Treceți la conținutul principal

Targul Creatorilor Populari din Romania Editia a XXV-a 15 - 17 august 2008 Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului

Muzeul Astra organizeaza, in perioada 15-17 august 2008, Targul Creatorilor Populari din Romania, manifestare ajunsa la cea de-a XXV-a editie. Ca de obicei in astfel de ocazii, vor fi prezenti zeci de mesteri populari din toate regiunile tarii, care-si vor expune marfurile spre vanzare, prezentandu-si, pentru cei doritori sa-si largeasca orizontul de cunostinte si preocupari, o parte din secretele unor meserii pastrate cu sfintenie de secole. Vor fi prezente simboluri ale civilizatiei traditionale: roata olarului, ouale incondeiate, stergarele sau covoarele tesute, icoanele pictate pe sticla si lemn, mastile etc. Prin toate aceste elemente Muzeul Astra doreste sa mentina activa, in constiinta publicului, dorinta de a cunoaste un fenomen de viata romaneasca, ce combina traditia, istoria civilizatiei romanesti, patrimoniul tehnic si, bineinteles, arta populara. Sambata, de la 17,00 la 19,00, va fi organizat si un spectacol al ansamblului Tulnicul din Blajeni, judetul Hunedoara, constand dintr-o suita de dansuri si cantece populare.Programul zilnic al Targului va fi intre orele 10,00 si 20,00, in Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului.

Sursa: www.comunicatemedia.ro

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

O primavara frumoasa!

Dragi prieteni,

Va doresc o primavara insorita, cu multe carti care sa va inspire viata!:)

@Gingasia

KILIPIRIM, 15-19 martie 2017

Miercurea viitoare, pe 15 martie, la etajul 2 al Unirea Shopping Center, Aripa Călăraşi, debutează o nouă ediție a târgului de carte Kilipirim. Toți cei interesați să achiziționeze cărți la prețuri speciale din oferta celor mai importante edituri autohtone au la dispoziție 5 zile în care pot vizita spațiul expozițional: 15-19 martie, zilnic între orele 10.00 și 22.00, accesul fiind gratuit. La targ, iubitorii de lectura vor gasi carti la 1 leu si discounturi substantiale, care ajung si pana la 80%, la standul fiecarei edituri.

„Din 2005 încoace, cum sosește primăvara, iubitorii de lectură din capitală și-au făcut un obicei din a aștepta o nouă ediție a Kilipirim. Ne bucurăm că putem face ca această tradiție să continue și în acest an!

Kilipirim-ul a fost o idee nouă, ce promovează vânzarea de carte direct de la editură, în special titluri aflate la «a doua tinerețe», dar si titluri noi, toate cu discount. Le mulțumim expozanților, care au pregătit, încă o dată, reduc…

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .