Treceți la conținutul principal

Biserica din Bogdan Voda (Maramures)

Biserica "Sf. Nicolae" din Bodan Voda (Maramures) 1718 si semnul Sfintei Cruci.Numele original al satului este Cuhea, iar în 1970 a fost schimbat în Bogdan Voda, semn al trecerii lui Bogdan pe acolo. Biserica este realizata din lemn de molid, iar in interior se gasesc câteva materiale valoroase: un candelabru sculptat în lemn, datat în secolul al XVIII-lea, un interesant scaun episcopal gravat şi o colectie de carti rare, din secolele al XVIII-lea si al XIX-lea. Biserica din lemn „Sf. Nicolae” este construita pe o fundatie joasa, din blocuri patrate de piatra. Sunt doua tipuri de pictura în biserica „Sf. Nicolae”. Cele mai vechi sunt aproape ca miniaturile, iar scenele religioase se separa prin fasii rosii si mici, fiind marcate prin inscriptii slavonice. Picturile ulterioare sunt fabricate în stilul baroc târziu, predomina rosul, verdele, alaturi de alb si albastru. Scenele sunt scrise în româna, în alfabet chirilic. Picturile sunt originale cu inscriptii în slavona .
Comentarii

Postări populare de pe acest blog

O primavara frumoasa!

Dragi prieteni,

Va doresc o primavara insorita, cu multe carti care sa va inspire viata!:)

@Gingasia

KILIPIRIM, 15-19 martie 2017

Miercurea viitoare, pe 15 martie, la etajul 2 al Unirea Shopping Center, Aripa Călăraşi, debutează o nouă ediție a târgului de carte Kilipirim. Toți cei interesați să achiziționeze cărți la prețuri speciale din oferta celor mai importante edituri autohtone au la dispoziție 5 zile în care pot vizita spațiul expozițional: 15-19 martie, zilnic între orele 10.00 și 22.00, accesul fiind gratuit. La targ, iubitorii de lectura vor gasi carti la 1 leu si discounturi substantiale, care ajung si pana la 80%, la standul fiecarei edituri.

„Din 2005 încoace, cum sosește primăvara, iubitorii de lectură din capitală și-au făcut un obicei din a aștepta o nouă ediție a Kilipirim. Ne bucurăm că putem face ca această tradiție să continue și în acest an!

Kilipirim-ul a fost o idee nouă, ce promovează vânzarea de carte direct de la editură, în special titluri aflate la «a doua tinerețe», dar si titluri noi, toate cu discount. Le mulțumim expozanților, care au pregătit, încă o dată, reduc…

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .