virgil Bulat. Indici de Macarie Motogna. Contine CD audio . Recomandare


Sa citim impreuna - Luna iulie

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Recomandarile din vacanta de Paste

Puzzle lemn magnetic Remorcherul 3 ani+ Melissa and Doug
Acest joc de de indemanare este pentru pasionatii de masini, necesita atentie sporita, rabdare si precizie. Jocul are un dicton foarte bun de incurajare a baieteilor, sa tracteze masinile cu probleme: Suna la remorcari! Puzzle-ul magnetic "Melissa and Dougdin" din lemn contine o piesa speciala cu magnet care "pescuieste" piesele din lemn de pe tabla de joc. Sunt adepta jucariilor confectionate din materiale rezistente. Lemnul este perfect pentru puzzle-uri pentru că imaginile nu se deteriorează la fel de uşor ca cele din plastic sau din carton.
Cateva beneficii ale jocului de puzzle în dezvoltarea copiilor:
    Puzzle-ul este un joc care pune accent pe comunicare, spun ce văd în imagini    Îmbunătăţeşte coordonarea mână-ochi a celor mici    Îmbunătăţeşte orientarea spaţială    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai bine dimensiunile    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai întâi…

Copiii vin la Muzeul Naţional al Literaturii Române

Sâmbătă, 17 iunie 2017, ora 11.00, la sediul din Strada Nicolae Crețulescu nr. 8, Muzeul Naţional al Literaturii Române (MNLR) vă așteaptă la o întâlnire interdisciplinară dedicată copiilor dumneavoastră. Alături de amfitrionul evenimentului, Vasile Ernu, vor fi invitate scriitoarea Adina Rosetti şi ilustratoarea Cristiana Radu, un „cuplu” artistic care a realizat două dintre cele mai premiate cărţi din ultima perioadă, volumele ”Domnișoara Poimâine și joaca de-a Timpul” şi ”De ce zboară vrăjitoarele pe cozi de mătură?”. AgențiadeCarte.ro este partener media al evenimentului.
Vara acestea MNLR va organiza mai multe evenimente dedicate copiilor, care au ca scop promovarea lecturii în rîndul celor mici. În cadrul acestor evenimente vor fi invitaţi scriitori şi ilustratori de carte pentru copii care îşi vor prezenta propriile lor creaţii.
Parteneri media: Radio România Cultural, Radio France Internationale, TV City, Observator cultural, Contemporanul, AgentiadeCarte, publicaț…

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .