Treceți la conținutul principal

Un ceai, va rog!Iata un mugur facut manual din frunze de ceai verde cu o floare in mijloc, care in timpul infuziei se desface intr-un buchet de flori. Gustul ceaiului este de iasomie.

Cateva detalii:

  • cafeaua, ceaiul, cacaua cu lapte se beau din ceasca, fara sa lasam lingurita inauntru. Ea se pune pe farfurioara daca ramane pe masa, daca nu pe servetel ;

  • degetul mic nu se tine ridicat cand ducem ceasca la gura ;

  • cand bem cafea turceasca sau filtru, ridicam farfurioara cu mana stanga, in timp ce ducem ceasca la buze cu mana dreapta ;

  • nu se bea niciodata cafea dintr-o ceasca fara farfurioara (nici la serviciu) ;

  • spre deosebire de cafea, ceaiul si cacaua se beau lasand farfurioara pe masa ;

  • nu se pregateste ceaiul cu apa minerala, deoarece in ea sunt multe saruri minerale. Este foarte buna apa din izvoarele de munte;

  • ceaiurile aromatizate se oparesc in doze micsorate sau chiar se adauga la infuzia de ceai negru ca aroma sa nu fie prea puternica.

  • decoctul, se prepara din radacini, fructe si seminte.

  • maceratul se prepara lasand plantele in contact cu apa fiarta pana ce se raceste la temperatura camerei, in jur de 2-3 ore, apoi se strecoara si se toarna in ceasca.
  • se ia ceainicul pe suport si se serveste pe partea dreapta, turnand ceaiul in ceasca, sau ceaiul poate fi preparat la masa acestuia, folosindu-se numai ceai la plic.

Lady, Lady I

Lady, Lady II

Lady, Lady III

Lady, Lady IV

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

O primavara frumoasa!

Dragi prieteni,

Va doresc o primavara insorita, cu multe carti care sa va inspire viata!:)

@Gingasia

KILIPIRIM, 15-19 martie 2017

Miercurea viitoare, pe 15 martie, la etajul 2 al Unirea Shopping Center, Aripa Călăraşi, debutează o nouă ediție a târgului de carte Kilipirim. Toți cei interesați să achiziționeze cărți la prețuri speciale din oferta celor mai importante edituri autohtone au la dispoziție 5 zile în care pot vizita spațiul expozițional: 15-19 martie, zilnic între orele 10.00 și 22.00, accesul fiind gratuit. La targ, iubitorii de lectura vor gasi carti la 1 leu si discounturi substantiale, care ajung si pana la 80%, la standul fiecarei edituri.

„Din 2005 încoace, cum sosește primăvara, iubitorii de lectură din capitală și-au făcut un obicei din a aștepta o nouă ediție a Kilipirim. Ne bucurăm că putem face ca această tradiție să continue și în acest an!

Kilipirim-ul a fost o idee nouă, ce promovează vânzarea de carte direct de la editură, în special titluri aflate la «a doua tinerețe», dar si titluri noi, toate cu discount. Le mulțumim expozanților, care au pregătit, încă o dată, reduc…

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .