Treceți la conținutul principal

Targul Creatorilor Populari din Romania Editia a XXV-a 15 - 17 august 2008 Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului

Muzeul Astra organizeaza, in perioada 15-17 august 2008, Targul Creatorilor Populari din Romania, manifestare ajunsa la cea de-a XXV-a editie. Ca de obicei in astfel de ocazii, vor fi prezenti zeci de mesteri populari din toate regiunile tarii, care-si vor expune marfurile spre vanzare, prezentandu-si, pentru cei doritori sa-si largeasca orizontul de cunostinte si preocupari, o parte din secretele unor meserii pastrate cu sfintenie de secole. Vor fi prezente simboluri ale civilizatiei traditionale: roata olarului, ouale incondeiate, stergarele sau covoarele tesute, icoanele pictate pe sticla si lemn, mastile etc. Prin toate aceste elemente Muzeul Astra doreste sa mentina activa, in constiinta publicului, dorinta de a cunoaste un fenomen de viata romaneasca, ce combina traditia, istoria civilizatiei romanesti, patrimoniul tehnic si, bineinteles, arta populara. Sambata, de la 17,00 la 19,00, va fi organizat si un spectacol al ansamblului Tulnicul din Blajeni, judetul Hunedoara, constand dintr-o suita de dansuri si cantece populare.Programul zilnic al Targului va fi intre orele 10,00 si 20,00, in Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului.

Sursa: www.comunicatemedia.ro

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Recomandarile din vacanta de Paste

Puzzle lemn magnetic Remorcherul 3 ani+ Melissa and Doug
Acest joc de de indemanare este pentru pasionatii de masini, necesita atentie sporita, rabdare si precizie. Jocul are un dicton foarte bun de incurajare a baieteilor, sa tracteze masinile cu probleme: Suna la remorcari! Puzzle-ul magnetic "Melissa and Dougdin" din lemn contine o piesa speciala cu magnet care "pescuieste" piesele din lemn de pe tabla de joc. Sunt adepta jucariilor confectionate din materiale rezistente. Lemnul este perfect pentru puzzle-uri pentru că imaginile nu se deteriorează la fel de uşor ca cele din plastic sau din carton.
Cateva beneficii ale jocului de puzzle în dezvoltarea copiilor:
    Puzzle-ul este un joc care pune accent pe comunicare, spun ce văd în imagini    Îmbunătăţeşte coordonarea mână-ochi a celor mici    Îmbunătăţeşte orientarea spaţială    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai bine dimensiunile    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai întâi…

Copiii vin la Muzeul Naţional al Literaturii Române

Sâmbătă, 17 iunie 2017, ora 11.00, la sediul din Strada Nicolae Crețulescu nr. 8, Muzeul Naţional al Literaturii Române (MNLR) vă așteaptă la o întâlnire interdisciplinară dedicată copiilor dumneavoastră. Alături de amfitrionul evenimentului, Vasile Ernu, vor fi invitate scriitoarea Adina Rosetti şi ilustratoarea Cristiana Radu, un „cuplu” artistic care a realizat două dintre cele mai premiate cărţi din ultima perioadă, volumele ”Domnișoara Poimâine și joaca de-a Timpul” şi ”De ce zboară vrăjitoarele pe cozi de mătură?”. AgențiadeCarte.ro este partener media al evenimentului.
Vara acestea MNLR va organiza mai multe evenimente dedicate copiilor, care au ca scop promovarea lecturii în rîndul celor mici. În cadrul acestor evenimente vor fi invitaţi scriitori şi ilustratori de carte pentru copii care îşi vor prezenta propriile lor creaţii.
Parteneri media: Radio România Cultural, Radio France Internationale, TV City, Observator cultural, Contemporanul, AgentiadeCarte, publicaț…

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .