Treceți la conținutul principal

TVR 1 are jurnal pentru hipoacuzici

De luni, 11 august, Jurnalul TVR de la 22.30 de pe TVR 1, prezentat de Malvina Cervenschi, va avea stirile traduse pentru hipoacuzici, in limbaj mimico-gestual. Solicitarea a fost facuta de Consiliul National al Audiovizualului (CNA), care isi doreste ca macar unul dintre jurnalele de stiri din prime time sa fie tradus pentru hipoacuzici.

In paralel cu prezentarea stirilor si derularea materialelor, Laura Ioana, translator mimico-gestual, va asigura traducerea pentru persoanele cu dizabilitati verbale si de auz.


,,Cred ca astfel se indeplineste o veche dorinta, dar, in acelasi timp, se respecta dreptul in ceea ce priveste accesul la informatie pentru aceasta categorie de persoane. Incercam sa informam pe cea mai usoara cale posibila despre toate evenimentele sociale, culturale, politice si sportive. Sper ca telespectatorii sa inteleaga necesitatea traducerii acestei importante emisiuni. In numele deficientilor de auz, imi permit sa multumesc televiziunii publice, cu speranta ca persoanele surdo-mute vor beneficia cat mai mult timp de aceasta facilitate", a declarat translatorul.
Laura Ioana este o colaboratoare cu vechime a TVR, telespectatorii intalnind-o saptamanal, in ultimii 13 ani, la emisiunea Oameni ca noi, difuzata miercurea, la TVR 1.
Felicitari pentru proiect!

Sursa: tvr.ro

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

O primavara frumoasa!

Dragi prieteni,

Va doresc o primavara insorita, cu multe carti care sa va inspire viata!:)

@Gingasia

KILIPIRIM, 15-19 martie 2017

Miercurea viitoare, pe 15 martie, la etajul 2 al Unirea Shopping Center, Aripa Călăraşi, debutează o nouă ediție a târgului de carte Kilipirim. Toți cei interesați să achiziționeze cărți la prețuri speciale din oferta celor mai importante edituri autohtone au la dispoziție 5 zile în care pot vizita spațiul expozițional: 15-19 martie, zilnic între orele 10.00 și 22.00, accesul fiind gratuit. La targ, iubitorii de lectura vor gasi carti la 1 leu si discounturi substantiale, care ajung si pana la 80%, la standul fiecarei edituri.

„Din 2005 încoace, cum sosește primăvara, iubitorii de lectură din capitală și-au făcut un obicei din a aștepta o nouă ediție a Kilipirim. Ne bucurăm că putem face ca această tradiție să continue și în acest an!

Kilipirim-ul a fost o idee nouă, ce promovează vânzarea de carte direct de la editură, în special titluri aflate la «a doua tinerețe», dar si titluri noi, toate cu discount. Le mulțumim expozanților, care au pregătit, încă o dată, reduc…

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .