Treceți la conținutul principal

Sa citim impreuna


Din dorinta de a-mi continua cu placere meseria am realizat aceasta noua sectiune intitulata: “Sa citim impreuna!”. Va fi o sectiune bibliografica de recomandare a ultimelor aparitii editoriale. Iubind cartea, m-am gandit sa promovez lectura si cultura. V-as ruga sa participati alaturi de mine la aceasta initiativa. Copiati codul html de mai jos in bara blogului dumneavoastra. Va multumesc !


<a href="http://gingasia.blogspot.com"><img src="http://i188.photobucket.com/albums/z155/simpaty28/micsorata.jpg"/></a>


LUNA AUGUST

 • Dahlke, Ruediger. Boala ca sansa. Cum sa descifram mesajul ascuns al bolii. Bucuresti: Ed. Trei, 2008.


 • Kellerman, Henry. 4 pasi catre linistea sufletului. O cale simpla si eficienta de inlaturare a simptomelor psihice. Bucuresti: Ed. Trei, 2008.


 • Dan, Berindei. Balcescu. Bucuresti: Editura Historia, 2008. Recomandare


 • Zamani, Lelia. Oameni si locuri din vechiul Bucuresti. Bucuresti: Editura Vremea, 2008.


 • Macici, Mihai. Lumea vinurilor. Vinurile lumii. Bucuresti: Editura Vremea, 2008.

 • Iuga, Dumitru. Maramureş, ţară veche. Baia Mare: Editura Cybela, 2008 . (Antologie de folclor de pe Cursul Superior al Tisei, care adună într-un singur tom tot ceea ce se cunoştea, pînă în anul 1908, din folclorul maramureşean - texte pînă acum risipite în diverse studii, culegeri, ziare şi reviste). Recomandare


 • Blandiana, Ana. Poeme: 1964-2004. Bucuresti: Humanitas, 2008. (Cartea cuprinde patru decenii de poezie, de la volumul de debut, Persoana intaia plural (1964), la Refluxul sensurilor (2004) ).


 • Blandiana, Ana. A fi sau a privi. Bucuresti: Humanitas, 2008.

 • Stoica, Anica. Aritmetica in culori. Bucuresti: Editura Aramis, 2008.( Caiet de activitate independenta, realizat in maniera interdisciplinara, care se adreseaza copiilor cu varsta cuprinsa intre 5-7 ani. In cadrul acestuia, copiii pot colora diverse imagini, desena, grupa obiecte, rezolva exercitii de adunare si scadere in limitele 1-10 cu 1-2 unitati.) Carte pentru copii

 • Sale, Colin. Atlasul lumii pentru copii. Bucuresti: Editura Rao, 2008. Carte pentru copii

 • 100 de minuni ale Chinei. Bucuresti: Editura All, 2008.

 • Brudaşcu, Dan. „Goga şi criticii săi“. Cluj-Napoca: Ed. Sedan, 2008.


 • Paraschivescu, Radu. Cum ne-am petrecut armata. Bucuresti: Editura Humanitas, 2008.

 • Traşcă, Ottmar; Deletant, Dennis. Al III-lea Reich şi Holocaustul din România 1940-1944. Documente din arhivele germane. Bucuresti: Editura Institutul Naţional pentru Studierea Holocaustului din România "Eli Wiesel", 2008.


 • Steinhardt, N. Jurnalul fericirii. Bucuresti: Polirom, 2008. Argument de P.S. Justin Hodea Sigheteanul; Editie îngrijita, studiu introductiv, repere biobibliografice si indice de Virgil Bulat. Note de Virgil Bulat si Virgil Ciomos.Cu „Un dosar al memoriei arestate” de George Ardeleanu . Recomandare

 • Steinhardt, N. Daruind vei dobîndi. Cuvinte de credinta. Bucuresti: Polirom, 2008. (Editie îngrijita, note, studiu introductiv si referinte critice de Stefan Iloaie.Repere biobibliografice de Virgil Bulat. Indici de Macarie Motogna. Contine CD audio . Recomandare


Sa citim impreuna - Luna iulie

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .

KILIPIRIM, 15-19 martie 2017

Miercurea viitoare, pe 15 martie, la etajul 2 al Unirea Shopping Center, Aripa Călăraşi, debutează o nouă ediție a târgului de carte Kilipirim. Toți cei interesați să achiziționeze cărți la prețuri speciale din oferta celor mai importante edituri autohtone au la dispoziție 5 zile în care pot vizita spațiul expozițional: 15-19 martie, zilnic între orele 10.00 și 22.00, accesul fiind gratuit. La targ, iubitorii de lectura vor gasi carti la 1 leu si discounturi substantiale, care ajung si pana la 80%, la standul fiecarei edituri.

„Din 2005 încoace, cum sosește primăvara, iubitorii de lectură din capitală și-au făcut un obicei din a aștepta o nouă ediție a Kilipirim. Ne bucurăm că putem face ca această tradiție să continue și în acest an!

Kilipirim-ul a fost o idee nouă, ce promovează vânzarea de carte direct de la editură, în special titluri aflate la «a doua tinerețe», dar si titluri noi, toate cu discount. Le mulțumim expozanților, care au pregătit, încă o dată, reduc…

Editura Cartea Copiilor lansează „De ce plângem?”

Editura Cartea Copiilor anunţă un nou titlu despre psihologia copiilor, “De ce plângem?” de Andreea Constantin, cu ilustraţii de Maria Constantinescu. Cartea îi ajută pe copii să înţelegă ce este plânsul, ce se întâmplă în corpul lor când plâng şi de ce le pot fi folositoare lacrimile. Cartea prezintă plânsul şi emoţiile atât din punct de vedere psihologic, cât şi biologic, explicând celor mici toate detaliile anatomice într-un mod creativ şi distractiv. De exemplu, copiii pot afla că lacrimile din timpul plânsului sunt deosebite, pentru că, pe lângă apă și sare, în ele se găsesc substanțe speciale produse de corp. Acestea sunt hormonii de stres, care apar din cauza durerii sau a tristeții și e bine să fie daţi afară prin lacrimi, şi endorfinele, un fel de medicament creat de corp pentru a nu mai simţi durerea.
„Am ales să scriu despre plâns fiindcă în cultura noastră acest proces vindecător este descurajat și disprețuit. Copiii, care au atâta nevoie de el, aud deseori m…